Fenerbahçe elendi, Galatasaray'ın kasası dolacak

Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını kaybetmesinin ardından yayın havuzu geliri Galatasaray'a kaldı.

Yayınlanma: 14.08.2018 - 23:11
Fenerbahçe elendi, Galatasaray'ın kasası dolacak
Abone Ol google-news

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne veda ederken; Devler Ligi hasreti 10 yıla çıktı. Sarı-Lacivertlilerin katılım şansını elde edememesi Galatasaray'ın ekstra gelir elde etmesini sağlayacak.

2017-18 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamalarında mücadele edeceği için katılım payı olarak 15 milyon euro kazanacak. Türkiye'nin yeni sezondaki Şampiyonlar Ligi yayın hakkı geliri ise henüz belli değil. Ancak senaryo geçen yılllarla örtüşürse Galatasaray'ın yayın hakkı geliri, Fenerbahçe'nin Benfica'ya elenmesinin ardından yaklaşık 7-8 milyon euro civarında artabilir.

Geçtiğimiz sezon grup aşamasında tek Türk takımı olarak mücadele eden Beşiktaş, yayın haklarından yaklaşık 22 milyon euroyu kasasına koymuştu. Fenerbahçe gruplara kalamadığı için yayın haklarının tamamı (Fenerbahçe Devler Ligi'ne katılsaydı Galatasaray %60, Fenerbahçe %40 olacaktı) Galatasaray'ın kasasına girecek. Sarı-kırmızılılar, yayın geliri ve katılım bedeli toplamında yaklaşık 37 milyon euro gelir elde edecek.

KAYIP 187 MİLYON TL 
Fenerbahçe UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalabilseydi katılım bedeli olarak kasasına 15 milyon euro koyacak, yayın gelirlerinden de ilk etapta 11 milyon euro alacaktı. Sarı-lacivertliler, grup aşamasında her galibiyette 2 milyon 700 bin, her beraberlikte ise 900 bin euro’yu kasasına koyacaktı.

<haber-yatay:1055718,1055758>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler