Ataman: 'Porto Riko karşısında prova yapacağız'

2014 FIBA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında Acıbadem Belgrad Kupası'nda mücadele etmek için Sırbistan'da bulunan Türkiye A Milli Basketbol Takımı, bu akşam oynayacağı Porto Riko maçı öncesi antrenman yaptı.

Yayınlanma: 16.08.2014 - 15:33
Abone Ol google-news

Turnuvadaki maçların oynanacağı Belgrad Arena'da antrenman yapan milliler, şut ve hücum seti çalıştı. Antrenmanı Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve Asbaşkan Hüsnü Karagözoğlu da izledi.

Ay-yıldızlıların antrenmanının ardından açıklamalarda bulunan başantrenör Ergin Ataman, turnuvanın form durumlarını görmeleri açısından önemli olduğunu ifade ederek, "Turnuvada Dünya Kupası'nda madalya peşinde koşacak takımlar yer alıyor. Ancak sonuçta İspanya gibi altın madalyanın en büyük adayı olan takımlar değil. Bu turnuva şu anda bulunduğumuz seviyeyi görmek için iyi bir fırsat olacak. Porto Riko karşısında bir Dünya Kupası maçı provası yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Ataman ayrıca, Porto Riko mücadelesinde belinde hafif bir sakatlığı bulunan Kerem Tunçeri dışında tüm oyunculara şans vereceklerini de kaydetti.

Hazırlık döneminde oynadıkları İspanya maçlarının kendileri için faydalı olduğunu belirten Ataman, "Artık teknik ve taktik olarak sistemi öğrenmiş durumdayız. Şimdi önemli olan bu sistemi geliştirebilmek. Her ne kadar kazanamazsak da, oldukça güçlü bir takım karşısında nasıl oynamamız gerektiğini özellikle ikinci maçta gördük" ifadelerini kullandı.

Milli takımın İspanya'ya da 14 kişilik kadroyla gideceğini hatırlatan Ataman, "Ayın 29'unda son kadroyu tespit ederken 12 kişi bildirmemiz gerekiyor. Bunun kararını orada vereceğiz. Ayın 29'una kadar çalışmalarımıza bu kadroyla devam edeceğiz" şeklinde görüş belirtti.

Acıbadem Belgrad Kupası'nda bu akşam Türkiye-Porto Riko ve Sırbistan-Arjantin maçları yapılacak. Karşılaşmalarda elde edilen skorlara göre takımlar turnuva sıralaması için yarın tekrar karşılaşacak. İlk gün galip gelen takımlar turnuva birinciliği için final maçı oynayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler