Emre Galatasaray'da

Galatasaray, uzun süredir uğraş verdiği Aytemiz Alanyaspor’un orta saha oyuncusu Emre Akbaba’nın transferinde mutlu sona ulaştı.

Yayınlanma: 18.08.2018 - 06:00
Emre Galatasaray'da
Abone Ol google-news

Galatasaray, uzun süredir uğraş verdiği Aytemiz Alanyaspor’un orta saha oyuncusu Emre Akbaba’nın transferinde mutlu sona ulaştı. Fenerbahçe’nin teklif yaptığı ve Alanyaspor’la 4 milyon Avro’ya el sıkıştığı belirtilmişti. Ancak Emre, kulübüne Galatasaray’a gitmek istediğini dün bir kez daha ısrarla söyledi. UEFA’nın Finansal Fair-Play kriterleri nedeniyle dikkatli adımlar atması gereken Sarı-Kırmızılılar, forma göğüs sponsoru Nef’in katkısıyla 26 yaşındaki futbolcunun transferini gerçekleştirdi. Cim-Bom, Emre ile 4 yıllık sözleşme yaptı. Galatasaray, Alanya’ya 4 milyon Avro bonservis ödeyecek. Bu rakamın 1 milyon Avro’luk kısmını Nef firması karşılayacak.  

Statta transfer zirvesi

Emre transferinde dün sabah Galatasaray’da hareketli saatler yaşandı. Başkan Mustafa Cengiz, İkinci Başkan Abdurrahim Albayrak, yönetici Yusuf Günay ve teknik direktör Fatih Terim, Türk Telekom Stadyumu’nda transfer zirvesi gerçekleştirdi. Terim’in, Emre’nin alınması konusundaki talebini yinelediği öğrenildi. 

Nef devreye girdi

Toplantının ardından Galatasaray yönetimi, bonservis için kaynak arayışını hızlandırırken forma göğüs sponsoru Nef’in İcra Kurulu Başkanı Erden Timur ile temas kuruldu. Galatasaray Kulübü üyesi olan Timur’un Emre transferinde desteği vereceğini iletmesiyle, Sarı-Kırmızılı yönetim, Aytemiz Alanyaspor’un istediği rakamı ödemeyi kabul etti.  

Albayrak’tan sıkı takip

Galatasaray’ın dün sabah futbol takımının forma sırt reklamı için online ikinci el otomobil alım satım platformu ‘ikinciyeni.com’ ile 2 milyon TL’lik 1 yıl sürecek sponsorluk anlaşması imza töreninde Abdurrahim Albayrak, Emre Akbaba konusunda Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ile yaşanan bazı diyalogları aktardı. Albayrak, “Ankara’da federasyonun mali genel kurulunda Hasan Çavuşoğlu bizden 7 milyon Avro istedi. Sözleşmesinin son sezonunda bir futbolcuya bu parayı vermemiz söz konusu olamaz. Biz 2.5 milyon Avro teklif vermiştik, 3 milyon Avro’ya çıktık. Dün (perşembe) Kulüpler Birliği toplantısından kulübe geldim ve Hasan Başkanı davet ettik, burada uzun uzun konuştuk. 3 milyon Avro’da anlaşamadık. Hasan Çavuşoğlu bana ‘Yönetici arkadaşlarla görüşüp sana döneceğim’ dedi. Arabamla kendisini göndermek istedim, ‘Saat 18.00’de Sabiha Gökçen’den gideceğim’ dedi ama biz saat 18.00’de Sabiha Gökçen’den Alanya’ya bir uçuş olmadığını fark ettik” dedi. 

<haber-dikey:1044509,1045485>

Fenerbahçe vurgusu

Çavuşoğlu’nun, aynı zamanda Alanya Fenerbahçeliler Derneği Başkanı olduğuna dikkat çeken Albayrak, “Emre’nin kafasını çelmek için ‘Galatasaray seni alırsa Şampiyonlar Ligi’nde oynatamaz’ demişler” ifadelerini kullandı. Albayrak, Emre transferinin tamamlanmasının ardından “Perşembe akşamı kendi kendime panikledim. Evde tek başımaydım. Beyin kanaması geçirdiğimi düşündüm. Kendimi zor duşa attım. Telefondan artık kulaklarım yandı. Dün gece benim için bir kâbustu. Gece çok stres olduğum için sabah erkenden başkanımı ve hocamı aradım. Geniş çaplı bir durum değerlendirmesi yaptık. Onun da meyvelerini aldık. Ama bugün çok mutluyum” diye konuştu. 

Timur: Yardıma hep hazırız

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur “Galatasaray’a her zaman yardım etmeye hazırız. Finansal Fair-Play yüzünden mali dengeyi sağlaması açısından ve Galatasaray taraftarlarını rahatlamak neticesiyle Emre Akbaba transferı için elimizden geleni yaptık. Gerek görülürse diğer transfer için de her zaman yardıma hazır olacağız. Galatasaray yönetimine bunu bildirdik” dedi.

Ndiaye müjdesi

Mustafa Cengiz, Ndiaye transferi konusunda “‹n?allah Ndiaye transferi de olur” yorumunu yap›p, “Transfer 31’inde biter, sat›? 31’inden sonra devam eder. ‹nce eleyip s›k dokuyoruz. Fatih Hocam›z, ?ükrü Hanedar, kurullar›m›z çok çal›?›yorlar. Carole 750 bin Avro’ya gitti. ?u andaki a盀›m›z 3 milyon 350 bin Avro (Finansal Fair-Play anla?mas›ndaki satt›€›n kadar al kriteri). 31 May›s 2019’a kadar bunu art› de€er ile kapatamazsak 3 milyon Avro ceza öderiz. ‘Becerikli’ bir yönetim olmaya çal›?mal›y›z ve ‘becerikli’ bir yönetim olarak da futbolcu satmaya çal›?mal›y›z” dedi. 

‘G.Saraylı duruşu’

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Emre transferi için görüşmelerin başladığının Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bildirilmesi sonrası saat 19.05’te düzenlediği basın toplantısında, “Emre Akbaba’da gördüğümüz durum açıkça bir G.Saraylı duruşu. Kendisine teşekkür ederiz. Profesyonel dünyada artık bu pek kalmadı. Paranın ve maddiyatın öne çıktığı bir süreçte Emre’nin duruşundan ötürü teşekkür ediyoruz. Alanyaspor haklı olarak futbolcusunu en yüksek seviyede satmak istiyor. O noktaya gelmemizde de NEF ve sevgili Erden Timur’un büyük katkısı oldu” dedi. 

Mustafa Cengiz, “Taraftarımıza, camiaya ve rakiplerimize asla yalan söylemeyiz. Arkadan dolanıp iş çevirmeyiz, asla Bizans yapmayız” derken F.Bahçenin Emre için devreye girmesiyle ilgili “F.Bahçe değerli bir rakibimiz. İlişkimizi asla etkilemez. Onların resmi teklif vermediklerini biliyoruz. Biz istedik ki Emre bize bedavaya gelsin. Ama profesyonel dünyada harcamanız, gelir sağlamanız gerekiyor ve bu dinamik bir süreç. Pahalı mı? Nereden baktığınıza bağlı. Alanyasporun istediği rakam Ankarada neredeyse bunun 2 katıydı. İnşallah camia olarak bunu karşılayacağız ve bir sorun çıkmayacak” yorumunda bulundu.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler