Ersun Yanal, Fenerbahçe'de kadro dışı kalanların affını istedi

Yönetici Semih Özsoy ile teknik direktör adayı Ersun Yanal görüşmesinin perde arkası ortaya çıktı.

Yayınlanma: 07.12.2018 - 04:00
Abone Ol google-news
Fenerbahçe sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Phillip Cocu ile olmayınca Koeman’la devam kararı alınmıştı. Erwin Koeman gelir gelmez üç maçta iyi sonuçlar aldı. Sonra farklı kaybedilen Trabzonspor ve Kadıköy’de berabere kalınan Kasımpaşa maçları oldu. Tribünlerden Ersun Yanal sesleri yükselmeye başladı. Sezon başında da Aykut Kocaman’la beraber Ersun Yanal’ın isimleri sürekli konuşuluyordu. Ancak başkan Ali Koç her iki isme de sıcak bakmamıştı. Kocaman, Konyaspor’a döndü, Ersun Yanal ise henüz bir takım çalıştırmıyordu. Asbaşkan Semih Özsoy ile Ersun Yanal önceki akşam bir araya geldi. Bu birliktelik için ‘sürpriz görüşme’ ifadesini kullanabilirim.
 
Para konuşulmadı
Ersun Yanal’ın, Semih Özsoy ile yaptığı görüşmede para konusunun geçmediği bilgisine ulaşıldı. Yanal, Fenerbahçe ile yapılan görüşmede 2 konu üzerinde durdu. Birincisi sözleşme süresi ve ikincisi kadro dışı kalan oyuncuların affedilmesi. Ersun Yanal kendisine teklif edilenin aksine 6 aydan daha uzun bir sözleşme öne sürdü. Yanal, ayrıca F.Bahçe’de uzun zamandır kadro dışı kalan Aatıf, Dirar, Ozan ve Volkan Demirel’in takıma faydalı olacağını düşünerek bu oyuncuların affını talep etti.
 
10 milyon Avro'luk fiyasko
Fenerbahçe’de Damien Comolli tarafından yapılan 11 oyuncu transferinin haftalardır takıma hiçbir şey katmadığını görüyoruz. Puan sıralamasında dibe vuran Sarı-Lacivertlilerin bu oyunculara daha ne kadar tahammül edecekleri merak konusu. Her biri hayal kırıklığı. Yönetimin, takımın kilit isimleri olarak gördüğü ve toplam 10 milyon Avro maaş ödediği (Yaklaşık 60 milyon lira) Slimani (4,5 milyon Avro), Ayew (3,5 milyon Avro) ve Benzia (2 milyon Avro) ligde 4 gol, 2 asistlik katkı yaptı. Slimani 11 maçta sadece 1 gol atarken, Ayew de 3 kez ağları havalandırabildi. Giuliano’nun yerini doldurması beklenen Benzia ise gol atamadı. Bu üç ismin asist katkısı da sadece 2 oldu.
 
"Fenerbahçe varsa umut vardır"
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kulüp dergisinde kaleme almış olduğu yazısında, “Fenerbahçe olarak sonsuz aidiyet duygusu ile geçirdiğimiz 2018 yılını geride bırakırken 2019 yılında da hep birlikte omuz omuza aynı aidiyet duygusuyla mücadelemize devam edeceğiz. Her zaman söylediğim gibi Fenerbahçe varsa umut vardır, Fenerbahçe yarınlara olan inançtır. Biz birbirimize inanırsak aşamayacağımız hiçbir zorluk, geride bırakamayacağımız hiçbir engel yoktur. Yeni yılın, hep birlikte başarılara doğru yürüyeceğimiz bir yıl olmasını diliyor; camiamıza ve güzel ülkemize sağlık, başarı, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler