Melda Onur: 'Müebbet değil ilelebet Çarşı'

CHP'nin sevilen isimlerinden İstanbul Milletvekili Melda Onur, Radyospor'da Loca programına konuk oldu. Emir Ekşioğlu ve Özge Şen'in sorularını yanıtlayan Onur, program sonunda Şebnem Ferah'ın Sil Baştan şarkısını söyledi. İşte Melda Onur'un programdaki satırbaşları;

Yayınlanma: 13.09.2014 - 15:08
Abone Ol google-news

CHP  İstanbul Milletvekili Melda Onur, Radyospor'da Loca programına konuk oldu. Emir Ekşioğlu ve Özge Şen'in sorularını yanıtlayan Onur, program sonunda Şebnem Ferah'ın Sil Baştan şarkısını söyledi. İşte Melda Onur'un programdaki satırbaşları;

Taşınmak benim için korkunç bir şey

Babamın asker olmasından dolayı o kadar çok taşındık ki benim için ev taşımak zuldur. Arkadaşlarımı görüyorum özellikle de kıza arkadaşlarımı taşınırken çok rahatlar. Benim için korkunç bir şeydir. Çünkü benim çocukluğum babamın tayini dolayısıyla annem önüme kutu, fincanlar ve gazete koyardı. Fincanları gazeteye sarardık sonra onu kutuya koyardık falan.. Gerçekten taşınmak benim için kabustur. O yüzden 2001'den beri aynı evde oturuyorum.

İlk film Burdur'da, ilk kayak Sarıkamış'ta

Eskişehir'de doğdum ben. O da tamamen memur büyükbabamdan dolayı. Sonra İstanbul Çerkezköy var. Burdur'da ilkokulu okudum. Çocukluk anıları tabii çok bambaşka. Mesela Burdur'daki evimiz yazlık sinemaya bakardı. O dönemde birçok film izlerdik. Bizim evimiz Loca gibi olurdu. Bazen korku filmi getirirlerdi ve ben kafamı kaldırdığımda onları görüp korkardım. Uzun bir süre vampir filmleri Drakula gibi izleyemedim korkudan. Sonra kısa bir süre Polatlı'da yaşadık. Sarıkamış'ta yaşadık hatta ilk kayağımı Sarıkamış'ta yaptım. Sarıkamış çok güzeldir sanırım başka yerde hiç bu kadar bitki çeşitliliği yoktur. Lise zamanlarımda da Erzincan'da yaşadım.

Beşiktaşlıyım ama Trabzonspor kazandığında üzülmüyorum

Babam Trabzonsporlu ve ben de bu yüzden ileri yaşlarıma kadar Trabzonsporlu olarak büyütüldüm. Ama babam İstanbul takımları arasında da benim gibi Beşiktaş'ı destekler sadece Trabzonspor-Beşiktaş maçlarında Trabzonspor'u destekler. Ben de öyleyim, Trabzonspor-Beşiktaş maçlarında kim kazanırsa kazansın üzülmüyorum.

Tv'de bir şey yoksa açar maç izlerim

Futbolun çok yakın takipçisi değilim ama ilgileniyorum diyebilirim. Mesela Dünya Kupası'nı çok severim. Dünya Kupası olduğunda televizyonda o açıktır. Ayrıca bir şey bulamazsam televizyonda açar bir maç izlerim. Ama öyle fikstürleri, oyuncuları falan pek bilmem tabii.

Müebbet değil ilelebet Çarşı!

Çarşı ile Gezi sürecinde diyaloğumuz oldu. Çarşı için müebbet isteniyomuş. Olacak iş değil tabii ki Çarşı o zaman ortaya çıkan bir terör örgütü değil sonuçta. İddianame diğer birçok iddianame gibi saçma. Ben de şey diyorum müebbet değil ilelebet Çarşı. Duruşmada da yanlarında olacağız.

Voleybolcu olamadım ama Kick Boks'ta iyiyimdir

Anneme babama serzenişim vardır; bu kadar çok taşınmasaydık voleybolcu olurdum diye. Çok isterdim ama yapamıyorsunuz ki gittiğiniz yerlerde mümkün değildi. Sarıkamış'ta okuduğumuz okul sonradan yapılmıştı, müdürün evinin altında ders görüyorduk. Bir de ben çok meraklıyımdır mümkün olduğu kadar salon sporları yapıyorum. Kick Boks yaptım mesela beş yıl kadar. Hâlâ da çok seviyorum fırsatım olsa yine yaparım eldivenlerim duruyor. Beni çok rahatlatan bir spordur kick boks.

Cumhuriyet Gazetesi'nin yeri ayrıdır

Eski bir gazeteci olarak söylüyorum; basın öyle ortadan bölündü ki kimse tarafsız kalamıyor. Birçok gazete haberleri için değil taraflılığı için satın alınıyor. Gazeteler muhalefete ve iktidara çakar oldu. Gazete dediğiniz tarafsız olmalı. Biz küçük medyayı desteklemeye çalışıyoruz. Özellikle gençlerin rağbet ettiği gazeteleri tavsiye ediyorum. Bir Gün, Evrensel, Yurt, Özgür Gündem gibi. Cumhuriyet'e gelince genç ve yeni kadrosuyla atakta. Çok değerli bir gazetedir Cumhuriyet. Ben Cumhuriyet Gazetesi ile CHP'yi çok benzetiyorum. Asla vazgeçilmeyen. O yüzden Cumhuriyet'in yeri bambaşkadır.

Gazetecilik günlerimi özlüyorum

Basın günlerimi özlüyorum. Arada bir zaten yazıyorum gazetelerde. Sosyal medya da şahane, bazı gazeteler benim çektiğim fotoğrafları kullanıp altına 'Melda Onur' yazıyor mesela. Hatta attığım tweetlerden haber de yapılıyor. Bayan Yanı var ilk çıktığı günden beri yazdığım mizah dergisi. Kimi zaman Bir Gün'de yazıyorum, Evrensel'e yazdım, Taraf'a, Karşı'ya yazdım.. Bazen de internette yazıyorum.

Sitcom'da rol almak isterim

Sitcom'da rol almayı çok isterdim. Acayip isterdim bir sitcom projesinde kısa da olsa rol almayı çok isterdim. Yapmak istediğiniz şeyler oluyor hayatta bunu da yapsam çok harika olurdu. Çok keyif alırım, burdan da duyuralım; tekliflere açığım!
Paramı veterinerde harcıyorum

Folklor oynamak çok isterdim bu da içimde kalmış bir şeydir. Bazen kulaktan oynuyorum ama bu kadar dolaşmasak belki olurdum. Sporcu olamadım, folklor oynayamadım bunlara yanarım. Bir de veteriner olmak isterdim çünkü bütün param veterinere gidiyor.

Amatör şarkıcıyımdır

Hiç radyo programı da yapmadım bunu da isterdim ama müzik programı yapacağım. Müzik benim için ayrı aynı zamanda amatör şarkıcıyımdır.

Mesleğimi çok seviyorum

Milletvekilliğini seviyorum benim eski mesleğim gazeteciliğe de çok uygun bir meslek. Seviyorum ben insanlarla diyaloğu da severim, gezmeyi de severim. Gazetecili dönemlerimde de böyleydim. Tabii her siyasetçinin kafasında bir sonrası yatar Başbakan, Cumhurbaşkanı olmak isterim çok gurur duyacağım bir şey bunlar. Ama tabii bu yönde bir hırsım yok.

Atatürk örnek aldığım bir lider

Partimizin kurucusu Atatürk'ün yeri ayrıdır. Bugüne baktığımda o dönemdeki cesareti, liderliği çok değerli olduğunu düşünüyorum. İtibarsızlaştırma üzerine ciddi bir kampanya yürütülse de çok çok değerli bir insandır. İtibarsızlaştıranlar kadar Atatürk'ü putlaştıranların da çok zarar verdiğini düşünüyorum. Atatürk iyisiyle doğrusuyla bizim gibi bir insandı, 15 yıl iktidarda kalmıştır ve bu dönemde çok önemli değişiklikler yapmıştır bu ülkede.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler