Fikret Orman'dan Kulüpler Birliği açıklaması: Benim hatam

Kulüpler Birliği Başkanlığını da yürüten Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, TFF'nin hakem Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya için verdiği karar sonrası Kulüpler Birliği'nin yaptığı açıklama hakkında konuştu. Fikret Orman, 17 kulübün, Kulüpler Birliği bildirisinin arkasında durduğunu söyledi.

Yayınlanma: 04.12.2018 - 00:46
Abone Ol google-news

Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, hakemlerle ilgili yayınladıkları bildiri ile ilgili Beyaz Tv'de açıklamalarda bulundu. Orman'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Güç gösterisine dönüşür"

- Hakemlerle ilgili çok hata oluyor, VAR ile ilgili de hata oluyor. Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Bizim de isyan ettiğimiz oluyor. Hakemler için bir ödüllendirme sistemi var, kötü yöneteni de dinlendiriyorlar. Bir Beşiktaş maçından sonra hakemin düdüğü asılsın diye açıklama yapıldığı, bir karar verildiği zaman, bu genel adalet duygusuna müdahale anlamı taşır. Ben şuna 5 maç verdim, bunun hakemliğini durduruyorum' diye paylaşmak, bir güç gösterisine dönüşür.

"Dürüst'ün geri gelmesi tuz biber ekti"

- Kulüplerde bu konuda bir rahatsızlık oluştu. Ali Dürüst'ün geri gelmesi ve yaptığı açıklamalar da buna tuz biber ekti. Kulüpler bana telefon açtı, rahatsızlıklarını belirtti. Anadolu kulüplerin maçlarında ne hakem olayları olmasına rağmen, bırakın ceza verilmesini, spor programlarında bile tartışılmıyor. Hakemin hatası varsa, onu yorumcular yorumlar. Bir ceza verilecekse de, MHK dinlendirebilir. Ama kamuoyu önüne çıkıp da, dinlendireceğiz dediğiniz zaman bir camia lehine ya da aleyhine karar vermiş oluyorsunuz.

"Benim hatam..."

- TFF'ye giden herkes, kulüp şapkasını çıkartıp, Türk futboluna hizmet eder. Böyle bir şey olursa, Malatya'ya kim hizmet edecek? Alanya'ya kim hizmet edecek? Ali Dürüst'ün yaptığı talihsiz bir açıklama. Benim hatam, Kulüpler Birliği bildirisi öncesinde Galatasaray ile konuşmamak oldu. Niye konuşmadım? Ben de netice itibariyle büyük bir camiayı temsil ediyorum ve hafta sonu da Beşiktaş'ın Galatasaray ile maçı var. Benim konuşmamdan daha doğrusu, Erol başkanın konuşmasıydı. Bir iletişimsizlik oldu. Mustafa Cengiz'in haklı olduğu, bizim bunu iletmiş olmamız gerekirdi.

"Hayali senaryo"

- Galatasaray'a karşı birlik oluştu diye falan hayali senaryodan başka bir şey değil. Herkes yapılan açıklamanın arkasındadır. Kulüplere bilgi verilmiştir ve herkes doğru dedikten sonra yapılmıştır bu açıklama. Ankaragücü ile de, Antalyaspor ile de kimin görüştüğünü biliyorum. Haberimiz yok diyorlarsa, konuşan arkadaşlara söyleriz ve onlar da konuştuk diye ifade ederler. Bizim yaptığımız açıklama, Galatasaray aleyhine yapılmış bir açıklama değildir. Bizim rahatsızlığımız, bir kulübün maçından sonra iki tane hakemi kamuoyu önünde kulağını çeker gibi cezalandırırsak, o hakem sonra o takımın maçına hangi özgür iradesi ile gelebilir? Geçen sene Galatasaray şampiyon oldu, tebrik ettik. Geçen seneki şampiyonluk nezdinde Galatasaray ile bir tartışmamız oldu mu? Bizim derdimiz kişilerle, kurumlarla değil. Fatih hoca kıymetli bir futbol adamı, ceza verilmesini ben doğru bulmam. Ama bir disiplin suçları vardır, detayını ben bilmiyorum. Sevinmiyorum, futbolun güzellikler içinde devam etmesi açısından üzücü şeyler.

"Beşiktaş'ın maçı neden Kayseri'ye alınmış..."

- Ankaragücü maçının Kayseri'ye alınmış olmasıyla ilgili, tanıdığım bir kişi telepati yoluyla bile TFF ile konuşmuş olsun, başkanlığı bırakırım. Yok Beşiktaş'ın maçı Kayseri'ye niye alınmış? Bana niye soruyorsunuz, gidin federasyona sorun. Beni ilgilendiren bir şey değil.

"Danışmana Galatasaray hayır dedi"

- VAR ile ilgili hiçbir zaman güvensizliğim olmadı. Bunları yönetenler insan. Hatayı bilgisayar sistemi yapmaz, hatayı insan yapar. Bunu yöneten insanların eğitime ihtiyacı var. VAR dediğin şey, kendi başına çalışan bir şey değil. Kulüpler Birliği'ne bir hakem danışman alalım diye konuştuk. Markus Merk'in adı geçti. Bazı kulüpler olabilir dediler. Bu geçen toplantıda oldu. Önümüzdeki günlerde karar aşamasına taşıyacağız. İki, üç kulüp istemiyoruz demiş. Bunlardan biri Galatasaray.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler