Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz: 'Ada'yı satmayacağız

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, cumartesi günü yapılacak Olağanüstü Genel Kurul öncesi GS TV’de konuştu.

Yayınlanma: 26.09.2018 - 23:20
Abone Ol google-news

Cengiz’in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

* Basında ‘maaşlar ödenmiyor’ deniyor, bunlar yalan. 75 milyon TL futbolcu ve kulüp ödemesi yaptık. Bunların gecikme faizlerini de ödedik. Ağustos sonu itibariyle futbolcularımıza sıfır borcumuz var.

* Yeni yönetim olarak yetki almamız gerekiyordu. 4 aylık dönemde seçime gitme sözü verdiğimiz için bunu yapamadık. 330 davamız, transfer yasaklarımız vardı. Bizim önce bunları halletmemiz gerekti. Biz cebimizden 50-100 milyon TL koymadık, gerekirse gerekeni yaptık.

* Belli bir kesim bizden çok rahatsız. Belki de rövanşist şekilde hareket ediyorlar. Ünal Aysal yönetiminde bu yapılmış, Dursun Özbek yönetiminde aynı yetkiler alınmış. Ben Dursun Bey’den görevi aldım. Şimdi bu yetkiyi yeniden almam gerekiyor. Ben özel, ek bir şey istemiyorum. Biz Kalamış’a, adaya, Kemerburgaz’a başvuracağız. İmar affı çıktı. Benim 1 ay içinde başvurmam gerekiyor. Duygun Bey’in zamanında satış ve devir istenmiş. Bizim istediğimiz yetkilerde satış yok.

* Taç Spor’un yıkımını durdurduk ve orası kâra geçti. Kasalarında 1 milyon TL var. Onu da alacağız çünkü paraya ihtiyacımız var.

* Galatasaray Adası’nı asla satmayacağız. Biz adayı aldığımız zaman yıkılmış, harap olmuş bulduk. Bu bir Pirus zaferi oldu. İnşallah bu hukuken G.Saray’ın kullanabileceği bir hale gelecek. İşletmeler, büfeler açarak bir sosyal tesis haline getireceğiz.

* Sevgili Fatih Terim, ‘Benim bir hayalim var’ dedi. Benim de bütün hayalim G.Saray’ı borçsuz bir hale getirmek ve Avrupa’nın tepesine çıkarmak. Bu hayal, sevgili Fatih Hoca’mın ve taraftarımızın hayaliyle örtüşüyor.

‘Gomis gitmek istedi’
* Kiralık oyuncular bulma noktasında sıkıntı yaşadık. Ben UEFA’ya gittiğim zaman bize TFF’den ‘Men alacaksınız’ dendi. Maç düdüğüne kadar korktuk ve hiçbir avukata da 5 kuruş vermedik. Gomis gitmek istiyordu. 150 milyon TL’ye bir stat yaparsınız, adam bu paraları alıyor. Gitmek istedi. İnşallah penaltıları kaçırmaz.

* Ben UEFA’nın yerinde olsam Türkiye, futbolla yatıp kalkan bir ülke. Kesinlikle Türkiye’ye verirdim. İçinde bulunduğumuz coğrafyayla ilgili ekonomik sıkıntılar oluyor ama bunlar gelir geçer. EURO 2024’ü Türkiye hak ediyor.

* Stadın gri görünümünden taraftar olarak ben de rahatsızım. Şehrin bir mobilyası olmalı. TEM’den arabalar geçiyor, uçaklar görüyor. Stadın gündüz dıştan görünümünü gelecek dönem halledeceğiz. (x)

* Fatih Terim öyle bir değer ki o ne diyorsa biz de boş kağıdı uzatırız. Mücbir bir sebep olmadıkça bütün görev süresince hocamla çalışırım.

* Basketbolda transfer engelini kaldırdık. ‘Takım 3.5 milyon Avro’ya kuruluyor’ dediler, 1.8 milyon Avro’ya kurduk.

* Nagatomo kitap yazan, okuyan, Japon halkını çok seven bir insan. Her maçın özeti ya da tamamı Japonya’ya gidiyor. Bizim bunu nakde çevirmemiz lazım.

* 7 milyon lira zarar eden mağazacılığı ağustos sonu 8 milyons TL artıya geçirdik. G.Saray bu anlamda Çin’de müthiş tanınan, istenen bir kulüp ama mesafe, gidiş-geliş, bunlar teknik heyete bağlı. (x)

* Bizim elimizde 100 milyon dolar da olsa oyuncu satmadan transfer yapamayız. Taraftarın kızdığı futbolcuyu biliyorum. Ben de kızıyorum ama açık alanda söylemem. Zorla mı yollayacaksın? (x)

* Modeste konusunda Çin kulübü bize ihtar çekti. Ben bir santrfor için G.Saray’ın 3 yıllık geleceğini tehlikeye atamam.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler