Fatih Terim 3 mevkiye transfer istiyor

Teknik direktör Fatih Terim’in, santrfor, sol bek ve stoper bölgelerine oyuncu alınması yönündeki isteğini Sarı-Kırmızılı yönetime bildirdiği kaydedildi.

Yayınlanma: 21.08.2018 - 06:00
Fatih Terim 3 mevkiye transfer istiyor
Abone Ol google-news
Sezona 2’de 2 yaparak başlayan Galatasaray’da Emre Akbaba’nın ardından Ndiaye ile anlaşılmasıyla transfer çalışmalarındaki hareketlilik sürüyor. Teknik direktör Fatih Terim’in, santrfor, sol bek ve stoper bölgelerine oyuncu alınması yönündeki isteğini Sarı-Kırmızılı yönetime bildirdiği kaydedildi. Transfer döneminin biteceği 31 Ağustos’a kadar bu 3 mevki için çalışmalarını sürdürecek Galatasaray’da Terim; bu sezon Süper Lig, Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Kupası’ndaki yoğun maç trafiğini dikkate alarak tüm oyuncularını hazır tutup, yeri geldiğinde ilk 11’deki isimleri dinlendirmeyi planlıyor. UEFA ile yaptığı Finansal Fair-Play anlaşması kapsamında sattığı kadar oyuncu alabilme kriterini taşıyan Sarı-Kırmızılılarda gözler takımdan hangi isimlerin ayrılacağına çevrildi. Gomis, Belhanda ve Feghouli için mali anlamda beklentileri karşılayacak tekliflerin gelmesi halinde satışa onay verileceği kaydedilirken; kalan 10 günlük sürede Galatasaray’ı yoğun bir mesai bekliyor. Terim, Göztepe maçının ardından “Bu arada gitmek isteyen arkadaşlarımız varsa onlar için de bir 10 günlük süre var. Profesyonel hayat bu” sözleriyle ayrılığı muhtemel isimlere net bir mesaj gönderdi. 
 
EMRE’YE TAM NOT
Sarı-Kırmızılıların 4 milyon Avro’ya Aytemiz Alanyaspor’dan transfer ettiği Emre Akbaba, Göztepe maçındaki performansıyla teknik heyetten olumlu not alırken gelecek haftalar için de umut verdi. Yeni takımıyla sadece 1 antrenmana çıkmasına rağmen 60. dakikada oyuna girip hücumda etkili işlere imza atan 26 yaşındaki oyuncunun ilerleyen haftalarda 11’e monte edileceği kaydedildi. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’den alkış alan bir diğer isim ise Everton’dan kiralanan Henry Onyekuru oldu. 21 yaşındaki Nijeryalı ismin, sürati, takım savunmasına katkısı ve Göztepe’ye attığı aşırtma goldeki vuruş tekniği teknik heyetin yüzünü güldürdü. Fatih Terim’in, kanatlarda Onyekuru ve sakatlığını atlattıktan sonra Garry Rodrigues’i kanatlarda görevlendireceği bildirildi. 
 
16’YA GİTTİ, BEDAVA GELDİ
Galatasaray, geçen sezonun başında Osmanlıspor’dan 8 milyon Avro’ya aldığı, devre arasında ise İngiliz kulübü Stoke City’ye 16 milyon Avro’ya sattığı Badou Ndiaye’ye bedelsiz şekilde kiraladı. Sarı-Kırmızılıların, Fatih Terim’in ısrarla istediği Senagalli orta saha oyuncusunu birkaç gün içinde İstanbul’a getirip sözleşme imzalayacağı öğrenildi. 27 yaşındaki futbolcunun, 27 Ağustos’taki Aytemiz Alanyaspor maçında kadroda olması bekleniyor.  
 
YUTO’DAN DÖVİZ YORUMU
Galatasaray’ın Japon sol beki Yuto Nagatomo, Türkiye’deki döviz kurunun yükselmesiyle ilgili yorumda bulundu. Twitter hesabından bir açıklama yapan Nagatomo, “Ben vergi olmadan maaşımı Avro üzerinden kazanıyorum, benim için yaşam oldukça ucuz ve kolay olsa da Türkiye’de yaşayan insanların ekonomik durumu için endişeleniyorum. Umarım bu durum hızlıca düzelir” ifadelerini kullandı.  
 
KUR SABİT DEĞİL
Galatasaray’da genel kurul üyelerinin bir bölümü, Avro ile Dolar’daki ani artış sonrası hem yerli hem de yabancı futbolcularla yapılan kontratların yeniden gözden geçirilmesi ve kurun sabitlenmesi yönündeki görüşlerini dile getirmeye devam ediyor. Başkan Mustafa Cengiz’in yerli oyuncu transferinde ödemelerin TL üzerinden, yabancı futbolcularla imzalanan sözleşmelerde ise kur sabitlenmesine gidilmesi yönündeki açıklamalarına rağmen Emre Akbaba transferinde ödemenin Avro üzerinden yapılacağının duyurulması bu konuyu yeniden tartışılır hale getirdi. Ayrıca geçmişte Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirilen oyuncu sözleşmelerinde maç başı veya puan başı primlerin yer almasına rağmen Emre Akbaba’nın kontratında bu detayların yer almaması dikkat çekti. 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon