Şenol Güneş: Her şeyi anlıyorum

Sarpsborg maçı öncesi Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş basın toplantısı düzenledi.

Yayınlanma: 19.09.2018 - 17:06
Şenol Güneş: Her şeyi anlıyorum
Abone Ol google-news

Şenol Güneş'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Grup maçlarına iyi başlayıp iyi bitirip çıkmak istiyoruz, hedefimiz öncelikle bu. Yarın maça iyi başlamak ve iyi, güzel futbol oynamak zorundayız. Rakip 4-4-2'yi iyi oynuyor, oyun disiplinli, kompakt oynuyorlar, iyi de kontraya çıkıyorlar."

"Rakip dört turu geçti buraya gelirken. Biz üç tur geçtik. İlginç bir takım. Kendi sahasında alırken de deplasmanda sürprizler yaptı, sahasında kaybederken dışarıda kazandı. Ciddiyeti elden bırakmadan kazanmak zorundayız, oyun gücümüz ve kadromuz buna müsait."

"Kaliteli, karakterli bir oyuncuydu Negredo ama forvet bölgesinde sayısal fazlalığımız olduğunu, bir kişi daha giderse normal sayılara düşeceğimizi söyledik. Gitmesi beklenen bir oyuncuydu, şartları hepiniz biliyorsunuz, daha önce karar vermiştim şimdi gitti. Eğer bir forvet daha alacaksak elimizdeki forvet sayısının fazlası ve ekonomik külfet bizi zorlar demiştik geçen sezon sonu ve bu sezon başı. Kendi takımında başarılar diliyorum, iyi bir insanı kaybettik. Başkanla beni karşı karşıya getirmek isteyenler başka şeyler söylüyor. Negredo iyi bir oyuncu, kalanların katkı yapacağını düşünüyorum."

"Oynayan oyuncularımızın içinde zaman zaman dinlenmesi gerekenler olabilir. Bunu rotasyon olarak algılamak doğru değil. Önemli olan maçı kazanmak. Bizim oynayan her oyuncumuz değerlidir."

"Hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor, oynayıp kazanacaksın, bunu yapmak zorundayız. Savunmada kaldıkları zaman oyununun hızlı oynanması için oyuncularımızın bunu devreye sokması lazım. Saha şartları da etkiliyor akıcı oyunu, bilmiyorum ne kadar düzelmiştir."

"Öncelikle maçı kazanmak gerekiyor, oyuncuların sakatlığına ve konumlarına göre değişiyor, rakibe göre de değişebilir. Futbol sahada oynanıyor, aynı ligde Östersund, Galatasaray'ın rakibiydi, alt sıralarda şu an. Bu tip maçları daha farklı oynuyorlar, normal."

"Vagner, Mustafa, Güven forvet olarak. Babel düşünülebilir, Pepe'yi düşünürüz sizlerin de dediği gibi. Taktik değiştirip çok büyük değişiklik yapmış oluruz. Farklı arayışlara girebiliriz."

"Mustafa iyi çalışan biriydi ama bu sezon pek o isteği yok gibi. Ancak görev aldığı zaman işini yapacaktır. Transfer ayları konuşma aylarıdır ama ligde kadroya giriyorsan oynayacaksın, yedekteysen çalışacaksın, sadece işlerini yapacaklar, şans her zaman gelir o zaman"

"Bu ülke bizim, bu takım bizim, bu insan bizim insanımız. Her şey günlük değişebilir ama bizde idmana çıkan oyuncunun takım için bir sorunu yok. Gidip gitmemek konusunda Mustafa da Vagner de gündeme geldi. Hiç beklenmeyen oyuncu da gündeme gelebilir."

"Dostoyevski'nin bir sözü vardı, 'Her şeyi anlıyorum, bu yüzden öleceğim'. Hakikaten her şeyi anlıyorum. Benim başkanla bir kavgam yok. Başkan 'Sahaya mazeret bulmadım' demiş, ben de bulmadım. Antrenman sahası da bozuk, iki üç aydır olmadı. Bu bizim sorunumuz."

"Vagner Love iyi çalışıyor fakat üretkenliği yeterli değil. Ljajic üst seviyeye çıkacaktır"

"Beşiktaş'ı vurmak, kırmak, karıştırmak için sığ yorumlar yapanlar var. İnsanın yaşı bir yere geldiğinde bir oturur düşünür ya. 70 senedir düşünmemişsin, bir düşün ya. Sana kurumlar o görevi vermiş olabilir, o kurumun yanlışlığı. Çok çirkin, sığ bir düşünce."

"Karius 2 maçta, 2 gol yedi, hatası o. Gol yemezse en iyi kaleci o olur."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon