Lucescu: Avrupa'nın en genç milli takımıyız

Mircea Lucescu ve Cenk Tosun, Türkiye - İsveç maçı öncesinde Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda basın toplantısı düzenledi.

Yayınlanma: 16.11.2018 - 18:42
Lucescu: Avrupa'nın en genç milli takımıyız
Abone Ol google-news

A Milli Takım teknik direktörü Mircea Lucescu ve Cenk Tosun, İsveç maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Lucescu'nun açıklamaları:

Kadromuz maçın önemini biliyor diyen Lucescu, "Stockholm'deki gibi büyük bir seyirci desteği bekliyoruz. Bu genç ekibin buna ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.

"Bir senedir benzer oyuncularla çalışıyoruz" diyen Lucescu, "Bundan önceki ekip Milli Takımı bir yerlere getirdi ama yaşları geçmişti. Biz gençlerden oluşan bir kadro kurduk. O gençler şimdi takımlarında da oynamaya başladılar" dedi. 

Burak Yılmaz ve Umut Bulut almadım

Enes'in hastalığı nedeniyle Burak Yılmaz'ı kadroya almayı düşündüğünü söyleyen Lucescu, "Kulübüyle yaşadığı sorunlar nedeniyle onu kadroya almadım. Umut Bulut'u düşündüm o da 34 yaşında ve onu da almamaya karar verdim" dedi. 

Mircea Lucescu ayrıca sakatlığı bulunan Emre Akbaba'nın da takım için çok değerli olduğunu söyledi.

Mircea Lucescu'dan Mert Günok açıklaması

Mert Günok'u kadroya almaması nedeniyle eleştirilen Lucescu, bu konu hakkında da konuştu ve "Mert'i almayı düşündüm ama 29-30 yaşında kariyerinde yeni bir sayfa açtı. Sinan Bolat Belçika'nın şu an en iyi kalecisi. Serkan Kırıntılı da iyi oynuyor. 3. kalemiz de Bursaspor'un kalecisi. Böyle devam ederse Mert'i de almayı düşünüyoruz tabi, ona kapıları kapatmadık" dedi.

Yeni bir Milli Takım yarattıklarını da söyleyen Lucescu "İzlanda, Hırvatistan ve Ukrayna maçlarını farklı bir ekiple oynadık. Sonra daha yeni bir ekip denemesine girdik. Sonuçlardan çok yeni ekip yaratmayı düşünüyorduk, yarattık da. Bundan sonra bu ekiple devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Cenk Tosun'un açıklamaları:

Güzel bir maçın kendilerini beklediğini belirten ve Konya taraftarına çok güvendiklerinin altını çizen Cenk, şöyle konuştu:

"Konya taraftarı gerçekten çok coşkulu. Stada da alışığız. Orada çok güzel anılarımız var. İzlanda maçını orada oynadık. Hayatımızda unutamayacağımız anılar arasına girer. Gruptaki son maçımız ve bizim için çok önemli. Gönül isterdi ki şu gruptan birinci çıkıp, kolay yoldan Avrupa Şampiyonası’na gidelim ama yapamadık. Bu ligde kalmak da önemli. O yüzden İsveç maçından 3 puan alıp, bu ligde kalmak istiyoruz. İsveç’i ilk maçta yendik, yine yenebiliriz. Onların mevcut kadrosu, İsveç’te oynadığımız kadroya çok yakın. Sadece Andreas Granqvist gibi çok önemli bir oyuncuları bu maçta oynayacak. Onlar için iyi bir destek olacak ama ben takım arkadaşlarıma ve hocama güveniyorum. İnşallah bu maçı alıp, grupta kalmak istiyoruz."

Yeni bir yapılanmaya başladık

Milli takımın yapılanma sürecine de değinen golcü oyuncu, "Burası herkesin dört gözle beklediği bir yer. Buraya çok isteyerek geliyoruz. Hocamızın çok iyi ve güzel bir futbol felsefesi var. Mircea Lucescu ile 1-1,5 yıldır birlikte çalışıyoruz. İstediklerini anlıyoruz ve sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Bugünden yarına olacak şeyler değil bunlar. Yeni bir yapılanmaya başladık. Herkes bize zaman versin. Gerçekten göze hoş gelen bir futbol oynuyoruz. Topun hakimi genelde biziz ama gol atmada biraz sorunlarımız oluyor. Hocanın gerçekten iyi bir futbol felsefesi var. Onu oturttuğumuz anda milli takımın önü çok açık diyebilirim." ifadelerini kullandı.  

(Futbol Arena)

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler