Ali Koç: Gerekirse yine radikal kararlar alırız

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, tribündeki 'Fenerbahçe kümeye' tezahüratını futbolcuların yüzüne çarptı.

Yayınlanma: 23.10.2018 - 06:00
Abone Ol google-news

Fenerbahçe’de teknik direktör Phillip Cocu’nun geleceği Anderlecht, Ankaragücü ve Galatasaray maçlarına bağlı. Sivasspor karşılaşmasının ilk yarısında sportif direktör Comolli’yi yanına çağırarak sahayı eliyle işaret edip, “Bu nasıl futbol böyle” diye soran Ali Koç’un Hollandalı teknik adam Phillip Cocu’ya tahammülü kalmadığı konuşuluyor. Fenerbahçe bildiğiniz üzere 9 maçta aldığı 9 puanla 15. sırada bulunuyor. Yönetim Cocu’ya fazlasıyla tolerans tanıdı, ancak gelinen noktada artık kredi bitti. Sarı-Lacivertliler bütün maçlarını kazanmak zorunda. Hollandalı teknik adamla olur mu, elbette olmaz. G.Saray derbisi Koç için çok önemli. Seyrantepe’de oynanacak olan bu mücadeleyi Fenerbahçe kaybederse Cocu ile kesin yollar ayrılacak. Futbol takımının başarısızlığı nedeniyle stresli günler geçiren başkan Ali Koç, “Bu göreve keşke soyunmasaydım” der gibi.

Futbolculara gözdağı verdi
Demir Grup Sivasspor maçı sonrasında moralsizliği gözlerden kaçmayan F.Bahçe Başkanı, futbolcularına “Böyle bir tablo size yakışıyor mu? Koskoca Fenerbahçe takımı 9 maçta 9 puan almış. Belki şanssızlıklar da var ama her şey şanssızlıkla açıklanamaz. Bu şansı kendimiz yaratmalıyız. Kazanmak için daha istekli olmalısınız. İlk 45 dakikada hiçbir şey yapmadık. Maça daha istekli başlamamız lazım” sözleriyle gözdağı verdi. Taraftarı çok üzdüklerini belirten Koç, “Bu camia bunları hak etmiyor. Bu işin sorumlusu olarak bu durumu temizlemek size düşer. ‘Fener kümeye’ diye bağırıyorlar. Taraftara bunları yaşatma hakkınız var mı? Takımda ne eksikse hep birlikte tespit etmeliyiz. Artık bu gidişe bir son vermeliyiz. Yönetim olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi. Ali Koç, milli takım arasında bazı kararlar aldıklarını hatırlatarak, “Bazı futbolcuları kadro dışı bıraktık. Bazı teknik ekip üyelerinin görevine son verdik. Mevcut tabloda hatasını tespit ettiğimiz başkaları olursa, yeni kararlar almaktan çekinmeyiz. Fenerbahçe’nin iyiliği için radikal kararlar gerekiyorsa, bunu da yaparız” şeklinde konuştu.

Dirar ve Aatif’a af yok
Sarı-Lacivertlilerde geçen günlerde kadro dışı bırakılan Nabil Dirar ve Aatif Chahechouhe ile yollar ayrılıyor. Yönetim, aldığı karar doğrultusunda iki oyuncuyu devre arasında takımdan gönderecek. Dirar ve Aatif dışında Fenerbahçe yönetimi kaptan Volkan Demirel’i de kadro dışı bırakmıştı. Volkan, Dereağzı Tesisleri’nde çalışmalarını disiplinli bir şekilde sürdürüyor. Ancak yönetim Volkan’ın geçen günlerde yaptığı açıklamayı yeterli bulmadı. Volkan net bir şekilde yönetim ve yardımcı antrenör Erwin Koeman’dan özür dilerse affedilecek.

G.Saray’dan F.Bahçe’ye geçti
Fenerbahçe’nin eski kalecilerinden Rüştü Reçber’in oğlu Mehmet Burak Reçber, G.Saray altyapısından F.Bahçe altyapısına geçti. Mehmet Burak Reçber, G.Saray altyapısında oynarken yaptığı paylaşımlarla gündem yaratmıştı. Burak Reçber, 4 yıldır Sarı-Kırmızılı formayı giyiyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler