Dev derbide Fenerbahçe geri döndü, sonu olaylı bitti

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasındaki dev derbide Fenerbahçe, Galatasaray'a konuk oldu. Sarı-Kırmızılılar 2-0 öne geçse de, bu üstünüğünü koruyamadı ve maç 2-2 sona erdi. Maç sonunda ise futbolcular birbirine girdi.

Yayınlanma: 02.11.2018 - 22:41
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasındaki dev derbide Galatasaray ile Fenerbahçe; Donk, Linnes, Valbuena ve Jailson'un golleriyle 2-2 berabere kaldı. Maç sonunda ise çok büyük bir kavga çıktı ve derbinin sonu gergin bitti.

Fenerbahçeli taraftarlar stadı terk etti 

Fenerbahçeli taraftarlar, bir taraftarın vefat haberinin gelmesinin ardından ikinci yarıda stadı terk etti.
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbide sarı-lacivertli taraftarlar arasında bulunan Koray Şener’in vefat etmesinin ardından bir süre sessiz duran Fenerbahçeli taraftarlar müsabakanın ikinci yarısında stadı terk etti. Yaşanan ölüm olayının üzüntüsü içinde olan sarı-lacivertli taraftarlar daha fazla statta yer alamayacaklarını belirterek kendilerine ayrılan bölümden dışarı çıktı. 

İki başkan derbiyi yan yana takip etti

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ile Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türk Telekom Stadyumu’ndaki derbiyi beraber izledi. İki takımın başkanı derbiyi protokol tribününde yan yana takip etti. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ile Fenerbahçe Başkanı Ali Koç gösterdiği bu davranışlarıyla spor camiasına örnek oldu. 

Sakatlığı nükseden Eren kadrodan çıkarıldı

Maç öncesinde dağıtılan esame listesinde ilk 11'de gösterilen Eren Derdiyok, ısınma sırasında sakatlığı nüks ettiği için kadrodan çıkarıldı.

Teknik direktör Fatih Terim, kadrodan çıkarılan Eren Derdiyok'un yerine Sinan Gümüş'ü forvette sahaya sürdü.

Derbi maça özel koreografi

Derbi karşılaşmasına büyük ilgi gösteren ve tribünleri tamamen dolduran sarı-kırmızılı taraftarlar, müsabaka öncesi Kuzey Tribünü'nde bir koreografi sergiledi.

İki bölüm şeklinde hazırlanan koreografinin ilk bölümünde tarihi rekabete vurgu yapıldı. Tribünün üst bölümünde Galatasaray'ın Süper Lig'de kazandığı 21 şampiyonluk ve dört yıldıza yer verildi. Tribünün alt bölümünde ise sarı-lacivertli renklerle üç tane kanarya figürü oluşturuldu. Ortada açılan büyük pankartta ise, "Sizin hayallerimiz, bizim gerçeklerimiz" yazısının yanı sıra, 1996 yılında Galatasaray Teknik Direktörü Graeme Souness'ın Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na bayrak dikmesi, kazanılan UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa, 2005-2006 sezonunda elde edilen şampiyonluğun sloganı olan "20.45" ve 2011-2012 sezonunda Fenerbahçe stadında kazanılan şampiyonluk sonrası soyunma odasına yazılan, "Kadıköy Hatırası" ifadesi yer aldı.

Koreografinin ikinci bölümünde ise tribünün üst bölümünde UEFA Şampiyonlar Ligi logosu, alt bölümde ise Galatasaray Kulübünün kuruluş yılı olan 1905'e yer verildi. Üç boyutlu koreografide aşağıdan yukarıya makaralı sistemle Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in büyük boyutlu resmi çekildi. Orta kısımda asılan pankartta ise Terim'in Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu hedef gösterdiği, "Bizim hayallerimiz dünyadan daha büyük." sözü yer aldı. Terim'in tribüne giderek taraftarları selamlarken, bu sırada stat hoparlöründen Şampiyorlar Ligi müziği çalındı.

Donk ile Ayew arasında gerginlik yaşandı

Karşılaşma öncesinde Galatasaraylı futbolcu Ryan Donk ile Fenerbahçeli Andre Ayew arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Müsabaka öncesindeki ısınmada taraftarların çağırdığı Galatasaraylı oyuncular, Fenerbahçeli futbolcuların bulunduğu alandan tribünlere doğru gitti. Bu sırada Ayew, ısınma alanlarına girdiği için Donk'u itti. Galatasaraylı futbolcunun karşılık vermeden bu alandan ayrılmasıyla gerginlik büyümeden sona erdi.

Taraftarlardan Fenerbahçe'ye gönderme

Galatasaraylı taraftarlar, karşılaşma öncesinde yaptıkları tezahüratlarla kötü bir sezon geçiren Fenerbahçe'ye göndermede bulundu.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, maç öncesinde Süper Lig'de 15. sırada yer alan rakipleri için, "Ali Koç başkan, Fenerbahçe kümeye", "Kümede kal Fenerbahçe" şeklinde tempo tuttu. Taraftarlar ayrıca, sarı-lacivertli kulübün eski başkanı Aziz Yıldırım lehine tezahürat yaptı.

<haber-dikey:1130001,1129966,1130054,1130028,1130062>

Maçtan dakikalar:

8. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Ömer’in yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti.

12. dakikada sağ taraftan Onyekuru’nun pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Sinan’ın vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.

15. dakikada Valbuena’nın pasında ceza yayı üzerinden Benzia’nın yaptığı vuruşta meşin yuvarlak Ozan Kabak’a çarparak kornere gitti.

19. dakikada Valbuena’nın pasında ceza yayı önünde topla buluşan Benzia’nın şutunda meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.

20. dakikada sol taraftan Ömer Bayram’ın ortasında Isla’ya çarpan top kaleye yöneldi. Kaleci Harun, meşin yuvarlağı çelerken, Hasan Ali uzak direğin dibinde kafayla kornere gönderdi.

22. dakikada Frey’in pasında ceza sahası dışı sol çaprazında topu önünde bulan Eljif’in sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Muslera’da kaldı.

28. dakikada sol kanatta topla buluşan Frey, Ozan Kabak’ı geçerek çaprazdan ceza sahası içerisine girdi. Frey’in yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Muslera’da kaldı.

31. dakikada sağ taraftan Belhanda’nın kullandığı köşe vuruşunda arka direkte Serdar kafa vuruşunu yaptı. Seken topa Donk’un yaptığı dokunuşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-0

35. dakikada sağ çaprazdan Belhanda’nın kullandığı serbest vuruşta ön direkte Sinan’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak direkten oyun alanına geri döndü. 

49. dakikada Galatasaray'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası dışına açılan topu Alper ters bir vuruşla Linnes'in önüne attı. Linnes'in ceza sahası dışından ayak dışıyla gelişine şutunda top ağlara gitti: 2-0

55. dakikada Eljif'in kendi yarı sahasından taşıyıp bıraktığı topa sağ çaprazdan Ayew sert vurdu, top direği sıyırıp auta çıktı.

65. dakikada Fırat Aydınus kenardaki VAR ekranından pozisyonu inceledikten sonra Fenerbahçe lehine penaltı kararı verdi. Penaltıyı Valbuena gole çevirdi: 2-1

72. dakikada sol kanatta topla buluşan Valbuena pasını çıkardı. Jailson ceza sahası ön çizgisinden şık bir vuruşla topu köşeden ağlara yolladı: 2-2

80. dakikada Onyekuru'nun sol kanattan taşıdığı topa kale alanı içinde Sinan Gümüş gelişine vurdu, savunmaya da çarpan top direği yalayıp kornere çıktı.

85. dakikada Jailson'un ara pasıyla Soldado ceza alanında buluştuğu topu gerilerden gelen Eljif'e bıraktı. Genç oyuncunun gelişine sert vuruşunda Muslera soluna yattı ve topu kornere çeldi.

86. dakikada sağ kanattan paslaşarak kullanılan köşe vuruşunda Jailson içeri doldurdu, defanstan seken top kale önündeki Skrtel'ın önüne düştü. Skrtel bomboş durumda vuruşunu yaptı ancak Muslera'yı geçen top yandan auta çıktı.

90+6. dakikada Belhanda ve Soldado arasındaki kavganın başlattığı olaylarda tüm saha birbirine girdi, VAR incelemesi sonucu Soldado, Jailson ve Ndiaye kırmızı kart gördü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler