Cocu'dan reçete

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, takıma uyarılarda bulundu.

Yayınlanma: 13.10.2018 - 06:00
Cocu'dan reçete
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Teknik Direktörü Cocu, takımda eksik noktaları belirledi. 3. bölgeye topu iyi getirdiklerini ancak son dokunuş, orta ve pasların istedikleri gibi olmadığını dile getiren Hollandalı, “Pasları daha iyi yapmalıyız. 3. bölgeye topu iyi getiriyoruz ama girdiğimiz pozisyonlarda son dokunuş, son orta ve son pasları iyi yapamıyoruz. Çok fazla top kaybı yapıyoruz. Sahada doğru kararlar vermeliyiz, doğru düşünmeliyiz, takımın birlikte kalabilmesi için topun kontrolü bizde olmalı” dedi. Milli aradan sonra zorlu bir periyotla karşılaşacak ve puan kaybına tahammülü olmayan Fenerbahçe 4 kritik maç oynayacak. Bu maçlar F.Bahçe’nin sezona dair kaderini çizecek nitelikte. Sarı-Lacivertliler ligde oynayacağı Sivasspor, Ankaragücü ve Galatasaray ile UEFA Avrupa Ligi’nde Anderlecht maçlarını kayıpsız geçmeyi hedefliyor. 4 maçta alınacak iyi sonuçlar hem camianın yüzünü güldürecek hem de takımın özgüveni yerine gelecek.

5 oyuncuya forma yok
Cocu neredeyse kadrodaki tüm oyuncularına şans tanırken, sadece sakatlığı nedeniyle tedavisi devam eden Tolga Ciğerci ile 5 genç futbolcu forma bulamadı. 5 genç oyuncu Oğuz Kağan Güçtekin, Ferdi Kadıoğlu, Yiğithan Güveli, Erten Ersu ve Berke Özer bugüne kadar resmi maçlarda forma giymedi. Sarı-Lacivertlilerde en fazla forma giyen isim 12 maçta da görev alan Mehmet Topal, Eljif Elmas ve Neustadter. Bu futbolcular arasında 12 maçın tamamında 90 dakika forma giyen Neustadter 1080 dakika sahada kalırken, Mehmet Topal 789, Eljif Elmas ise 718 dakika mücadele etti. F.Bahçe’ye geldiği günden beri orta sahanın değişmez isimlerinden olan Mehmet Topal ile kaleci Volkan Demirel ise bu sezon yedek kulübesine hapsoldu. Volkan Demirel daha sonra kadro dışında kaldı.

Kalede sıkıntı yaşanacak
Volkan Demirel’in kadro dışı kalmasının ardından F.Bahçe’de kaleci sorunu yaşıyor. Kamerunlu kaleci Kameni’nin lisansı çıkarılmadı, devre arasına kadar maçlarda forma giyemeyecek. Eğer Volkan affedilmezse F.Bahçe devre arasına kadar yoluna Harun Tekin, Berke Özer ve Erten Ersu ile devam edecek. Ancak Berke Özer’in henüz 18 yaşında olması, Erten Ersu’nun beklenen seviyenin altında kalması teknik heyeti ve yönetimi düşündürüyor. Berke Özer’in de UEFA listesinde yer almaması nedeniyle Avrupa Ligi’nde bu kez Fenerbahçe 2 kaleci Harun Tekin ve Erten Ersu ile çıkacak. Teknik heyet bu süreçte Harun Tekin’in sakatlanmaması için adeta dua ediyor.

Soldado’ya hazır ol emri
Cocu, İspanyol golcü Soldado’yu Sivasspor maçında ilk 11’de sahaya sürmeye hazırlanıyor. Cezayirli golcü Slimani’nin sakat olması nedeniyle Soldado’ya hazır ol mesajı geldi. İspanyol golcüyle özel bir görüşme yapan Cocu, antrenmanlarda da Soldado ile yakından ilgileniyor. Tecrübeli golcü antrenmandaki hırsı ve attığı gollerle dikkat çekiyor.

Alper Potuk kayıp
Sezona iyi bir başlangıç yapan Alper Potuk daha sonra yedek kulübesine hapsoldu ve teknik heyet tarafından son iki maçta kadroya dahi alınmadı. Ligde ve Avrupa’da 7 maçta forma giyen Alper Potuk performansıyla hayal kırıklığı yarattı. 7 maçta 1 kez fileleri havalandıran Alper Potuk’un asisti ve kilit pası bulunmuyor, 0.5 dripling, 0.5 şut gibi oldukça kötü bir istatistiğe sahip.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler