Davutoğlu'ndan Burak Yılmaz açıklaması

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Galatasaray Spor Kulübü sporcusu Burak Yılmaz’ın Lazio’ya transfer görüşmeleri sırasında Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil’in devreye girmesine ilişkin, “Ülkemizin bir spor kulübünün veya sporcusunun yurtdışındaki menfaatlerini hukuki sınırlar içerisinde korumak da bakanlığımız görevleri arasında yer almaktadır” dedi

Yayınlanma: 20.11.2013 - 09:18
Abone Ol google-news

Davutoğlu, Akil’e özel bir talimat verilmediğini, Akil’in Galatasaray yöneticilerinin ricası üzerine ilişkilerini kullandığını kaydetti. CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Galatasaray Spor Kulübü’nün Burak Yılmaz’ın transferi için İtalya’nın Lazio Kulübü’yle sürdürdüğü transfer görüşmelerinde Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil’in de yer aldığını belirterek, “Büyükelçi’ye bir talimat verilmiş midir?” diye sordu. Önergeyi yanıtlayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

Önergeyi yanıtlayan Davutoğlu, şunları kaydetti: “6004 sayılı Dışişleri Bakanlığı’nın Kuruluşu Hakkında Kanun, büyükelçiliklerimize Türk vatandaşlarının ve tüzel kişilerin hak ve menfaatlerini koruma görev ve yetkisi vermektedir. Bu çerçevede, Dışişleri Bakanlığı anayasada yer alan eşitlik ilkesine uygun şekilde ayrımcılık yapmadan Türk vatandaşı olan gerçek ve tüzel kişilerin yurtdışındaki menfaatlerini korumaktadır. Gereği halinde, ülkemizin bir spor kulübünün veya sporcusunun yurtdışındaki menfaatlerini hukuki sınırlar içerisinde korumak da bakanlığımız görevleri arasında yer almaktadır. Nitekim gerek spor kulüplerimiz, gerek sporcularımız ülkemizin yurtdışı tanıtımında ve tanıtım değerinin yükseltilmesinde büyük öneme sahiptir.

Özel talimat verilmedi

Bu itibarla, bakanlığımızca Büyükelçi Akil’e Galatasaraylı yöneticiler ile Claudio Lotito’nun görüşmesine katılması yönünde özel bir talimat verilmemiştir. Soru önergesinde bahsekonu olayda, Büyükelçi Hakkı Akil Lazio Kulübü Başkanı Lotito ile daha öncesinde sahip olduğu kişisel ilişkilerini anılan futbol kulübümüzün yöneticilerinin ricası üzerine ve sadece transfer görüşmelerine uygun zemin sağlamak üzere kullandığını yapılan incelemede belirtmiştir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler