Rıdvan Dilmen: Muslera'ya yapılan hareket faul

Spor yorumcusu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan programda Galatasaray - Çaykur Rizespor karşılaşmasının ikinci yarısını değerlendirdi.

Yayınlanma: 08.12.2018 - 21:25
Abone Ol google-news

Rıdvan Dilmen'in değerlendirmeleri şu şekilde:

"Rize takımı da kaybedilmiş maçı çevirmek için her şeyi yaptılar. Çünkü kaybedecek hiçbir şeyi yok. 2-0 çok kötü bir skordur. Çünkü rakip bir gol atar piskolojik olarak bozulursun."

"Bugün de maç koptu kapacak derken 1 gol iptal oldu. Bu gol iptal olunca oyunun sonunda VAR'a gidilen penaltı pozisyon oldu. Net yorum yapmak istemiyorum. Kaleciye yaklaşma diyordur kurallar. Açıkçası yüzde 70 faul yüzde 30 değil Muslera'ya yapılan hareket."

"Rize takımı da maçın genelimde hak ettiği 1 puanı aldı. Maçı kazanabilir miydi? Muslera 1 tane kurtardı 3 tane yedi. 1 tanesi sayılmadı. 3 lig maçı içeride kalması Galatasaray'ın... Galatasaray ikinci yarıya daha iyi başlamıştı. 2-0'dan sonra ben Fatih Terim'in yerinde olsam alırım Maicon'u üçlü oynatır beşli kalır kontraya giderdim. Ben onu bekliyordum mevcut kadroya ve skora göre."

"Perdeleme kurallarda faul mü değil mi açıkçası bakmak gerek.  Oyuncular perdeleme yapıyorsa ama değmeyeceksin. Muslera hareket halindeyken rakip oyuncu kapatıyor. Hatta oyuncuyu itmek zorunda kaldı. Penaltı kararı ağır olurdu bana göre. Rizespor 2-2'den sonra üçüncüyü istedi."

"Galatasaray bugün 2-0'dan 2-2'ye geldiği için kendini yargılama şansı buldu. Zaten bulmadığı kabahattı. Bu takım neden 70.dakikada yoruluyor?"

"Selçuk ve ilk yarıda Ozan'ı çıkıyorum Galatasaray'da bireysel anlamda vasat oynadı oyuncular. Taktik olarak hata yapmaya müsait. Kadroda zayıflama oldu. Hocaya göre bakacak olursak haklı olabilir."

"Rize takımı 2-2'yi yakalaması ve ligin ikinci yarısı için bir transfer yapması lazım. Allah'tan çok kopma yok ve puanlar yakın. Rize'nin en az 6-7 tane puan kaybettiğini düşünüyorum. Ama transfer yapması lazım."

"Eren Galatasaray'ın 11'inde düşünülen bir santrfor değil. Ama 21 kişilik kadroda olabilecek bir oyuncu. Ama oynadığı maçlara bakacak olursak attığı gol sayısı kötü değildir. Gomis bu sene olsaydı 20 cepteydi. Üstünü tartışırız."




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler