Fenerbahçe'de taktiği Caner belirleyecek

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, sol bek oyuncunun durumuna göre kadrosunu şekillendirecek.

Yayınlanma: 13.09.2014 - 04:15
Abone Ol google-news

Fenerbahçe, Trabzonspor maçına hazırlanırken, Caner Erkin’in durumu belirsizliğini koruyor. Teknik direktör İsmail Kartal, Caner’in durumuna göre taktik anlayışını ve kadrosunu belirleyecek.

Aslında öncelikle şunu belirtmek gerekir ki, futbolcunun oynama ihtimali yok denecek kadar az... Bu durumda başka bir futbolcu olsa zaten çoktan defter kapanmıştı. Ama Caner’in ağrı eşiğinin yüksek olması yine de açık bir kapı bırakılmasına sebep oldu.

Ağrılarla oynamıştı

İki sezon önce 64 maçlık periyotta pubis ağrılarıyla sezonu tamamlayan Caner söz konusu olduğu için yine buna benzer bir durum yaşanabilir beklentisi oluştu. Kartal, bu sabah Caner’den gelecek habere göre taktiğini netleştirecek. İlk etapta Hasan Ali’yi alternatif gibi düşünse de futbolcunun uzun süredir bu tip bir maça çıkmaması sıkıntı yaratabilir. Bu yüzden Kadlec de formaya ortak... Üstelik sadece dört gün önce, Hollanda gibi bir rakip karşısında 90 dakika oynaması bile Kadlec’e avantaj sağlayabilir. Ancak bu sefer de yabancı kontenjanı harcanmış olacak. Kartal böyle bir durum olursa milli takımdan yorgun dönen Sow ya da Diego’dan birini kulübeye oturtacak ve maça Alper ile başlayacak.

Doğal olarak oynayacak isimlere göre de dizilişte ve taktikte değişikler yaşanacak. Yaşanan bu durum, Caner’in takım için ne kadar önemli bir futbolcu olduğunu bir kez daha ortaya koymuş oldu.

Ancak Caner’in son durumunu özetlemek gerekirse... Şu anki durumu ile oynaması mümkün değil. Hafta boyunca tek bir çalışmaya bile çıkamadı. Oynarsa risk büyük. Aynı bölgeye darbe alırsa durum çok daha ciddi boyutlara ulaşır, hem milli takım hem de Fenerbahçe bu futbolcudan uzun süre faydalanamaz. Caner kendini daha iyi hissettiğini, ağrılarının yüzde 60 oranında azaldığını söylese de, temel problem kemik ödemi ve bağlarda oluşan yırtık... Bu yüzden Caner’in Trabzon’a karşı oynaması hem büyük sürpriz, hem de risk olur.

Krampon testi yapılacak

Caner, sakatlığına rağmen oynamayı çok istiyor. Teknik ve sağlık heyetleri oynamak isteyen bir futbolcuyu da geri çevirmek istemiyor. Bunun için bir formül bulundu. Bugün futbolcuya bir krampon testi yapılacak. Eğer şiş iner ve ayağı krampona girerse Caner, Trabzon’a götürülecek, aksi halde İstanbul’da kalacak.

En son Akhisar

Sol bekte oynaması gündeme gelen Hasan Ali Kaldırım, son kez geçen sezon 4-1 kazanılan Antalyaspor maçında son 20 dakika forma giymişti. Ancak 24 yaşındaki futbolcunun esas olarak yer aldığı son karşılaşma, 2013-14 sezonu 15. haftadaki Akhisar Belediye maçı oldu. Hasan Ali, 4-0 biten mücadelede Moussa Sow ile birlikte sol kanadı taşımıştı.

Stoper oldu

Geçtiğimiz sezonun başında sol bek olarak Reto Ziegler’in yerine Bayer Leverkusen’den alınan Michal Kadlec, Ersun Yanal döneminde stopere devşirildi. Caner Erkin’in bölgesinde başarılı olması nedeniyle merkeze kayan Çek savunmacı, son olarak sol bekte 2013-14 sezonunda 8. haftada Kayseri Erciyesspor deplasmanında oynamış, o maçta da 47. dakikada Caner Erkin’in yerine oyuna girmişti. 29 yaşındaki futbolcunun 90 dakika sol bek olarak mücadele ettiği karşılaşma ise Şampiyonlar Ligi play-off‘unda Arsenal önünde 3-0’lık yenilgiyle tamamlanan maçta olmuştu. Kadlec, sol kanadı Sow ile paylaşmıştı. (Milliyet)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler