Fenerbahçe'nin yeni forveti Michael Frey kimdir?

Fenerbahçe'nin anlaşma sağladığı Michael Frey'le ilgili bilmeniz gerekenler.

Yayınlanma: 23.08.2018 - 13:31
Fenerbahçe'nin yeni forveti Michael Frey kimdir?
Abone Ol google-news

Fenerbahçe, Zürih'in 24 yaşındaki forvet oyuncusu Michael Frey'i kadrosuna kattı. Frey, sarı lacivertli ekiple dört yıllık sözleşme imzaladı.

Futbol kariyerine Thun altyapısında başlayan ve sonrasında Young Boys akademisine geçen 1.89 boyundaki santrfor, A takım seviyesine bu kulüpte adım attı.

Young Boys'da dikkat çeken bir görüntü sergileyen Frey, 2014 yılında 3 milyon euro karşılığında Ligue 1 ekibi Lille'e transfer oldu. Fransa'daki kariyeri beklediği gibi geçmeyen Frey, sonrasında Luzern ve Young Boys'da geçirdiği periyotların ardından 2017 yazında Zürih'in yolunu tuttu.

Zürih formasıyla 39 maça çıkan ve bu maçların 36'sında ilk 11'de oynayan Michael Frey, rakip filelere 16 gol gönderdi.

Frey nasıl bir futbolcu?

Uzun boyunun sayesinde hava toplarında iyi bir hakimiyete sahip olan Frey'in top tekniği birçok uzun forvete göre oldukça iyi.

Bileklerini seri bir şekilde kullanabilen genç golcü, mesafe tanımaksızın attığı şutlarla tanınıyor. Özellikle ayağının üzeriyle köşelere yerden gönderdiği sert şutlar dikkat çekiyor. Saha içeirsindeki futbol tarzı Zlatan Ibrahimovic'i andırıyor.

Frey neden kadro dışı kaldı?

Her ne kadar saha içerisinde iyi şeyler vadediyor olsa da, saha dışında biraz problemli bir futbolcu.

2017-18 sezonunun Nisan ayında gerçekleşen bir antrenman sırasında oldukça sinirli bir görüntü sergileyen, bir takım arkadaşıyla kavga eden, üzerindeki antrenman formasını yırtan ve Teknik Direktör Ludovic Magnin ile tartışan Frey, bu hareketleri nedeniyle kulüp tarafından 1 maçlığına kadro dışı bırakılmıştı. Kadro dışı kalıp oynayamadığı maç, altyapısından yetiştiği Young Boys'a karşıydı. Frey hâlâ sıkı bir Young Boys taraftarı.

Çabuk sinirlenen ve duygusal patlamalara müsait olan yapısı, Frey'in başını yeni sezonda da ağrıttı. Zürih, 18 Ağustos'ta İsviçre Kupası son 32 turunda, beşinci küme takımı Concordia deplasmanına çıkarken, Teknik Direktör Magnin maçın kadrosuna Frey'i de aldı. Fakat 24 yaşındaki oyuncu bu maçta forma giymeyi reddetti.

Frey'in maça çıkmayı reddetmesi, kulüple bağların kopmasına neden oldu. Daha önce, Fenerbahçe'nin son teklif tarihini geçirdiği gerekçesiyle oyuncunun takımda kalacağını açıklayan Zürih, sarı lacivertli ekiple bir kez daha görüştü ve taraflar arasında anlaşma sağlandı.

Lakabı: Çim biçme makinesi

Frey, 2017'de Berner Zeitung'a verdiği röportajda kendisiyle ilgili ilginç detaylar paylaşıyor.

"İnsanlar bana 'çim biçme makinesi' diyorlardı çünkü sahanın her yerine koşuyordum. Durmaksızın yarışıyordum, böyle bir enerjim vardı. Hiç durmuyordum. Oturmaktan hiç hoşlanmazdım."

Hobisi: Resim

Frey'in en büyük hobisi ise resim yapmak.

"Resim yapmayı bir tutkuyla gerçekleştiriyorum. Öğrenciyken de sürekli resim yapardım. Her derste yapardım. Resim yaparken kendimi rahatlamış hissediyorum. Sözcüklere kolayca dökemeyeceğim duyguları kağıdın üzerine döküyorum."

"11 Cavani, 11 Ronaldo'yu yener"

Frey'e göre dünyanın en iyi forvet oyuncusu Cristiano Ronaldo.

Ama Ronaldo'dan daha çok beğendiği forvetler var.

"Diego Costa'yı, Edinson Cavani'yi, Luis Suarez'i daha çok beğeniyorum. Çünkü defansif olarak da efor sarf ediyorlar. Takım için savaşıyorlar. Ronaldo golleriyle fark yaratıyor. Bence 11 tane Cavani, 11 tane Ronaldo'yu yener."

"Kasap daha iyi ameliyat yapardı"

Michael Frey, Fransa'da neden başarısız oldu?

Genç futbolcu, bunu Lille'de yaşanan teknik direktörlük değişikliğine ve ağır sakatlıklara bağlıyor. Ocak 2015'te ayak bileği kırılan Frey, sahalara geri döndüğünde tarih Aralık 2015'ti. Neredeyse 1 yıl boyunca futboldan uzak kalınca da, Lille kariyerinde sona geldi.

"Lille'de ilk yarıda 21 maça çıktım, 3 gol attım. Sonra teknik direktör değişti. Sonra da ayağım kırıldı..."

Lafını sakınmamasıyla bilinen Frey, o dönem kendisini ameliyat eden doktoru açık bir şekilde eleştirmiş ve "Münsingen'deki bir köy kasabı daha iyi iş çıkarırdı" sözlerini sarf etmiş.

"Geriye dönüp baktığımda, öyle bir şey söylememem gerekirdi. Ama kasap için reklam oldu. Bana teşekkür hediyesi olarak İsviçre çikolatası verdi!" diyor, gülerek.

"Fransa'da kültür şoku yaşadım"

Peki Michael Frey, Fransa'da işlerin istediği gibi gitmemiş olmasıyla ilgili şunları söylüyor:

"Yepyeni bir dünyaya adım attım. Başka bir dil, başka bir ülke, başka insanlar, başka futbol... Tam anlamıyla bir kültür şokuydu. Ama hiçbir zaman pes etmedim. Kendime inancımı hiç kaybetmedim. Geriye dönüp baktığımda gururlanıyorum."

Frey, Fransızca öğrenirken de zorlanmış.

"Başlarda hiçbir kelimeyi anlamıyor olmak beni sinir ediyordu. Fransa'daki insanlar çok hızlı konuşuyorlar. Ama sonunda Fransızcayı öğrenebildim."

 

Kısa kısa, Michael Frey:

  • Günde dört litre su içiyor.
  • Süt içmeyi seviyor.
  • Alkolle arası çok yok. Zaman zaman yemekle birlikte şarap içmeyi seviyor. 
  • Resim yapmadığı zamanlarda salona giderek ağırlık çalışmayı tercih ediyor.
  • Maçlardan önce gerçekleştirdiği bir uğuru yok. Batıl inançlara sahip değil.
  • Antrenmanlardan sonra frikik çalışıyor.
  • Polis Akademisi serisini hiç komik bulmuyor.
  • Yüzmekten hoşlanıyor ama dalış yapmaktan hoşlanmıyor.

(Goal.com)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler