Bilic: Olimpiyat Stadı işkence değil

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, UEFA Avrupa Ligi'nde Asteras ile oynanacak maç öncesi basın toplantısında konuştu

Yayınlanma: 17.09.2014 - 16:37
Abone Ol google-news

 
Hırvat teknik adam Slaven Bilic, şu açıklamalarda bulundu:

“İsmail kariyerim boyunca tanıdığım en zeki ve en eğitimli futbolculardan biri, ayrıca çok da iyi bir profesyonel.”

“Aldığımız cezalardan dolayı birkaç sezondan beri Avrupa’dan uzaktaydık. Yarın önemli bir maça çıkıyoruz. Yarın kulüp için büyük bir gün. Artık yeni bir dönem başlıyor. Oynadığımız şekilde oynamaya devam etmek istiyoruz. İyi başlamak istiyoruz. Eleme usulü değil, grup maçları oynayacağız. Altı maç var. Çok çok önemli bir maç. Aynı zaman evde kazanmak çok önemli. Biz de gidebildiğimiz kadar ilerlemek istiyoruz. 

“Motivasyondan falan konuşmak istemiyorum. Bırakın maçları, antrenmanlarda bile motive olmak zorundasınız. Kimle oynarsanız oynayın.”

Oğuzhan, Sosa ve Demba Ba

“Rizespor maçında üç oyuncunun oynayamayacağını biliyorduk. O koşullarda daha iyisini yapmalıydık.

“Oğuzhan sakat değildi, cezalıydı. Geçen sezon Ankara’da gördüğü kırmızı kart nedeniyle. Sosa ve Demba Ba antrenmana döndüler. İyi gözüküyorlar. Sosa geçen sezondan beri ciddi maça çıkmıyor. Her şey iyi giderse üçü de kadromuzda olacak. Oynayıp oynamayacakları yarın belli olur. Ama geri dönmeleri genel anlamda çok önemli.

“Dünyadaki herhangi bir kulüp tek bir oyuncuya bağlı olabilir. Real Madrid, Cristiano olmadığında aynı Real Madrid değil. Diğer kulüpler de böyle. Biz birkaç oyuncuya bağımlı değiliz. İyi bir kadromuz var, dengeli bir takımız. Belki bir iki oyuncu daha takviye edebilirdik. Ama ocak ayına kadar bu kadroyla devam edeceğiz. İyi alternatiflerimiz var. Demba gibi, Ozi, Sosa gibi 15 oyuncumuz da yok tabii. Onlar özel oyuncular. Rizespor’a büyük saygım var ama bu oyuncular olmadığında Cenk’in Atiba’nın Kerim’in Töre’nin yetenekleri vardı ama bunu sahaya yansıtamadılar. Hücum anlamında tamamıyla bu üç oyuncuya bağlı değiliz. Hem bireysel hem de kolektif anlamda iyi bir performans göstermemiz lazım.”

Ersan’ın sakatlığı

“Dört savunmacımız var ve hepsinden memnunuz. Pedro ve Sivok çok iyi oynuyorlar çok iyi antrenman yapıyorlar. Ersan milli takımda düzenli olarak forma giyebilecek seviyede. Geçen sene çok olgunlaştı. Atınç, genç çocuk. Sezon öncesinde bir Türk stoper almayı planlıyorduk. Birçok isim verildi bana. Ama Atınç’ı gördüğümde, antrenmanda, Fenerbahçe ve Chelsea karşısında gördüğümde, Atınç’ı tutalım dedim. Yarınki maçta üç oyuncuma da güveniyorum.”

Taraftar

“Taraftarlar için ne bekleyeceğimi bilmiyorum. Gelmelerini umabilirim sadece. Sadece Avrupa maçlarına değil her maça gelmeliler. Taraftar desteği size maç kazandırabilir. Bizim taraftarımız bu konuda ünlüler. Geçen sezon olduğu gibi, Feyenoord ve Arsenal maçlarında olduğu gibi iyi bir destek alırız.”

Asteras Tripoli hakkında

“Yarın iyi bir takımla oynayacağız. İyi bir ligden geliyorlar. Kağıt üstünde Avrupa’da pek bilinen bir takım değil ama yeni yeni yükselen bir takım. Olimpiakos, Panathinaikos, AEK gibi takımlardan oluşan zorlu bir ligden geldiler. Düzenli ve stabil durumda bulunuyorlar. Üç eleme geçip geldiler. Mainz’ı, Maccabi’yi elediler. Yunan oyuncuları önemli yabancı oyuncuları var. Karşımızda iyi bir takım var.

“Futbol artık uluslararası hale geldi. Bütün veriler önünüzde, internette. Sınırsız veri kaynağı var. Artık tipik bir Yunan futbolundan, tipik bir İngiliz futbolundan söz etmek zor. O zaman Galatasaray’da Türk takımı değil, dün akşam sekiz yabancı ile oynadılar. Arsenal de İngiliz takımı değil. Bu böyle olmaz. Kadromuzda çok sayıda Türk futbolcumuz var ve bununla gurur duyuyoruz. Asteras’ın kadrosunda Güney Amerikalı olması bir şey ifade etmiyor. Biz Yunanistan Milli Takımı’nı izleyip de hazırlanmadık bu maça. Ligde oynadıkları maçları izledik.

“Tabii ki onlar da bizi analiz ediyorlar ama derine inmek istemiyorum. Onları birkaç kez izledik, kendimizi hazırladık, takımımıza inancım var. Onlara saygım var. İyi bir maç çıkartacağımızı düşünüyorum. Amacımız her kulvarda en ileriye gitmek. Avrupa Ligi’nde ilerlemek istiyorsanız, evinizdeki maçları kazanmalısınız. Yarın kazanmak için her şeyi yapacağız.”

Stat

“Olimpiyat Stadı bir işkence değil. Biz nerede oynarsak oynayalım Beşiktaş’ız. Atatürk Olimpiyat olsun, Arena olsun, Kasımpaşa olsun biz Beşiktaş’ız. Nerede oynadığımızın önemi yok. Bu bizim sahamız ve bunu kabul etmemiz lazım. Bununla ilgili bahane üretmek istemiyoruz ama zemin daha iyi olsa daha güzel olabilirdi.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon