Kartal: 'Oyunun kontrolü elimizdeydi'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Trabzonspor karşısında futbol oynamaya, pozisyon üretmeye, sonuca gitmeye çalışan bir Fenerbahçe'nin olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 14.09.2014 - 23:03
Abone Ol google-news

Kartal, 0-0 sona eren maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçın başından sonuna kadar oyunun kontrolünün ellerinde olduğunu belirterek, "Trabzon'a bu kadar senedir futbolculuk, antrenörlük hayatımda geliririm, ilk defa bu kadar iyi olmayan zeminde futbol oynamaya çalıştık. Futbol oynamaya, pozisyon üretmeye, sonuca gitmeye çalışan bir Fenerbahçe vardı" dedi.

Trabzonspor'un kendi yarı alanına kapandığını ifade eden Kartal, rakiplerinin kendilerinden kapacakları top ile hızlı ve çabuk oyuncularla kontrataktan sonuca gitmeye çalıştığını kaydetti.

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic'in Cezayir Milli Takımı'ndan böyle oyun sistemine alışık olduğunu bildiğini dile getiren Kartal, şöyle devam etti:

"Trabzonspor'un böyle oynayacağını tahmin ediyorduk. Rakibin arkasında boşluk bulamadık, bize alan bırakmadılar. Bunun için çok fazla pozisyona giremedik. Birkaç pozisyona girdik. Bizim yaptığımız hatalardan hızlı hücuma çıkarak pozisyon buldular. Sonuç olarak gergin ortam yoktu. Oyuncular elinden geleni yaptı. İyi mücadele ettiler. Böylesine zor deplasmandan bir puanla ayrıldık. Oyuncularımı da Trabzonsporlu oyuncuları da tebrik ederim."

Kartal, fazla pozisyon bulamamalarına ilişkin bir soru üzerine, "Bize fazla alan bırakmadılar. Saha zemini istenilen düzeyde değildi. Mehmet Topal'ın haricinde ceza alanı dışından 3-4 şut vardı, bunlar maalesef kaleyi bulmadı. Bunları pozisyon saymıyoruz. Üretmemiz gereken pozisyonları üretemedik" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler