Terim: Maça geldik sanıyordum, sakata gelmişiz

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında evinde 1-1 berabere kalan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 19.10.2018 - 23:13
Abone Ol google-news

Fatih Terim'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Uzun yolculuklar vardı. Oynadıkları milli maçlar, 10 günlük o ara bize sıkıntı yarattı. Bir devrede bu kadar kısa sürede 3 oyuncunun sakatlanmasını uzun yıllar görmedim. Kendi sahamızda puan kaybettik. Penaltıya kadar da kalemizde sıkıntı olmadı. Maça geldik sanıyordum meğerse sakata gelmişiz. 11 kişiydik ama 11 kişilik bir performans görmedik. Sadece golden sonraki reaksiyon var. Maç sonuna kadar olan bölümü istediğimiz gibi oynadılar. 1-0'dan sonra gol de yiyebilirdik. Sağlık heyetimiz hasar tespitini yapsın ki biz de sağlıklı bir sonuç söyleyelim. Milli takımdan gelenleri anladım ama Fernando'yu anlayamadım.

Derin kadrolarda bunların sıkıntısı yok. Derin olmayan kadrolarda her oyuncunun sakatlığı problem. Hayat durmuyor, devam ediyor. Seyircimizden de bir ricam olacak. Çabuk oyuna teşvik etmek oyuncuları geriyor. Bazen top almak istemiyorlar. Taraftarlarımızın iyi niyetle desteklediğine inanıyorum ama bizi maalesef oyunumuzu iyi oynamamıza engel oluyor. Daha toleranslı olmalılar. Biz oynamaya çalıştıklarında o taraftarın itici gücünün baskı haline dönüşmesi maalesef bazen çok top kaybımıza sebep oluyor. Sabırlı oynamak da bizim için önemli bir unsur.

Ben oynamadan yanayım. Herkesin de oynamasından yanayım. Kaybedince de rakibe saygı gösteririz. 80'lerde gösterilen kartlara göstermelik diyorum. Hakemlere bir şey demiyorum. Bursaspor'a başarılar diliyorum, biz de Schalke maçına hazırlanacağız.

Şikayet benim karakterimde de huyumda da yok. Maç oynamak, antrenmandan daha iyidir. Oyuncu, kendini 3 günde 1 maç oynamaya alıştıracak. Bir milli takım programı var ve bunu bilerek hareket edilmeli. Milli maçların havası bir başkadır, olması da gerekir.

Genel olarak bir şey söylemek istiyorum. Vakit geçirmelerde son dakikalarda uzatma eklemeniz bana bir şey ifade etmez. Oyunun oynanmasına izin verilmesini istiyorum. Bu 80. dakikadan sonra sarı kart göstermeyi de bıraksınlar artık.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon