''Lucescu’nun bana bir ön yargısı olduğunu düşünmüyorum''

Medipol Başakşehir'in başarılı kalecisi Mert Günok, katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 16.11.2018 - 20:35
''Lucescu’nun bana bir ön yargısı olduğunu düşünmüyorum''
Abone Ol google-news

Katıldığı televizyon programında Mert Günok'un yaptığı açıklamalar:

Şampiyonluğa oynarken böyle maçları da kazanmanız gerekiyor

Bu sene kendi adıma ve takımım adına güzel bir başarı yakaladım. Önceki milli maç arasından önce 4’te 4 ile güzel bir giriş yaptık. Sezon başından beri yükselen bir grafiğimiz var. Bazı maçlarda zorlandığımız anlar da oldu ama şampiyonluğa oynarken böyle maçları da kazanmanız gerekiyor. Son maçlarda bunu başardık ve 4 puan farkla lideriz.

Performansınızı sosyal medyadan, internetten artık herkes görebiliyor. Bu baskı düşüncesini çağrıştırabilir ama benim için güzel bir motivasyon. Liverpool ve Manchester City’nin kalecilerine baktığım zaman benim için de güzel bir istatistik var ama bu benim tek başıma yaptığım bir şey değil. Takımdaki arkadaşlarım ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar.

Eskiler babamın benden daha kötü bir kaleci olduğunu söylüyorlar. Babadan gelme bir meslek. Amcam da eski futbolcu. Eski kasetlerde babamı pek fazla izleyemedim ama kötü goller yemiş. Aileden, genlerden gelen bir geçmiş var. Benim de 3 ay sonra bir çocuğum doğacak. İleride bir oğlum da olursa belki babadan oğula geçer.

Lucescu’nun bana bir ön yargısı olduğunu düşünmüyorum

Kamuoyu tarafından desteklenmek güzel. Neden milli takıma seçilmediğimle ilgili konuşulmak ve destek görmek benim adıma sevindirici ama karar verenler tarafından eksik görülen bir taraf var ki seçilmedim. Benim için yapacak bir şey yok, çalışmaya devam etmeliyim. Daha önce de milli takımda forma giydim. Sayın Lucescu’nun bana bir ön yargısı olduğunu düşünmüyorum. Daha çok çalışarak milli formayı tekrar görmek istiyorum.

A Milli Takım son zamanlarda çalkantılı bir dönemden geçti ama ben her şeyin zamanla daha iyi olacağına inanıyorum. Genç oyuncular var. Eminim her şey daha iyiye gidecektir.

Başakşehir’e transferimde en büyük etken Abdullah Avcı’nın beni istemeseydi. Doğru bir seçim yaptığımı da görebiliyorum. Oyuncuların tepkilerini görebilen bir hocamız var. Sezon başı güzel bir kamp dönemi geçirdim. Abdullah Hoca’yı mahçup etmediğimi düşünüyorum.

Şampiyonluğun en büyük adaylarından biriyiz

Volkan Babacan ile senelerdir birbirimizi tanıyoruz. Bursaspor’da da Harun ile bir arkadaşlığımız vardı. Volkan Babacan ile güzel bir rekabetimiz var. Hepimizin tek gerçeği takımın iyi olması. Bu sene şampiyonluğun en büyük adaylarından biriyiz. Kim oynarsa elinden geleni yapacaktır.

Harun Tekin iyi bir arkadaşım. Bursaspor serüveninden sonra Fenerbahçe’de. İyi bir başlangıç olmamış olabilir Fenerbahçe için ama Harun kendini kanıtlamış biri. Fenerbahçe dönemimden uzun bir zaman geçti. Fenerbahçe ve Bursaspor’da kendime kattığım önemli şeyler oldu. Bu sene kaleyi almamda geçmişimdeki doğru hamleler de faydalı.

Saha içinde ve dışında iyi bir arkadaşlığımız var. Costa bu sene daha çok oynuyor. Caiçara sahadaki dinamomuz. Clichy’nin ise kariyeri tartışılmaz. Böyle bir defans ile oynamakta benim için bir şans.

Emre Belözoğlu Türkiye’de gelmiş geçmiş en iyi orta saha. Bu sene şanssız sakatlıklar yaşadı. Kariyeri ve futbolculuğu tartışılmaz. Bazen bize çok kızıyor, antrenmanlarda kendini tutamadığı anlar oluyor ama biz onu öyle seviyoruz.

VAR sistemi hakemlerimizin üstünde rahatlık yarattı. Geçtiğimiz senelerde çok kritik pozisyonlarda hatalar oldu. Bunlar insani hatalar. Ben art niyet olduğunu düşünmüyorum. Fenerbahçe’ye attığımız golün verilmediğini de düşünürsek, bu teknolojik bir sistem. Sistem düzelene kadar beklemeliyiz.

Geçtiğimiz senelerde gelecek planları yaptım ve bunun benim için iyi olmadığını gördüm. Kısa planlar yapmaya karar verdim. Kısa vadeli, maç maç planlar yapıyorum. Ötesini ve uzun geleceği düşünmüyorum. Şu andaki en kısa planım Göztepe maçı.

(Ajansspor)

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler