Kırmızı gecede Yeni Malatyaspor kazandı

Spor Toto Süper Lig’de 2018-2019 sezonu ilk haftasında Göztepe, evinde Evkur Yeni Malatyaspor’a mağlup oldu. 3 kırmızı kartın çıktığı müsabakada kazanan 3 gol ile Malatya temsilcisi oldu.

Yayınlanma: 12.08.2018 - 21:51
Kırmızı gecede Yeni Malatyaspor kazandı
Abone Ol google-news

Göztepe, Spor Toto Süper Lig’de 2018-2019 sezonu ilk haftasında Evkur Yeni Malatyaspor’u konuk etti. 

16. dakikada sol kanattan Gouffran'ın ortasında ceza alanı içindeki Deniz Kadah'ın kafa vuruşunda top direkten döndü. Bu pozisyonun devamında Wallace Reis'in ceza alanı içinde yerde kalması üzerine maçın hakemi Özgür Yankaya, Video Yardımcı Hakem (VAR) ile görüştü ve pozisyonda penaltı olmadığına karar verdi.

22. dakikada Evkur Yeni Malatyaspor öne geçti. Aleksic'in pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan ve kaleci Beto ile karşı karşıya kalan Mina'nın vuruşunda top filelere gitti. Yan hakemin ofsayt bayrağını kaldırmasının ardından hakem Özgür Yankaya VAR sistemine başvurdu ve yaptığı görüşmenin ardından pozisyonu izlemeden gol kararı verdi.

Göztepe'de ilk sarı kartını 21. dakikada gören Poko, 32. dakikada ikinci kez sarı kartla cezalandırıldı ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Müsabakanın ilk devresini Evkur Yeni Malatyaspor 1-0 önde tamamladı.

48. dakikada Özgür Yankaya incelediği pozisyonda Andre Castro'nun Mina'nın ayağına bastığına karar verdi ve kırmızı kart gösterdi.

57. dakikada Göztepe paslaşarak kullanılan köşe vuruşunda Traore ceza sahası dışında topu kontrol etti. Traore'nin uzka mesafeli şutu Ertaç'ta kaldı.

59. dakikada Yasin Öztekin şık hareketlerle ceza sahasına girdi. Pası Deniz Kadah'a geçmedi ve Ertaç'ta kaldı. 9 kişi kalan Göztepe, Yeni Malatyaspor üzerinde baskı kuruyor. Yasin Öztekin ceza sahasında topla buluştu ancak topu kontrol edince pozisyon sona erdi.

63. dakikada Gassama ceza sahasına girerken Chebake'den sıyrıldı ancak faulle durduruldu. Chebake, Gassama'ya müdahalesi nedeniyle kırmızı kart gördü.

73. dakikada Halil Akbunar savunma arkasına koşu yapan Yasin Öztekin'e pasını verdi. Yasin'in çevirdiği top Deniz Kadah'a gelmeden müdahale etmek isteyen Sadık Çiftpınar, kendi ağlarını havalandırdı.

80. dakikada Ceza sahasında topla buluşan Deniz Kadah topu iyi kontrol etti ve önünü açtı. Halil Akbunar ve Deniz Kadah arada kalan topa aynı anda vurmaya kalkınca top dışarı gitti.

84. dakikada  Halil Akbunar arka arka çalımlarla ceza sahasına sokuldu ancak Seth tehlikeyi uzaklaştırdı.

90. dakikada Alpaslan Öztürk ceza sahasında önünde kalan topu ağlarla buluşturdu ancak VAR incelemesi sonrası ofsayt kararı verildi.

91. dakikada Yeni Malatyaspor hızlı hücumunda Ömer Şişmanoğlu topu ağlara gönderdi ve takımını Göztepe karşısında 3-1 öne geçirdi.

Yeni Malatyaspor ilk hafta karşılaşmasında Göztepe'yi 3-1 mağlup etmeyi başardı.

Stat: Bornova

Hakemler: Özgür Yankaya, Erdinç Sezertam, Candaş Elbil

Göztepe: Beto, Gassama (dk. 82 T. Bingöl), Titi, Wallace Reis, Traore, Halil Akbunar, Poko, Castro, Gouffran (Dk. 39 Alpaslan Öztürk), Deniz Kadah, Ghilas (dk. 54 Yasin)

Evkur Yeni Malatyaspor: Ertaç Özbir, Seth, Mina, Sadık Çiftpınar, Chebake, Dia (dk.76 M. Pereira), Ahmed Ildız, Guilherme (dk. 81 Ömer Şişmanoğlu), Adem Büyük (dk. 68 R. Çağıran), Aleksic, Boutaib

Gol: Dk. 22 Mina (Evkur Yeni Malatyaspor)

Kırmızı kart: Dk. 32 Poko, dk. 49 Castro (Göztepe)

Sarı kartlar: Dk. 26 Gassama, dk. 81 Yasin Öztekin (Göztepe); Dk. 41 Chebake, dk 92 Ömer Şişmanoğlu, dk.93 Aleksic (Evkur Yeni Malatyaspor)

 

 

 

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Yeni Malatyaspor'u Bornova Stadı'nda konuk eden Göztepe'de teknik direktör Bayram Bektaş ilk resmi sınavına çıktı. Bektaş'ın yanı sıra yeni transferler Titi, Gassama ve Deniz Kadah da ilk defa sarı kırmızılı formayı taraftarının önünde giydi. Göz-Göz'de bu sezon kadroya dahil edilen Alpaslan, kaleci Göktuğ, Yasin, Grillo ve Berkan ise karşılaşmaya yedek başladı. Göztepeli taraftarlar sezonun ilk müsabakasına büyük ilgi gösterdi.

Bu sezon gençleştirme operasyonuna giden Göztepe'de geçen hafta profesyonel yapılan kanat oyuncusu Yalçın Kayan 21 kişilik kafilede yer aldı. Altyapıdan yetişen genç Yalçın'a taraftarlar da büyük sevgi gösterilerinde bulundu. Göztepe'de hafta içinde sakatlığı yüzünden idmanlara katılamayan Ghilas sürpriz bir kararla on birde kendine yer buldu. Teknik direktör Bayram Bektaş, Cezayirli forvetin 11'de oynamasının zor olduğunu açıklamıştı. 

Geçen sezon da iç saha maçlarında Bornova Stadı'nı tamamen dolduran futbolseverler atkı, flama, pankart ve bayraklarla adeta görsel şölen sundu. Taraftarlar teknik ekip ve futbolcuları teker teker tribünlere davet etti. Konuk Yeni Malatyaspor'u da yaklaşık 250 taraftarı kale arkası tribününden destekledi. Geçen sezon Göztepe formasını terleten golcü Ömer Şişmanoğlu bu kez Yeni Malatyaspor'la Bornova Stadı'na geldi. Ömer, maça yedek başladı.

 

Opta verileri

Nabil Ghilas Süper Lig'de Göztepe formasıyla sahaya çıktığı son altı maçta dört gol attı.
Geçtiğimiz sezon Yeni Malatyaspor'un en golcü ismi olan Khalid Boutaib (12), forma giydiği son sekiz lig maçında rakip fileleri havalandıramadı.
Yeni Malatyaspor Süper Lig'deki son beş deplasman maçında galibiyet alamadı (1B 4M); bu maçların ikisinde gol atabildiler.
Geçtiğimiz sezon ligde sadece ilk dört sırada yer alan takımlar (Galatasaray 0, Başakşehir 1, Fenerbahçe 2 ve Beşiktaş 0) iç sahada Göztepe'den daha az maç kaybetmişti (4).
Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de penaltılardan en fazla gol atan takım Göztepe'ydi (8).
Yeni Malatyaspor, Süper Lig'deki son yedi maçında sadece bir galibiyet alabildi (3B 3M) ve bu maçların dördünde gol atamadılar.
2017/18'de Göztepe evinde oynadığı son 11 lig maçının sadece ikisinde mağlup oldu (6G 3B).
Göztepe ile Yeni Malatyaspor Süper Lig'de iki kez karşı karşıya geldi; geçtiğimiz sezon oynanan iki maçta Göztepe yenilmedi (1G 1B).

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon