Galatasaray'dan vergi borcu açıklaması

Galatasaray Kulübü, basında "140 milyon lira vergi borçları bulunduğu" şeklinde yer alan haberlerin asılsız olduğunu ve dikkatleri başka yöne çekme amacı taşıdığını açıkladı.

Yayınlanma: 12.08.2014 - 10:29
Abone Ol google-news

Kulübün internet sitesindeki açıklamada, şirketin vadesinde ödenecek toplam vergi yükümlülüğünün 31,4 milyon lira olduğu bildirildi.

Şirketin veya kulübün vadesi gelmiş ancak ödenmemiş herhangi bir vergi yükümlülüğü bulunmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kamuya açıklanan 31 Mayıs 2014 tarihli bağımsız denetimden geçmiş mali tablolarından da görülebileceği gibi, şirketimizin vadesinde ödenecek olan toplam vergi yükümlülüğü 31,4 milyon lira olup, şirketimizin ve kulübümüzün, vadesi gelmiş ancak ödenmemiş herhangi bir vergi yükümlülüğü bulunmamaktadır. Diğer büyük kulüplerde olduğu gibi kulübümüzde de vergi denetimleri sonucunda yapılan tarhiyatlar ise kesinleşmiş borç olmayıp, uzlaşma aşamasındadır. Bu haberlerin itibarımızı zedelemeyi hedeflediği ve bazı rakiplerimizin birikmiş zararları nedeniyle ciddi seviyede negatif özkaynaklara sahip oldukları gerçeğini perdeleme gayreti taşıdığı son derece aşikardır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler