Galatasaray'ın rakiplerini tanıyalım

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, Devler Ligi'nde D Grubu'nda zorlu rakiplerle eşleşti.

Yayınlanma: 28.08.2014 - 20:00
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonunu ikinci sırada bitirerek eleme turu oynamadan Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılan Galatasaray, Grimaldi Forum'da düzenlenen kura töreninde D Grubu'nda dev ekiplerle eşleşti.

İşte Galatasaray'ın rakipleri:

ARSENAL (İNGİLTERE)

Play-off turunda Avrupa'daki bir diğer temsilcimiz Beşiktaş ile İstanbul'da 0-0 berabere kalan, Londra'da ise rakibini 1-0 yenen Arsenal'i Fransız teknik adam Arsene Wenger çalıştırıyor. Müzesinde 13 Premier Lig, 11 FA Cup şampiyonluğu bulunan Arsenal, İngiliz futbolunun en başarılı kulüplerinden birisi olarak göze çarpıyor. Maçlarını 60.335 kişilik Emirates Stadı'nda oynayan Arsenal, kadrosunda Mesut Özil, Podolski, Santi Cazorla, Arteta gibi yıldızlarını barındırıyor.

BORUSSİA DORTMUND (ALMANYA)

Yaşadığı ekonomik depremin ardından Jürgen Klopp önderliğinde ayağa kalkan Borussia Dortmund, maçlarını 80.720 kişilik Signal Iduna Park'ta oynuyor.  Bundesliga'da 8 şampiyonluğu bulunan Dortmund, son iki sezonu Bayern Münih'in ardından ikinci sırada bitirdi.  Tıpkı Almanya'da olduğu gibi Avrupa arenasında da başarılı bir ekip olarak dikkat çeken Dortmund, 1996-97 sezonunda Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine taşıdı. 2012-2013 sezonunda ise kupayı finalde kaybetti. Borussia Dortmund'un kadrosunda İlkay Gündoğan, Nuri Şahin, Marco Reus dikkat çeken isimler olarak karşımıza çıkıyor.

ANDERLECHT (BELÇİKA)

Belçika futbol ekolünün en önemli temsilcilerinden biri olan Anderlecht'i 42 yaşındaki genç teknik adam Besnik Hasi çalıştırıyor.  Maçlarını 21.619 kişilik Constant Vanden Stock Stadı'nda oynayan Belçika ekibi'nin müzesinde 33 lig şampiyonluğu kupası var.  Avrupa'da bir dönem fırtına gibi esen Anderlecht 1975-76 ve 1977-78 sezonlarında Kupa Galipleri Kupası'nı müzesine götürdü. Anderlecht 1982-83 sezonunda ise UEFA Kupası'nı kazandı.

MAÇ PROGRAMI BELLİ OLDU

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda İngiltere'nin Arsenal, Almanya'nın Borussia Dortmund ve Belçika'nın Anderlecht takımı ile eşleşen Galatasaray'ın maç programı belli oldu.

Grupta ilk ikiye girerek bir üst tura yükselme mücadelesi verecek sarı-kırmızılılar, "Devler Ligi"ndeki ilk maçını, 16 Eylül Salı günü sahasında Anderlecht ile oynayacak.

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı maçların programı şöyle:

16 Eylül Salı:

Galatasaray-Anderlecht

1 Ekim Çarşamba:

Arsenal-Galatasaray

22 Ekim Çarşamba:

Galatasaray-Borussia Dortmund

4 Kasım Salı:

Borussia Dortmund-Galatasaray

26 Kasım Çarşamba:

Anderlecht-Galatasaray

9 Aralık Salı:

Galatasaray-Arsenal



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler