Rıdvan Dilmen: Fatih Terim'in yerinde olsam...

Spor yorumcusu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan programda Galatasaray - Çaykur Rizespor karşılaşmasının ikinci yarısını değerlendirdi.

Yayınlanma: 09.12.2018 - 02:07
Abone Ol google-news

Dilmen'in maç yorumlarından satır başları şu şekilde:

Rize takımı da kaybedilmiş maçı çevirmek için her şeyi yaptı. Çünkü kaybedecek hiçbir şeyi yok. 2-0 çok kötü bir skordur. Çünkü rakip bir gol atar piskolojik olarak bozulursun. O yüzden üçüncügolü mutlaka bulmalısın.

Bugün de maç koptu kapacak derken 1 gol iptal oldu. Bu gol iptal olunca oyunun sonunda VAR'a gidilen penaltı pozisyon oldu. Net yorum yapmak istemiyorum. Kaleciye yaklaşma diyordur kurallar. Açıkçası yüzde 70 faul yüzde 30 değil Muslera'ya yapılan hareket. 

Rize takımı da maçın geneline bakacak olursak hak ettiği 1 puanı aldı. Maçı kazanabilir miydi? Muslera 1 tane kurtardı 3 tane yedi. 1 tanesi sayılmadı. 3 lig maçı içeride berabere kalması Galatasaray'ın... Galatasaray ikinci yarıya daha iyi başlamıştı aslında. 2-0'dan sonra ben Fatih Terim'in yerinde olsam alırım Maicon'u üçlü oynatır beşli kalır kontraya giderdim. Ben onu bekliyordum mevcut kadroya ve skora göre.

Perdeleme kurallarda faul mü değil mi açıkçası bakmak gerek.  Oyuncular perdeleme yapıyorsa ama değmeyeceksin. Muslera hareket halindeyken rakip oyuncu kapatıyor. Hatta oyuncuyu itmek zorunda kaldı. Penaltı kararı ağır olurdu bana göre. 

Galatasaray bugün 2-0'dan 2-2'ye geldiği için kendini yargılama şansı buldu. Zaten bulmadığı kabahattı. Bu takım neden 70.dakikada yoruluyor?

Selçuk ve ilk yarıda Ozan'ı çıkıyorum Galatasaraylı oyuncular bireysel anlamda vasat oynadı. Taktik olarak hata yapmaya müsait bir kadro vardı. Kadroda zayıflama oldu çünkü. Hocaya göre bakacak olursak haklı olabilir.

Eren Galatasaray'ın 11'inde düşünülen bir santrfor değil. Ama 21 kişilik kadroda olabilecek bir oyuncu. Ama oynadığı maçlara bakacak olursak attığı gol sayısı kötü değildir. Gomis bu sene olsaydı 20 cepteydi. Üstünü tartışırız.

Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de transfere çok ihtiyacı var. Medipol Başakşehir'in de şu önümüzdeki yılları yiyebildiği kadar yemesi lazım. Hemen bir forvet alması lazım Başakşehir'in. Ama bir 8 bin ortalamayı bulması lazım. Ekonomik olarak en rahat kulüp ligin zirvesindeki kulüp. Çokta baskı altında değiller. Sivas ne yaptı? Kapandı, kapandı, kapandı...Adebayor'da yaşlandığı için biraz uzak oynuyor. Başakşehir'in artık fırsata çevirmesi gerekiyor.

Galatasaray'da sezon başında Ozan dye bir oyuncu yoktu, Fatih hocanın da aklında yoktu. Şeol Güneş'in de Dorukhan ve Güven yoktu. Bence iyi oyuncular kazandılar. Ama ısrar etmesi güzel. Maicon'un tecrübesine göre Ozan'ı oynatması güzel ama daha önce neden görülmedi? Oyuncuların problemleri olmasa bu genç oyuncuları göremeyecektik.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler