Fenerbahçe yenilse de turladı

UEFA Avrupa Ligi D Grubu'ndan son hafta maçları öncesi çıkmayı garantileyen Fenerbahçe son maçında Slovakya temsilcisi Spartak Trnava'ya 1-0 mağlup oldu.

Yayınlanma: 14.12.2018 - 00:02
Abone Ol google-news

Gençlerden siftah

Gruptan çıkmayı garantilediği için genç oyuncularına şans veren Fenerbahçe'de geleceğin yıldız isimlerinden biri olarak gösterilen Mahsun Çapkan ve Yiğithan Güveli, UEFA Avrupa Ligi'nde ilk kez görev aldı. İlk 11'de maça başlayan ikili, maç boyunca etkisiz bir performans gösteren Fenerbahçe'de parlama şansı bulamadı. Yiğithan, 82. dakikada sakatlanarak oyundan çıktı. 2000 doğumlu sol bek Ömer Çakı ve stoper Deniz Yılmaz ise sonradan oyuna girdi. Ömer ve Deniz, aynı zamanda A takımda ilk kez forma giydiler. 

İlk golü Fenerbahçe'ye

Spartak Trnava'nın 21 yaşındaki Türk forvet oyuncusu Kubilay Yılmaz, takımı Spartak Trnava'yı 1-0 öne geçiren golü attı. Kubilay, Sakarya doğumlu ancak kendisi iki yaşındayken ailesi Avusturya'ya göç etmiş ve hayatının kalanı orada geçmiş. Başarılı oyuncu, maçtan önceki basın toplantısında hedeflerinden birinin Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda forma giymek olduğunu söylemişti. 

Rakip Pazartesi günü belli oluyor

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'ndaki rakibi Pazartesi günü yapılacak kura çekiminde belli olacak. Sarı-Lacivertliler grubunu ikinci bitirdiği için kurada seri başı olarak yer alamayacak ve ilk maçını evinde oynayacak. 

Maçtan Dakikalar

17. dakikada İsmail, savunma arkasına sarkan Slimani ile oynadı. Slimani'de ceza sahasına koşan Mahsun ile paslaştı. Mahsun'un şutu zayıf kalınca kaleci rahatça topun kontrolünü sağladı.

41. dakikada Grendel iyi bir noktaya köşe vuruşu kullandı. Ceza sahası üzerinde müsait pozisyonda yer alan Kubilay sol ayak içiyle topa yön verdi ve takımını öne geçirdi: 1-0

57. dakikada Şener, Slimani'ye uzun mesafeli bir pas attı. Slimani topla buluşup belli bir mesafe kaydetti. Fakat golcü oyuncunun vuruşu yandan auta çıktı.

79. dakikada 
Grendel sol çaprazdan ceza sahasına girmeye çalıştı fakat topun kontrolünü sağlayamayınca top auta çıktı.

Stat: Antona Malatinskeho

Hakemler: Jose Maria Sanchez Martinez, Raul Cabanero, Javier Rodriguez (İspanya)

Spartak Trnava: Chudy, Toth (Dk.64 Kulhanek), Godal, Oravec, Jirka, Gressak, Skhirtladze, Grendel (Dk.81 Miesenböck), Tchanturishvili, Kubilay Yılmaz, Bakos (Dk. 75 Ghorbani)

Fenerbahçe: Harun Tekin, Şener Özbayraklı, Yiğithan Güveli (Dk.82 Deniz Yılmaz), Skrtel, Reyes, Jailson, Isla, İsmail Köybaşı, Barış Alıcı, Mahsun Çapkan (Dk.73 Ömer Çakı), Slimani

Sarı Kartlar: Gressak, Grendel (Spartak Trnava); Şener, İsmail (Fenerbahçe)

Gol: Dk.41 Kubilay Yılmaz (Spartak Trnava)







Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler