Kartal Belgrad'da avantajı kaptı

UEFA Avrupa Ligi Play-off turunda Beşiktaş, Partizan'la deplasmanda 1-1 berabere kaldı ve tur için avantajlı konuma geçti.

Yayınlanma: 23.08.2018 - 21:52
Abone Ol google-news

UEFA Avrupa Ligi Play-off Turu ilk maçında Beşiktaş, deplasmanda Partizan'la 1-1 berabere kaldı. Rövanş maçı 30 Ağustos Perşembe günü Vodafone Park'ta oynanacak.

Teknik direktör Şenol Güneş, Partizan karşısına son haftaların eleştirilen ismi Oğuzhan Özyakup'u yedek bıraktığı bir kadro ile çıktı. Bu sezon oynanan 6 resmi maçın en çok göze çarpan eksiği olan 10 numara pozisyonunda, Oğuzhan'dan istediği verimi alamayan Güneş, Partizan maçında bu görevi Tolgay Arslan'a verdi. Tolgay'ın 10 numara pozisyonuna geçmesiyle orta saha ikilisi Medel ve Necip'ten oluştu. Lens'in sakatlığından dolayı sağ kanatta Quaresma'yı 11'e yazan Şenol Güneş, Babel'in yokluğunu da Caner ve Adriano ile doldurdu. Her iki futbolcu maç içinde değişmeli olarak sol bek ve sol önde oynayacak. Tecrübeli teknik adam santrforda da kırmızı kart cezalısı Negredo'nun yerine Larin'e görev verdi.

Siyah beyazlıların Partizan karşısındaki ilk 11'i Tolga, Gökhan Gönül, Pepe, Vida, Adriano, Medel, Necip, Quaresma, Tolgay, Caner ve Larin şeklinde oluştu.

Beşiktaş'ın yedek kulübesinde ise Utku, Roco, Dorukhan, Gökhan Töre, Oğuzhan, Güven ve Vagner Love yer aldı.

Maçtan dakikalar:

Beşiktaşlı futbolcu Vida topu her ayağına aldığında Partizan taraftarları tarafından ıslıklanıyor.

14. dakikada Goran Zakaric'in asistinde Ricardo Gomes, inatçılığı sayesinde topla buluştu ve yaptığı kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi: 1-0.

15. dakikada Quaresma'nın nefis ortasında Tolgay Arslan topu kafayla ağlara gönderdi: 1-1.

Partizan tribünlerinden bir taraftar kalp krizi geçirdi. Ambulansla müdahale edilen taraftara kalp masajı yapıldı. Kalp krizi geçiren taraftarın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı ve hayatını kaybettiği öğrenildi.

TÜRKCAN'IN RESTORANINDA YENEN YEMEK TRANSFER SÖYLENTİSİNE YOL AÇTI
Beşiktaş kafilesine yönetici olarak Hüseyin Mican eşlik etti. Bugün de başkan Fikret Orman ve yöneticiler Umut Güner ile Şafak Mahmutyazıcıoğlu maçın oynanacağı Belgrad'a geldi. Başkan Orman ve VIP kafilede yer alan diğer konuklar için düzenlenen yemek ise Türkiye'de transfer söylentilerinin çıkmasına sebep oldu. Yemeğin Mirsad Türkcan'ın restoranında düzenlenmesi ve Mirsad Türkcan'ın kafile ile ilgilenmesi Türkiye'de bir anda 'Ozan Tufan için transfer görüşmesi yapılıyor' şeklinde söylentilere ve haberlere konu oldu. Beşiktaşlı yöneticiler sadece yemek yemek amacıyla düzenlenen oragnizasyonun transfer görüşmesi şeklinde yansıtılmasından bir hayli rahatsız olduklarını dile getirirken Ozan Tufan konusuna da kesin bir dille açıklık getirdiler ve 'Ozan Tufan hiçbir şekilde transfer gündemimizde yok' açıklamasını yaptılar.

DEPLASMAN YASAĞI DEVAM EDİYOR
Beşiktaş Belgrad'ta seyircisinden yoksundu. Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da Avrupa maçlarında deplasman hakkını kullanmayan siyah beyazlıları, Türklerin yoğun yaşadığı ülkelerdeki taraftarlar rakip tribünden bilet alıp yalnız bırakmıyordu. Ancak Partizan maçında aynı durum gerçekleşmedi. Belgrad'ta yaşayan Türk sayısının son derece az olması ve iki takımın yaptığı 'bilet satmama' anlaşmasından dolayı Partizan tribünlerinde Türk taraftar yok denecek kadar az kaldı.

PARTIZAN: 1 - BEŞİKTAŞ: 1
STAT: Partizan Stadyumu
HAKEMLER: Ivan Kruzliak, Tomas Somolani, Branislav Hancko (Slovakya)
PARTIZAN: Stojkovic, Miletic, Markovic, Valiente, Miletic, Kosovic (dk. 66 Scekic), Zdjelar, Zakaric, Pantic, Jankovic (dk. 35 Ivanovic), Gomes (dk. 74 Nikolic)
BEŞİKTAŞ: Tolga, Gökhan, Pepe (dk. 76 Roco), Vida, Adriano, Necip, Medel, Tolgay (dk. 89 Güven Yalçın), Quaresma (dk. 79 Gökhan Töre), Caner, Larin
GOLLER: Dk. 14 Gomes, dk. 15 Tolgay
SARI KARTLAR: Kosovic, Ivanovic, Miletic, Nikolic (Partizan); Caner, Tolgay, Larin (Beşiktaş)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler