Tribünler boş kaldı

Soma'daki maden faciasında yaşamını yitirenlerin ailelerine yardım amacıyla düzenlenen üçlü turnuvada tribünlerin önemli bölümü boş kaldı.

Yayınlanma: 08.08.2014 - 21:53
Abone Ol google-news

Soma'daki maden faciasında yaşamını yitirenlerin ailelerine yardım amacıyla düzenlenen üçlü turnuvada tribünlerin önemli bölümü boş kaldı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen turnuvaya Fenerbahçe, Beşiktaş ve İngiltere Premier Lig ekibi Chelsea katıldı. Biletleri 50, 100 ve 160 liradan satılan organizasyonda 25 bine yakın taraftar tribünlerde yer aldı.

İki takım taraftarlarının aynı tribünleri paylaştığı turnuva için, tribünlerde ev sahibi Fenerbahçe'nin taraftarının daha çok olduğu görüldü. Galatasaraylı bir taraftarın mücadeleyi, Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı taraftarlarla yan yana izlemesi dikkati çekti.

Turnuvanın ilk maçı, Fenerbahçe-Beşiktaş mücadelesi öncesi yapılan saygı duruşunda iki takım futbolcuları omuz omuza verdi. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı da protokol tribünündeki yerini aldı. Bu arada Fatih Terim'in bu sabah menisküs ameliyatı olduğu ve kısa süreli dinlenmenin ardından maça geldiği bildirildi.

-Türk futbolunda tarihi gece

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Chelsea'nin katıldığı turnuvada, sarı-lacivertli bir grubun maç öncesi küfürlü tezahüratlarına rağmen, Türk futbolunda yıllar sonra özlenen bir tablo yaşandı.

Son yıllarda yaşanan taraftar olayları sebebiyle, takımlarının birbirleriyle yaptıkları derbi maçlarda deplasmana gidemeyen sarı-lacivertliler ve siyah-beyazlılar, Soma için organize edilen bu önemli turnuvada, yıllar sonra aynı tribünleri paylaştı.

Mücadele öncesi Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı futbolcular arasındaki dostane görüntüler ve oluşan ortam, 2014-2015 sezonu öncesi örnek bir tablo oluşturdu. Sow ve Demba Ba ile Cristian ve Motta saha içinde uzun süre sohbet etti.

Bu arada, Beşitaşlı taraftarların bir bölümü, stattaki misafir takım seyirci tribününde toplandı ve karşılaşmayı burada bir arada izledi.

-Beşiktaş'a küfür ıslıklandı

Okul açık kale arkası üst tribündeki bir grup Fenerbahçe taraftarı, karşılaşma öncesi Beşiktaş'a yönelik küfürlü tezahüratta bulundu.

"Fenerin Fenerden başka dostu yok" şeklinde tempo tuttuktan sonra siyah-beyazlı takıma yönelik küfürlü tezahürat yapan gruba, stadın diğer tribünlerinden ıslıklarla tepki geldi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, 11 Mayıs'taki şampiyonluk kutlamalarında Alex de Souza tezahüratları nedeniyle tepki gösterdiği kale arkası tribününde yer alan bu grup, karşılaşma öncesi teknik direktör Ersun Yanal'a destek vererek, tezahüratlarla uzun süre tempo tuttu.

Bu taraftar grubu, geçen sezonu Galatasaray'da tamamladıktan sonra eski kulübü Chelsea'ye giden Drogba'ya da bir ara küfürlü tezahüratta bulundu.

Migros kale arkası tribünlerindeki Fenerbahçeliler, "Beşiktaş sen bizim herşeyimizsin" şeklinde tezahürat yaptı.

-Fenerbahçe kadrosu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Beşiktaş ile yaptıkları turnuvanın ilk maçında sahaya as kadrosunu sürdü.

İlk 11'de sahaya çıkan ekipte, sakatlıkları bulunan Diego Ribas ve Egemen Korkmaz ile henüz takıma katılmayan Dirkt Kuyt yer almadı.

-Beşiktaş cephesi

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Feyenoord maçlarında fazla şans vermediği oyuncuları sahaya sürdü.

Kalede Cenk Gönen yer alırken, geçen sezonun ikinci yarısında sakatlanan ve uzun süre sahalardan ayrı kalan Tomas Sivok ve genç oyuncu Atınç Nukan, savunmanın göbeğinde yer aldı.

Feyenoord maçlarında ilk 11'de oynayan Necip Uysal ve Mustafa Pektemek, Fenerbahçe karşısında yine forma giydi. Serdar Kurtuluş, İsmail Köybaşı, Uğur Boral, Oğuzhan Özyakup, Filip Holosko ve yeni transfer Cenk Tosun, yardım maçında görev aldı.

Feyenoord maçının ilk 11'inde yer alan Ersan Adem Gülüm, Pedro Franco, Ramon Motta, Kerim Frei Koyunlu, Atiba Hutchinson, Olcay Şahan ve Demba Ba, karşılaşmada yedek soyundu. Genç kaleci Enes Fidayeo'nun yanı sıra Ümit Karaal, diğer yedek oyuncular oldu.

-Fenerbahçe 3 ay sonra taraftarının önüne çıktı

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olduğu 2013-2014 sezonunun ardından yaklaşık 3 ay sonra Kadıköy'de taraftarının önüne çıktı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda en son 11 Mayıs'taki şampiyonluk kutlamalarında taraftarıyla buluşan sarı-lacivertli futbolcular, 3 aylık bir aradan sonra bu özel turnuvada taraftarının önünde maç yaptı.

-Turnuvanın formatı

Maçları 45'er dakika üzerinden oynanan mini lig formatındaki turnuvada, galibiyete 3, beraberliğe 1 puan verilecek.

En fazla puana sahip takımın birinci olacağı turnuvada, uzatma süresi ve penaltı atışları bulunmuyor. Aynı averaja sahip olunursa, birinci kura ile belirlenecek. Takımlar istediği kadar oyuncu değiştirebilecek.

Turnuvadan elde edilecek hasılat, masraflar çıktıktan sonra Soma'da hayatını kaybeden madencilerin ailelerine bağışlanacak.

Maçlar sırasında basın tribününde kullanılan kablosuz ağ şebekesinin şifresi, maden faciasında yaşamını yitirenlerin sayısını hatırlatan "301 soma 301" olarak belirlendi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler