Abdülkadir'den Liverpool açıklaması

Trabzonspor’un genç yıldızı Abdulkadir ve kaptanı Jose Sosa basın toplantısı düzenledi.

Yayınlanma: 06.01.2019 - 15:42
Abdülkadir'den Liverpool açıklaması
Abone Ol google-news
İkinci yarı hazırlıklarına Antalya’da devam eden Trabzonspor’da genç yıldız Abdulkadir Ömür ve Kaptan Jose Sosa basın toplantısı düzenledi.

Abdulkadir Ömür’e yöneltilen Liverpool'a transferi hakkındaki soruya genç yıldız “Liverpool çok önemli kulüp. Dünya çapında başta gelen kulüpler arasında yer alıyor. Bu teklif ve görüşmeler kulübümüzün konuşacağı şeyler. Kulübün menfaatleri öncelikli bu konuda olur. Bizim elimiz kolumuz bağlanır. Kulüp git derse gideriz kal derse kalırız. Bakalım nasip diyelim.” açıklamasını yaptı.

"INIESTA'YI ÖRNEK ALIYORUM"

Iniesta'yı örnek aldığını belirten Abdulkadir Ömür, ''Yavaş yavaş ilerlemek istiyorum. Burada bazı başarılar elde etmek istiyorum. Önceliğim Trabzonspor. Avrupa'da oynama hayalim var. Sahada karakteriyle çocukluğumdan beri Iniesta'yı örnek almaya çalıştım. Futbolcularla tartışmaya girmemesi benim önceliğim oldu. Dışarıdan da taraftarlarımız oyun stili olarak beni Messi'ye benzetiyorlar. Tabi ki Messi, Dünyanın en iyi futbolcusu. İnşallah ona benzetilmeye layık olabilirim'' dedi.

Abdulkadir Ömür, Burak Yılmaz'ın takımdan ayrılması hakkında, ''Burak ile abi-kardeş olduk. Trabzonspor'dan gitmesi pek bir etki etmedi. Biz dışarıda abi-kardeş olarak devam ederiz" sözlerini ifade etti.

SOSA: KISA SÜREDE DÖNECEĞİM

Sözlerine herkesin yeni yılını kutlayarak başlayan Jose Sosa, ''Herkese mutlu yıllar diliyorum. Tabii ki her arkadaşım gibi kaptan olarak burada olmanın bilincindeyim. Antremana çıkamayacak olsamda yanlarında olmam gerekirdi. Bu sorumluluğun bilincindeyim. Abdulkadir gibi genç oyuncularımızın bizlerle beraber olması da bizleri memnun ediyor. Abdulkadir'in burada varlığı çok önemli. Onun burada olması diğer gençlerimiz için çok önemli'' dedi.

Teknik Direktör Ünal Karaman'ın da 8 numaralı forma ile kariyerini sürdürmesi hakkında konuşan Sosa, ''Öncelikle bu rastlantılar güzel raslantılar. Sosyal medyada bazı paylaşımlarda görmüştüm, sonrasında hocamız da bana bunu hatırlattı. Formasını terlettiği bir takıma hocalık yapmak onun için bir gururdur. Hocanın takım kaptanlığı görevini size vermesi oyuncu olarak ve profesyonel olarak önemli bir durumdur" ifadelerini kullandı.

Yaşadığı sakatlık için net bir tarih vermenin uygun olmadığı söyleyen Arjantinli oyuncu, ''Tam bir tarih vermemiz uygun değil. Gün gün bakıp her gün daha iyi olmaya bakıyoruz. Eskiden daha iyi hissediyorum kendimi. En kısa zamanda dönmek istiyorum'' diye konuştu.

"ABDULKADİR İÇİN MUTLUYUM"

"Abdulkadir Ömür'ün şuanki durumundan dolayı ben de çok mutluyum. Çok iyi yerlere geleceğinden eminiz. Basınımız da kendisine gelen haberler hakkında dikkatli olmalı. Tabiki onun da aklına farklı fikirler sokmamak adına dikkatli olmalıyız. Kulüp illaki değerlendiriyordur. Kendisi çok iyi çalışıyor, umarım gelecektede böyle olacaktır.''

Onur, Burak ve Olcay'ın kadro dışı kalması hakkında konuşan Sosa, ''Açıkçası bu durumu fazla takip edemedim. Trabzonspor'a gelmeden önce burayla alakalı Olcay ile konuşmuştum ve ondan bilgi almıştım. Kulüp bu kararı almadan önce illaki düşünmüştür. Onur Kıvrak ve Burak Yılmaz konusuda aynı şekilde. Pek fazla bilgim yok konuyla ilgili.''

''8 NUMARA TEHLİKELİ BİR POZİSYONDUR''

"Aslında geçmiş yıllarla alakalı konuşmayı doğru bulmuyorum. Bu sene takıma bu pozisyonda yardımcı olmam gerekiyordu böyle oluyor. 8 numara tehlikeli bir pozisyondur. Ben de tecrübemle, öğrendiklerimle elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Kaptanlık önce veya sonra diye bir nitelendirme olmamalı. Geçen yıl farklı sebeplerden ötürü bir değişimden dolayı istediğim adaptasyonu sorunu yaşadım. Sizin bildiğiniz ya da bilmediğiniz bazı durumlar yaşandı. Bu yıl geçen yıldan daha iyi olmasını çalışıyorum."

Sezonun ilk yarısında atılan en güzel golün sorulması üzerine Jose Sosa, en çok Hugo Rodallega'nın Kasımpaşa'ya attığı golü beğendiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler