Güneş: Kazanmaya yakın taraf bizdik

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, Trabzonspor karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu. Tecrübeli hoca, "Pozisyonları bulan ve kazanmaya yakın takım bizdik ancak kazanamadık. Kalecilerin performansları da bu durumu doğruluyor" dedi.

Yayınlanma: 16.12.2018 - 21:46
Güneş: Kazanmaya yakın taraf bizdik
Abone Ol google-news

"Oyun başında kazanma duygumuz vardı ama sahaya yansıtamadık. İlk yarıdaki oyunumuzun daha baskılı geçmesi gerekirken rakibe uzak kaldık, hücumda top tutamadık ve geride zaman zaman sıkıntı yaşadık. Beklenmedik şekilde basit bir gol yedik, bu devreye girerken olumsuzluk yarattı. İkinci yarıya yine hücum anlamında düşündüğümüz şekilde başlamak isterken bu defa da attığımız taçtan gol yedik ve 2-0 geriye düştük. Karşımızda dirençli ve moralli bir takım varken bir de 2-0 geriye düşmek işimizi zorlaştırdı. Tüm bunlara rağmen oyuncular elinden gelen gayreti gösterdi, skoru değiştirmek için oynadı. VAR'la iptal edilen gole dek coşkumuz çok iyiydi, o andan sonra biraz tempomuz düştü. Golü de bulunca coşku artacakken golün iptali sonrasında duraklama yaşadık ama yine de pozisyonlar bulduk. İkinci gol geç geldi, erken gelse kazanabileceğimiz bir maçtı. Ama ilk yarıdaki oyunumuz beklentilerimizin gerisinde kaldı. İki stoperimizin yerinde olmaması Trabzonspor'un ilk golüne sebebiyet verdi. İkinci golde Nwakaeme'ye uzak kalıp plaseyle golü yedik. İkinci yarıda çok pozisyonumuz var, atabileceğimiz goller var, değerlendiremedik. Puan kaybettiğimiz için tabii ki üzgünüz.

Tüm oyuncular iyi niyetli. Bizim sıkıntılarımız var, kendi oyuncularımız adına söyleyeyim. Üç günde bir maç oynarken Galatasaray'a karşı kazandık ama onlar da Avrupa'dan geldi. Bir maç daha berabere kalıp yendik ama bu kayıp yaşanan dördüncü maç. Perşembe-pazar maç oynamak kayıplarımızı arttırıyor. Adriano gibi sahada olmasına rağmen sıkıntılı oyuncularımız da var. maçı kaldırabileceği belli değildi ki dana sonra oyundun du düştü. Oyunun gidişatına göre değişiklik yaptım. Gökhan, Caner, Lens'in de sakatlık sonrası idman tempoları düşük, bir de yorgun oyuncuların ne vereceği vardı, en dirençli oyuncumuz Dorukhan'dı. 

Necip'in ve Dorukhan'ın ağrıları vardı ama maçı bitirebildiler. Dorukhan oyunun iki yönünde de iyi mücadele etti ama ilk yarıda daha silikti. Aynı şekilde Medel ve Vida da ilk yarıda iyi performans gösteremediler. En önemli sıkıntı geride rakibin tek forvetine top kazandırmaktı.

Hatalarıyla doğrularıyla ilk yarıda olumsuz olsak da maçta daha üstün olduğumuzu düşünüyorum. Pozisyonları bulan ve kazanmaya yakın takım bizdik ancak kazanamadık. Kalecilerin performansları da bu durumu doğruluyor.

Oyuncularla ilgili kanaatler ve kararlar zamanı gelince verilir. Şu an devre arasını konuşmaya zaman yok, Kasımpaşa maçından sonra bakarız. şu an iki puan kaybetmiş olarak bakıyoruz. Oyuncuların kalıp kalmama kararını yönetimimiz verecek."

"Demirören'le görüştüğümüz doğru"

"Yıldırım Demirören ile görüştüğüm doğru. Ancak görüşme sebebim milli takımla alakalı değildi."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler