Fatih Terim'nden takıma uyarı geldi

Galatasaray'ın hocası Fatih Terim, Bursaspor maçında yaşanan moral bozukluğunun, Schalke karşılaşmasına yansımaması için öğrencilerine uyarılarda bulundu.

Yayınlanma: 21.10.2018 - 12:18
Fatih Terim'nden takıma uyarı geldi
Abone Ol google-news

Sarı-Kırmızılı ekibin teknik patronu Fatih Terim, dün gerçekleşen antrenmanda takımına uyarılarda bulundu. Tecrübeli hoca, Bursa maçında yaşanan puan kaybını geride bırakmaları gerektiğini hatırlatarak, “Bir iş kazası yaşadık. Bunun sebep ve sonuçlarını ayrıca konuşacağız. Ancak buradaki moral bozukluğunu Schalke maçına yansıtamayız. Sonuçta hâlâ lideriz. Şampiyonlar Ligi’nde de elimizde önemli bir fırsat var. Schalke’yi yenersek büyük avantaj yakalayacağız. Bu bilinçle hazırlık yapalım. Hepinizden tamamen bu maçı düşünmenizi istiyorum” diye konuştu.

Orta alanda kurgu değişiyor

Fernando, Serdar Aziz ve Feghouli’nin Bursaspor maçında sakatlanması nedeniyle, Galatasaray’ın orta sahadaki kurgusu önemli ölçüde değişecek. İlk planda, Fernando’nun yerine Donk’un ön liberoya geçmesi söz konusu. Ancak Serdar’ın stoperdeki eksikliği, bu bölgede Maicon’a tecrübeli bir partner ihtiyacı doğurdu. Bu nedenle Donk’un stopere geçme ihtimali var. Bu durumda orta alanda ön libero kalmayacak. Selçuk, Ndiaye ve Belhanda üçlüsüyle, oyun kontrolünün Galatasaray’a geçmesi seçenekler arasında. Sağ kanat ise büyük ihtimalle Sinan Gümüş’e teslim edilecek.

Kilit adam Donk

Schalke maçı öncesi Galatasaray’da en kilit isim olarak Donk ön plana çıktı. Fernando ve Serdar Aziz’in sakatlığında ön libero veya stoper olarak ilk 11’e dönmesi gündeme gelen Hollandalı futbolcu, Aslan’ın savunma yükünü üstlenecek. Milli arada yaşadığı adale sakatlığı nedeniyle, Bursa maçında kulübede oturan Donk’la, Fatih hocanın bugünkü idmanda bir görüşme yapacağı ve kendisinden neler istediğini anlatacağı öğrenildi.

Sorumluluk bu kez Belhanda’da

Bursaspor maçının ilk yarısında varlık gösteremeyen, ikinci yarıda ise takımın hücumdaki en etkili silahı haline gelen Belhanda, Schalke sınavında da Aslan’ın önemli kozlarından biri olacak. Fatih hoca, Faslı futbolcudan bu kez daha fazla sorumluluk olmasını istiyor. Belhanda, Schalke karşısında orta sahanın merkezine yakın oynayarak savunmaya da yardımcı olacak. Ayrıca geriden atakları yine yıldız futbolcunun başlatması planlanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler