Okumuş stoper

Babası futbola yönlendirdi, Silivri-Florya arası mekik dokudu, fen lisesine gitti, UEFA'nın dikkatini çekti, üniversiteyi kazandı, Galatasaray'da ilk 11'e girdi...

Yayınlanma: 16.09.2018 - 06:00
Abone Ol google-news

Galatasaray’ın Kasımpaşa’yı 4-1 yendiği maçta teknik direktör Fatih Terim’in ilk 11’de sahaya sürdüğü stoper Ozan Kabak, performansıyla Sarı-Kırmızılı camiadan tam not alırken 18 yaşındaki oyuncu, Türk futbolunun gelecek vaat eden isimlerinden biri olduğunu da gösterdi. İşte Türkiye’nin futbol gündemine giren Ozan Kabak’ın bu noktaya gelirken kariyer hikâyesinde yaşadığı bazı önemli detaylar:

25 Mart 2000’de Ankara’da doğan Ozan’ın babası da eski bir amatör futbolcu. Baba Kabak, oğlunun futbolcu olmasını isteyen ve destekleyen isimlerin başında geliyor.

Ozan Kabak’ın doğumu sonrası Ankara’da cezaevinde müdür olarak çalışan babasının tayininin çıkmasıyla aile Silivri’ye taşınıyor. Ozan’ın Silivri’deki okulunda futbola olan ilgisi artarak büyüdü. Bu durumu fark eden beden eğitimi öğretmeni, Kabak’ın babasıyla görüşüp Ozan’ın bir kulüpte oynayabileceğini iletti. Ozan’ın babası da oğlunu Silivrispor altyapısına gönderdi.

Silivrispor’da kendisinden yaşça büyüklerle antrenmanlara ve maçlara çıkan Ozan o dönem hem santrfor hem de hücum hattında oynuyordu. Performansı beğenilmeye başlayan Ozan Kabak, daha 11 yaşındayken Silivri’den Florya’ya gelip Galatasaray altyapısından denendi. Takıma seçilen Ozan, 2 sene neredeyse haftanın her günü antrenman ve maçlar için Silivri’den Florya’ya gelip gitti. Ardından babasının tayini bu kez Silivri’den Tekirdağ’a çıkınca 1 yıl da Tekirdağ-Florya arasında mekik dokudu.

3 yıl süren uzun yol çilesi nedeniyle biraz yorgun düşen, antrenman ve maçlarda istediği performansı sergileyemeyen Ozan Kabak, futbolu bırakmayı dahi düşündüyse de ailesinin desteği ve motivasyonuyla bundan vazgeçti. 1 yıl sonra İstanbul Yaşar Acar Fen Lisesi’sini kazanan Ozan Kabak, Florya’daki Galatasaray Futbol Akademisi’nde yatılı olarak kalmaya başladı, böylece yol yorgunluğundan kurtuldu. Ozan şu anda İstanbul’da annesi ve kardeşiyle birlikte yaşıyor.

Ozan’ın gösterdiği performans kendisine bir yandan da önce U14, ardından U15, U16 devamında da U17 Türkiye Ulusal Futbol Takımları’nın kapısını açtı. U17 Milli Takımı’yla Avrupa Şampiyonası’nda gösterdiği performansla UEFA’nın seçtiği dikkat çeken 10 oyuncu arasına girdi. Ozan, 2017 FIFA U17 Dünya Kupası Finalleri’nde Ulusal Takım kaptanlığı yaptı.

Fatih Terim, geçen sezonun son maçlarında Ozan’ı sürekli kadroya aldı, Y.Malatya karşısında son dakikalarda sahaya sürdü. Terim, yeni sezon hazırlık kampına Ozan Kabak’ı götürecekti ancak genç futbolcu U18 Milli Takımı formasıyla 20 günde 7 maça çıkıp sakatlanınca bu fırsat kaçtı.

Geçen sezon fiziksel açıdan eksikleri olduğu yönündeki eleştirilere karşı Ozan kendi imkanlarıyla özel fitness hocası tuttu. Ozan 1 yıl boyunca antrenmana çıktı, okuluna gitti, özel fitness dersleri aldı; günde yaklaşık 14 saati bu tempoda geçti.

Sakatlığı nedeniyle Galatasaray’ın hazırlık kampına gidememesi sonrası pes etmeyen Ozan Kabak, tekrar A takım forması giyebileceğine inanırken, çok çalışması gerektiğinin altını çizip özellikle antrenman temposunu yükseltti. Kasımpaşa maçında en büyük hayalini gerçekleştirip Sarı-Kırmızılı formayı giyen Ozan bir yandan da eğitim hayatını sürdürüyor. Ozan, bu sene İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri bölümünü kazandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler