Fatih Terim: Verilen şansları daha iyi kullanmazlarsa...

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, deplasmanda kaybedilen Akhisarspor maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 23.09.2018 - 21:30
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig'de Akhisarspor'a deplasmanda 3-0 yenilen Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim açıklamalarda bulundu. Terim'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Herhangi bir rotasyon yapmadık biz. Çalışılmış bir kurgu değişikliği var. Bu kurgu tutarsa eksik olduğumuz bir yeri ikinci bir alternatifle kapatmış oluruz diye düşündüm.

2. yarı için söylenecek bir şey yok. Hiç beklemediğim bir şeydi ama tabii hiç hoşlanmıyorum bunlardan. Böyle git gelleri de hiç sevmem ama bazen bunlarla da karşılaşıyoruz. Maalesef olmadı.

Deplasman fobisini ben çok komik buluyorum. Koca Galatasaray'ın içi dışı yok. Dış sahadaki çimler mi değişiyor? Her tarafta senin seyircin var. Galatasaray'a gelen bir oyuncu deplasmanlardan çekiniyorsa zaten burada işi yok.

İç sahada iyi oyun, dış sahada böyle bir oyun tuhaf gelebilir. Penaltıyı atamazsan, devreye önde giremezsen bunun sebebi deplasman fobisi olmamalı. Bunun sebebini kendinde aramalısın. Ben kendimde arıyorum. 18 yaşındaki oyuncu karakterini koyuyorsa, sen de koyacaksın.

Allah nasip ederse bunları halledeceğiz. Oyun için de halledeceğiz, lig için de halledeceğiz, ocakta halledeceğiz, şubatta devam edeceğiz, olmazsa haziranda halledeceğiz. Galatasaray yine yukarıya doğru devam eder Allah'ın izniyle.

Ben her şeye saygı duyarım ama Galatasaray mağlup olurken, bunun hakkını verdikten sonra mağlup olacak. Bunun dışındaki mağlubiyetlere itiraz ederim. Koca Galatasaray takımı ufak tefek bahanelere sığınmayacak.

Penaltıcı belli, Sinan'ın elinde top. Daha evvel de söylenmiş. Garry de 'Ben atayım' demiş, o da topu vermiş.

Rakibi tebrik ediyorum. Hakemler çok iyi maç yönetti, onları da tebrik ederim. Bütün trio harika bir maç yönettiler.

Böyle bir kayıptan hoşlanmış değilim açıkçası. Bugün 3-0'a rağmen sahanın en iyisi bence Ozan'dı. 18 yaşındaki çocuk ortaya koyuyor, diğerlerinden de bunu beklerdim açıkçası. İtiraz edeceksin. Bazen hayata itiraz edeceksin, bulunduğun konuma edeceksin, kabullenmeyeceksin. 

Galatasaray'ın kimseye fobisi oluşmaz. Bu yaklaşım, kabullendiğim yaklaşım değil. Geçen sene de bu fobiler arasında şampiyon olduk. Son 7 maçın fikstürü Galatasaray'ın daha zor, deplasmanları kolay geçmez dediler ama biz deplasmanda şampiyon olduk.

Hep mağlup olduğumuzda transfer dönemleri işaret edilebilir. Belki de bazı oyunculara verdiğimiz şansların biraz daha dikkatli kullanılmasına özen göstermek gerekiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler