MKE Ankaragücü'nden zemin açıklaması: İmtiyaz değil, adalet istiyoruz

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Ankara Yenikent Stadı'nda oynanması planlanan MKE Ankaragücü-Beşiktaş maçı saha şartları müsait olmadığı için karşılaşmanın oynanmasına 1 gün kala Kayseri Kadir Has Stadyumu'na alınmıştı. Yaşananlara dair MKE Ankaragücü yönetiminden açıklama geldi.

Yayınlanma: 29.11.2018 - 14:03
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Ankara Yenikent Stadı'nda oynanması planlanan MKE Ankaragücü-Beşiktaş maçı saha şartları müsait olmadığı için karşılaşmanın oynanmasına 1 gün kala Kayseri Kadir Has Stadyumu'na alınmıştı. Yaşananlara dair MKE Ankaragücü yönetimi bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklama şu şekilde:

"Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Beşiktaş JK ile karşılaştığımız maçın oynanacağı şehir ve stadyumun Türkiye Futbol Federasyonu tarafından değiştirilmesine ilişkin taraftarlarımızın özellikle sosyal medya üzerinden gösterdiği tepkiyi, maça çıkmamalıydık yönündeki görüşlerini, haksız uygulama ile ilgili kızgınlıklarını anlayışla karşılamaktayız.

Yaşanan ve ani gelişen süreçte Yönetim Kurulumuz ivedilikle toplanarak konuyu masaya yatırmış, kulübümüzün hukuk müşavirlerinin de katıldığı toplantıda maça çıkmama halinde karşılaşacağımız ve TFF tarafından kulübümüze uygulanacak olası yaptırımları tartışmıştır.

Yönetim Kurulu olarak bizler Başkanımız Mehmet Yiğiner önderliğinde profesyonel spor kulübünü yönetiyor ve profesyonelce hareket ederek camiamızın bize verdiği sorumluluğu bilerek, mevcut TFF Kanun, Tüzük ve Yönetmelik maddelerini de değerlendirerek duygusallıktan uzak kulüp menfaatlerini gözeterek kararlar alıyoruz.

Sonuç olarak camiamızın ve kulübümüzün çok daha büyük zararlar görmemesi için bize verilen görev ve sorumluluk bilinci ile hareket edilmiş, maça çıkmama halinde TFF tarafından kulübümüze uygulanabilecek -3 puana silme cezası, hükmen mağlup ilan edilme ve idari para cezası yaşamamak için maçı oynama kararı alınmıştır. Ekonomik zorluklarla mücadele eden kulübümüzün bu durumlarla karşılaşmasının işleri daha da kötüye götürebileceği değerlendirilmiştir.

Türk futbol tarihinde eşine rastlanmayan bir şekilde evimizde oynayacağımız karşılaşmanın maçın oynanacağı güne neredeyse bir günden az bir süre kala yerinin değiştirilmesi ve bir başka şehirde oynanmasına karar verilmesinin meşru zeminde izahı yoktur.

Kilometrelerce yol gelip Kayseri’de takımlarını yalnız bırakmayan taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu haksız uygulamanın tek tesellisi Allah’a şükürler olsun ölümle sonuçlanan bir kaza yaşanmamasıdır. Maça ailesi ile gelen bir taraftarımız maddi hasarlı kaza yapmış, şükürler olsun kazayı ağır maddi hasar ve ufak yaralanmalarla atlatmıştır. Kaza yapan taraftarımıza ve ailesine geçmiş olsun diyor, Rize deplasmanına gelecek taraftarlarımıza da kazasız – belasız hayırlı yolculuklar diliyoruz.

Kulübümüz, camiamız ve taraftarlarımızın haklı tepkisini çeken eşi görülmemiş uygulamanın bir daha yaşanmaması ve sezon başından beri VAR uygulaması konusunda yaşadığımız mağduriyetleri de yetkililere hatırlatarak bir kez daha yüksek sesle ‘İMTİYAZ DEĞİL, ADALET İSTİYORUZ’ diyoruz ve TFF’yi kulübümüze karşı daha dikkatli ve adil olmaya davet ediyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler