Cocu: Birlikte olmaya mecburuz

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu ve kaptan Volkan Demirel, Benfica maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Yayınlanma: 13.08.2018 - 20:36
Cocu: Birlikte olmaya mecburuz
Abone Ol google-news

Cocu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle: 

"Yarın kendi sahamızda farklı bir maç oynayacağız. Benfica stadında çok güzel bir atmosfer vardı ama bu kez bizim taraftarımız önünde oynayacağız. Ligdeki maçımızda taraftarımız burayı nasıl bir hale getirebileceğini gösterdi. Birlikte olmaya mecburuz."

"Maksimum seviyemizde performans göstermeye mecburuz. Kazanmak için sahada olacağız. Kazanarak, bir üst tura adımızı yazdırmak istiyoruz."

"İlk karşılaşmada benim için herhangi bir sürpriz yoktu. Rakibimiz ofansif, hızlı pas yapan bir takım. Bana göre biz ilk yarıda çok iyiydik. İkinci yarıda baskıyla da birlikte oyunu yarı sahamızda kabul ettik. Bu şekilde kalemize yaklaşmalarına izin vermemeliydik."

 

"Eğer Benfica yarın hücum oynamayı tercih ederse, arkada bize daha fazla alan bırakacaklar demektir. Eğer savunmayı ön planda tutarlarsa, o zaman da bizim bir şeyler üretebilmek için çok yaratıcı olmamız gerekecek."

"Her zamanki gibi ilk 11'le ilgili bir görüş belirtmek istemiyorum. Çünkü onların en çok isteyeceği şey bu olur."

"Karakteristik yapılara sahip oyuncularımız var bizim. Seçeneklerimiz bol. Barış var, Dirar var, Ayew var, Valbuena var, Alper var... Ama hiçbir oyuncu takımın önünde gelmez. Biz bir takım halinde hedeflerimize ulaşmaya çalışacağız."

 

Volkan Demirel'in açıklamaları şöyle:

"Geçmişi düşünecek durumda değiliz. 1-0'lık avantajları var. Gol yemeden 2 gol atmamız lazım. Bir gol attıklarında 3-1'lik skor gerekiyor. Turu geçmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. "

"Statta olması gereken atmosfer budur. Geçen seneki atmosfer, bizi yansıtmıyordu. Bursaspor maçında gerçek Fenerbahçe seyircisini gördük. Umarım bu sezon bu şekilde devam edecektir. Onların yanımızda olması bize güç veriyor."

"İlk maçta şaşırdığımız bir durum olmadı. Bütün taktiği hocamızla çalıştık ve beklediğimiz gibi bir karşılaşma oldu. Neticede mağlup oldu ama bizim çok da üstümüze gelecek, baskı kuracak bir durum olmadı diye düşünüyorum. Buradaki maç daha farklı olacaktır."

 

"Bu tarz maçlarda deplasman takımları daha defansif olmayı seçer. Ama buradaki maç daha farklı olacaktır. Umuyorum ki ilk maçtaki oyunumuzu daha ileri taşıyacağız."

"Şampiyonlar Ligi'nde olmayı her futbolcu ister ama önce bu turu geçelim. Sonra bir tur daha var. Bu turu geçtikten sonrasına bakarız."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler