Ancelotti: 'Maçı iyi kontrol ettik'

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, UEFA Süper Kupa maçında sahanın kendilerine ait bölümünü çok iyi kullandıklarını ve sonuca gittiklerini söyledi.

Yayınlanma: 13.08.2014 - 09:57
Abone Ol google-news

İtalyan teknik adam, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, takımının çok iyi oynadığını belirterek, "Bu maça hazırlanmak için çok fazla zamanımız olmadı ama takım çok iyi oynadı. Maçı çok iyi kontrol ettik" dedi.

Ancelotti, "Barcelona'dan sonra takımınız bir başarı serisi mi yakaladı?" sorusuna, "Evet böyle bir seri başlıyor olabilir. Çünkü olağanüstü bir takımımız var. Bu harika oyunculara teknik direktörlük yaptığım için şanslıyım. En yüksek noktaya ulaşıp, tüm kulvarlarda yarışabiliriz" yanıtını verdi.

Geçen sezona göre oyun tarzlarının değişmediğini ifade eden İtalyan teknik adam, kontra atakları daha fazla kullanabildiklerini söyledi.

Sevilla'nın da maçta iyi bir performans sergilediğini dile getiren Ancelotti, sahanın kendilerine ait bölümünü iyi kullandıklarını ve sonuca gittiklerini kaydetti.

-"Taraftarımız inanılmazdı"-

Sevilla Teknik Direktörü Unai Emery de kazanmak için mücadele verdiklerini belirterek, "Çok güçlü bir rakibimiz olduğunu bilerek oynadık. Real Madrid fırsatları iyi değerlendirdi" yorumunda bulundu.

"Sevilla taraftarlarının kaybetmenize karşın şampiyon diye bağırmalarına ilişkin ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Emery, "Taraftarlar inanılmazdı, motivasyonumuzu çok artırdı. Bundan dolayı taraftarlara çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

İspanyol teknik adam, takımının yıldız bir oyuncuya ihtiyacı olup olmadığı yönündeki soruya, "Sevilla'dan ayrılan harika futbolcular oldu. Sevilla'nın her zaman güçlü bir takımı olmuştur. Takımımızın güçlenmesi ve başarısı için her zaman yeni futbolcuları değerlendireceğiz. Ama bugüne odaklanmalıyız. Bugün bir final oynadık ve yolumuza devam edeceğiz" cevabını verdi.

-Maçın futbolcusu Ronaldo-

UEFA Süper Kupa maçında attığı 2 golle Real Madrid'in kupayı almasını sağlayan Cristiano Ronaldo, maçın futbolcusu seçildi. Portekizli futbolcu ödülünü eski teknik direktörü Alex Ferguson'un elinden aldı.

Ronaldo, yaptığı açıklamada, Sevilla karşısında iyi bir futbol ortaya koyduklarını belirterek, "Rakibimiz de güzel fırsatlar yakaladı. Bu kupayı almayı istiyordum, daha önce kazanmamıştım. İki gol attığım için mutluyum. Maçın en iyi futbolcusu seçildiğim için mutluyum. Bu ödülü Alex Ferguson'dan almak güzeldi. Bana Manchester'da çok şeyler öğretti, gelişmeme yardımcı oldu" dedi.

Portekizli futbolcu, maça ilk on birde başlayan yeni transferler Rodriguez ve Kroos ile ilgili soruya karşılık, "Çok güzel oynadılar, takıma yardımcı oldular. Bu kupayı kazanmamız için önemliydi. Her ikisi de olağanüstü futbolcular" değerlendirmesinde bulundu.




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler