TFF aleyhine Meclis'ten bomba karar: Aşçıoğlu haklı bulundu

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan çıkan kararda TFF Kurulları'nın bağımsız olmadığı ayrıca TFF'nin iyi yönetim ilkelerine uyulmadığı yönünde bir karar çıkarıp, TFF'ye 4 maddelik tavsiyede bulundu.

Yayınlanma: 03.08.2018 - 16:01
TFF aleyhine Meclis'ten bomba karar: Aşçıoğlu haklı bulundu
Abone Ol google-news

Yıldırım Demirören yönetiminde yer alan Eski Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Aşçıoğlu, TFF Kurulları'nın kendisine verdiği cezalar sonrası görevinden istifa etmiş ve TFF Kurulları'nın (PFDK VE Tahkim)  verdiği kararların hukuka aykırı, mesnetsiz olduğunu ileri sürerek bu kurulların kendisi hakkında verdiği kararların yok hükmünde sayılmasını istemişti.

Ve Aşçıoğlu'nun bu talebi üzerine TFF ve  Kurulları hakkında çok ağır bir karar çıktı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan çıkan kararda TFF Kurulları'nın bağımsız olmadığı ayrıca iyi yönetim ilkelerine uyulmadığı ifade edildi.

Yaşar Aşçıoğlu, TFF Yönetimi'nden istifa ettikten sonra 7 Nisan 2017'de PFDK ve Tahkim Kurulu'nun hakkında verdiği karar sonrası Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Denetçiliği Kurumu'na ( Ombudsmanlık) başvurmuştu.

Ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Denetçiliği Kurumu, Aşçıoğlu'nun PFDK ve bir kısmı Tahkim Kurulu tarafından onan kararların yok hükmünde sayılması noktasındaki başvurusunu haklı bularak TFF'ye yapılması gerekenler hakkında  4 maddelik tavsiye kararı çıkardı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından TFF'ye de iletilmek üzere çıkartılan  tavsiye kararlarında özellikle kurulların bağımsız olmadığı ve bu konuda gerekli çalışmaların yapılması gerektiğine vurgu yapıldı. Karar toplam 28 sayfadan oluşuyor.

İŞTE MADDE MADDE TFF'YE YAPILAN TAVSİYE VE UYARILAR

1- TFF Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında yapılacak olan soruşturma ve yargılamalar FIFA Etik Kodu ve TFF mevzuatları da göz önüne alınarak hukuka uygun yapılmalı.

2- TFF Statüsü'nde, Disiplin Kurulu Talimatı ve Tahkim Kurulu Talimatlarında tarafsız ve bağımsızlığı sağlayacak çalışmalar yapılmalı.

3-  Tahkim Kurulu kararları gerekçeli şekilde hazırlanmalı bu heö taraflara verilmeli hem de TFF'nin internet sitesinden yayımlanmalı.

4- TFF, iyi yönetim ilkelerinden “kanunlara uygunluk”, “şeffaflık”,  “hesap verilebilirlik”, “nezaket”, kararların gerekçeli olması” ilkelerine uygun davranmalı. 

Kaynak: Futbol Arena


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler