Football Leaks belgelerinde Ronaldo'ya doping suçlaması!

Ortaya attığı iddialarla futbol dünyasını derinden sarsan Football Leaks belgelerinde bu defa da Cristiano Ronaldo hakkında şok bir suçlamaya yer verildi. Portekizli süperstarın Real Madrid'de oynadığı sırada gerçekleştirilen bir doping testinde sorun çıkardığı öne sürüldü

Yayınlanma: 25.11.2018 - 14:31
Abone Ol google-news

Ortaya attığı iddialarla futbol dünyasını derinden sarsan Football Leaks belgelerinde bu defa da Juventus'un Portekizli süperstarı Cristiano Ronaldo hakkında şok bir suçlamaya yer verildi.

33 yaşındaki dünyaca ünlü futbolcunun Real Madrid'de oynadığı dönemde UEFA'nın yaptığı doping testinde sorun çıkardığı öne sürüldü. İşte konuyla ilgili tüm detaylar:

1 Şubat 2017'de UEFA'nin doping kontrol memurları, Madrid'e giderek Realli futbolculara baskın bir doping testi uyguluyor. O sırada takımıyla birlikte antrenmanda bulunan oyunculardan rastgele 10'u seçiliyor.

Ne var ki doping testi esnasında UEFA yetkilileri, görevlerini yerine getirmekte zorlanıyor. İki hafta sonra UEFA'dan Real Madrid kulübüne konuyla iki mektup geliyor. 

Mektuplardan biri Real Madrid Genel Doktoru Jose Angel Sanchez'e, diğeri ise takımın dünyaca ünlü yıldızı Cristiano Ronaldo'ya yazılıyor. 

UEFA'nın raporunda Ronaldo'nun doping testi sırasında "Neden hep ben seçiliyorum?" diyerek doping kontrol memurlarına isyan ettiği ifade ediliyor. Damar bulunamadığı için ikinci kez iğne vurulan yıldız futbolcunun bu defa da memnuniyetsizliğini dile getirdiği ve tüm bunların doping testi esnasında gerilime neden olduğu vurgulanıyor.

İşin daha vahim boyutuysa Ronaldo ve Toni Kroos'tan alınan örneklerden sonra kalan 8 kişinin doping testini Real Madrid doktorlarının yapmış olması. 

Bu noktada UEFA'nın kuralları oldukça açık. Doping kontrolleri esnasında takımlar, görevli memurların işlerini hiçbir müdahale olmadan yapmasını garanti etmek zorunda. Öte yandan futbolcuların doping testi yapılırken yanlarında kimin olacağına karar vermek gibi bir hakkı yok. Bu nedenle UEFA'nın doping yönetmeliği açıkça ihlal ediliyor.

UEFA konuyla ilgili olarak Real Madrid'den geri dönüş istediğindeyse Genel Direktör Sanchez, UEFA'nın doping kontrol memurlarını suçluyor. Memurların bu işi yapabilmek için gerekli donanım ve tecrübeye sahip olmadığını söyleyen Sanchez, Ronaldo'nun ise saygı çerçevesinde itirazda bulunduğunu savunuyor.

En nihayetinde ise Real Madrid ve Ronaldo bu durumdan hiçbir ceza almadan kurtuluyor. Kulüp ve oyuncu hakkında hiçbir yasal soruşturma başlatılmıyor.

 
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler