Real Madrid cephesi Sevilla maçı öncesinde iddialı

UEFA Süper Kupa maçında bugün Sevilla ile karşılaşacak Real Madrid'de, teknik direktör Carlo Ancelotti, Sevilla'nın kendilerini daha önce yenen güçlü bir rakip olduğunu ve yarınki maçta alacakları sonucun yeni sezon için önem taşıdığını söyledi.

Yayınlanma: 12.08.2014 - 10:24
Abone Ol google-news

Maçın yapılacağı Cardiff City Stadı'nda kaleci Casillas ve Gareth Bale ile basın toplantısı düzenleyen İtalyan teknik adam, Sevilla maçına iyi hazırlandıklarını ve güzel bir futbol ortaya koyacaklarını söyledi.

Sevilla'nın kolay bir rakip olmadığına dikkati çeken Ancelotti, "Geçmiş yıllarda bizi yenmiş bir takım. Bu maçta alacağımız sonuç Real Madrid'in önündeki sezon için çok önemli olacaktır" diye konuştu.

55 yaşındaki teknik adam, Cristiano Ronaldo'nun durumunun sorulması üzerine, Portekizli yıldızın hiçbir probleminin bulunmadığını, fiziksel olarak iyi durumda olduğunu ve yarınki maça çıkacağını kaydetti.

Ancelotti, "Bu yıl şampiyonluk için üzerinizde bir baskı hissediyor musunuz" sorusuna "Real Madrid'seniz kazanmak durumundasınız. Büyük kulüp olarak sizden bunu beklerler. Real Madrid'in menajeri olmak benim için bir onur. Bu yıl daha iyi bir takımımız var, dolayısıyla kendimize güvenimiz tam" yanıtını verdi.

Ancelotti, bu sezon Madrid ekibinin kalesini kimin koruyacağının sorulması üzerine ise Casillas'ın iyi durumda olduğunu, forma giyeceğini ancak bu konuda daha fazla yorum yapmayacağını ifade etti.

Bale'in geçen sezon iyi bir performans ortaya koyduğunu anlatan Ancelotti, "Real Madrid'in atmosferini, oyuncuları ve kulübü artık daha iyi biliyor. Bu sezon daha iyi olacağına eminim" dedi.

İtalyan teknik adam, Bale'i yarın oynatıp, oynatmayacağına ilişkin bir soruya da "Bilmiyorum. Herkes Bale'e 'evine hoş geldin' diyor. Belki kenarda oturtabilirim" şeklinde esprili bir yanıt verdi.

Ancelotti, yeni transferleri James Rodriguez'in çok koştuğunu, takımın kalitesini daha da yükselttiğini belirterek yarın Sevilla karşısında forma giyeceğini aktardı.

-"Avrupa'da final oynamak her zaman önemlidir"-

Real Madrid'in deneyimli file bekçisi Iker Casillas ise Avrupa'da final oynamanın önemine değinerek bugün oynanacak maçı kazanmak zorunda olduklarını söyledi.

Casillas, performansıyla ilgili bir soru üzerine, "Bazı maçlarda iyi, bazılarında kötü oynuyorsunuz. Son maçlarımda en iyi performans ortaya koyamamış olabilirim ama bu kariyerimin en kötü noktasında olduğum anlamına gelmez" diye konuştu.

-"Evde olmak harika"-

Real Madrid'in Tottenham Hotspur'dan renklerine bağladığı Galli futbolcu Gareth Bale de ülkesinde final maçı oynayacak olmasıyla ilgili, "Evde olmak harika. Ancak daha önemlisi maçı kazanmamız. Umuyorum kupayı alacağız" dedi.

Sevilla maçı için çok çalıştıklarını dile getiren Bale, "Üzerimde bir baskı yok, sadece önümüzde kazanmamız gereken bir maç ve almamız gereken bir kupa var. Ben de yarın elimden geleni yapacağım. Kondisyonum ve fiziğim çok daha iyi, dolayısıyla gelecek sezona daha iyi başlayacağımı düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Real Madrid ile Sevilla takımları arasında oynanacak Süper Kupa mücadelesi bugün 21.45'te başlayacak. Karşılaşma Star TV'den canlı olarak yayınlanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler