Galatasaray'ın geleceği Fatih Terim'de

Galatasaray’la sözleşmesini 2021’e kadar uzatan ve devamında 3 yıl opsiyonu bulunan Fatih Terim, Sarı-Kırmızılıların futboldaki geleceğini şekillendirecek.

Yayınlanma: 18.10.2018 - 06:00
Galatasaray'ın geleceği Fatih Terim'de
Abone Ol google-news

Galatasaray’da toplam 17 kupa kazanan ve kulübün tarihindeki en önemli şampiyonluklarda imzası bulunan tecrübeli çalıştırıcı, önümüzdeki 5 yılda hem Avrupa ile Türkiye’de başarı kovalayacak hem de altyapı sisteminden, yeni tesislerin planlanmasına kadar pekçok konuda tek yetkili olacak.

TRANSFERE YÖN VERECEK

UEFA ile yapılan 4 yıllık Finansal Fair-Play anlaşması kapsamında mali açıdan dikkatli adımlar atması gereken Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde futboldaki tüm planlamayı yapacak. Tecrübeli hoca, “Sattığın kadar oyuncu alabilirsin” kriteri ışığında transfere yön verecek. Maliyeti düşük, takıma üst düzey katkı sağlayacak isimlerin alınması adına devam eden çalışmalara hız verilecek.

HEDEFİ 5. YILDIZ

22. şampiyonluk için yola çıkan Galatasaray, Süper Lig’de Sarı-Kırmızılı takımı mutlu sona en çok ulaştıran Terim’le armasına 5. yıldızı da takmak için uğraşacak. Galatasaray’ın kazandığı 3. ve 4. yıldızın temellerinde büyük katkısı bulunan ancak o dönem takımın başında olmayan Fatih Terim, geçen sezonun ortasında göreve gelip 21. şampiyonluğa imza attıktan sonra 5. yıldız için ekibiyle beraber mesaiye başlamıştı.

AVRUPA’DA KUPA

Galatasaray’a 4. kez gelişinde Avrupa’da hayalleri olduğunu belirtip, “Benim de kendime göre bir hayalim var, rüyalarım var. Eksik olan şeyi deneyeyim diyorum” diyerek hedefi Şampiyonlar Ligi kupası olarak belirleyen Fatih Terim, kulübün mali anlamda içinde bulunduğu zor şartlara rağmen bu başarıya adım adım gidebilmek için çalışacak. Tecrübeli çalıştırıcı, Avrupa’da istikrarı yakalayan, Şampiyonlar Ligi’nin gediklisi olacak bir takım yaratmayı hedefliyor.

ALTYAPI HAMLESİ

Florya’ya geldikten sonra teknik ve idari anlamda birçok hamle yapan Fatih Terim, mesaisinin önemli bir bölümünü altyapı ile Galatasaray Futbol Akademisi için harcıyor. Altyapıdan daha çok futbolcuyu a takım seviyesine getirmek isteyen Terim, önümüzdeki görev süresi içinde Ozan Kabak, Yunus Akgün, Celil Yüksel gibi gençlerin sayısını artırıp takımda görevlendirmeye çalışacak. Tecrübeli teknik adam ayrıca ‘Galatasaray’ın geleceği’ parolasıyla yola çıktığı altyapının yeniden organize edildiği projeyi de hayata geçirecek.

YENİ TESİSE KATKI

Emlak Konut GYO ile yapılan anlaşma gereği Florya Metin Oktay Tesisleri’nden ayrılarak Kemerburgaz’da kendisine tahsis edilen araziye taşınması gereken Galatasaray’da Fatih Terim, buranın yapılanmasında da önemli bir katkı sunacak. Tesisteki sahalar, a takım ile altyapının çalışma alanları, sporcuların aktivitelerde bulunacağı bölümler olmak üzere pekçok detaylı ilgili Terim’in vereceği bilgiler ve istekler ışığında hareket edilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler