Aileden futbolcu Andre Ayew

Dayı Yozgat ve Kocaeli formalarını giymiş, baba Marsilya, Lille, Lyon ve Torino'da oynamış, ağabey Swansea’de

Yayınlanma: 26.07.2018 - 17:31
Aileden futbolcu Andre Ayew
Abone Ol google-news

Fenerbahçe’nin yeni transferi Andre Ayew'in ailesi Türkiye'ye yabancı değil. Futbolcunun dayısı olan Kwama Ayew 2001 yılında Yimpaş Yozgatspor, 2002 yılında da Kocaelispor formalarını giymiş. Ayew, Türkiye’de iki sezonda 23 gole imza atmış. Baba Abedi Ayew kariyerinin büyük bölümünü Fransa Birinci Futbol Ligi’nde geçirmiş ve bir dönem sırayla Marsilya, Lille, Olympique Lyon, Torino gibi önemli takımların formasını giymiş. Andre Ayew’in kardeşi Jordan Ayew Premier Lig’de forma giyiyor. Jordan Ayew de ağabeyi gibi Marsilya’da başladığı profesyonel hayatını Swansea’da sürdürüyor. Andre Ayew’in ağabeyi Ibrahim Ayew ise kardeşleri gibi önemli bir kariyere sahip değil. Ağabey Ayew, kariyerini Cebelitarık ekibi Europa’da sürdürüyor.

11 yıl sonra gelen 4. Ganalı
Fenerbahçe, Andre Ayew’e resmi sözleşmeyi imzalatmasıyla yaklaşık 11 yıl sonra Ganalı bir futbolcuyu kadrosuna dahil edecek. İngiltere Championship ekibi Swansea City ile 28 yaşındaki oyuncuyu bir yıllığına kiralama konusunda anlaşmaya varan Sarı - Lacivertliler, tarihinde 4. kez bir Ganalı futbolcuyla sözleşme imzalayacak. F.Bahçe ilk Ganalı futbolcu transferlerini 1999-2000 sezonunun başında Gaziantepspor’dan yaparak Samuel Johnson ve Yaw Preko’yu renklerine katmıştı. 2005 yılında ise İtalyan temsilcisi Juventus’tan Ganalı futbolcu Stephen Appiah’ın transferi gerçekleştirdi. Ayew, yaklaşık 11 yıl sonra Fenerbahçe forması giyen dördüncü Ganalı olacak.

Fenerbahçe’ye golü var
Ayew, Marsilya forması giyerken Fenerbahçe’ye karşı gol sevinci yaşadı. Tecrübeli futbolcu, 2012-13 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde Kadıköy’de 2-2 sona eren maçta 90. dakikada takımı adına beraberlik golünü kaydetmişti. Ayew, aynı sezon UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda da Eskişehirspor’u 3-0 yendikleri maçta fileleri 2 kez havalandırmıştı.

Yıldırım, Divan’a gelecek mi?
Fenerbahçe'de Yüksek Divan Kurulu Olağan toplantısı yarın yapılacak. Ali Koç’un borç ve kulübün genel mali durumuyla ilgili yaptığı olay yaratan açıklamaların ardından gözler koltuğun eski sahibi Aziz Yıldırım’a çevrildi. Yıldırım’ın Faruk Ilgaz Tesisleri’ndeki toplantıya katılıp katılmayacağı merakla bekleniyor.

Köybaşı'nda yırtık
İsviçre kampında Fulham ile oynanan hazırlık maçında üst adalesinde ağrı hisseden sol bek İsmail Köybaşı'nın yapılan kontrollerinde üst adalede kemiğe bağlı tendonda ikinci derecede yırtık belirlendi. Tedavisine başlanan Köybaşı'nın 2 hafta sahalardan uzak kalacağı, Benfica ile oynanacak ilk maçta forma giyemeyeceği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler