Avrupa'nın en çok zarar eden ligi Süper Lig

UEFA, Kulüp Lisanslama Raporu'nu yayınladı. Rapora göre Avrupa'da en çok zarar eden lig Spor Toto Süper Lig olurken, Türkiye bir önceki yıla göre seyirci sayısını %15 arttırarak bu alanda Avrupa'nın zirvesinde yer aldı.

Yayınlanma: 18.01.2019 - 15:30
Avrupa'nın en çok zarar eden ligi Süper Lig
Abone Ol google-news

UEFA Kulüp Lisanslama Raporu yayınlandı. Rapora göre Türkiye, bir önceki yıla göre seyirci sayısını %15'ten fazla artırdı ve bu alanda Avrupa'nın en iyi birkaç ülkesinden biri oldu. Raporda öne çıkan bilgiler şu şekilde:

- Avrupa'nın en pahalı ortalama bilet satan kulüpleri arasında Galatasaray 11'inci, Fenerbahçe 13'üncü sırada yer aldı. Türkiye'nin geneli ise Avrupa ortalamasının altında kaldı.

- Rapora göre Süper Lig, Avrupa'nın en fazla yayın gelirine sahip altıncı ligi (295 milyon Avro). İngiltere Premier Lig ise bu alanda geçen sezon olduğu gibi bu sezon da zirvede (2.91 milyar Avro)

- Türkiye, sponsorluk gelirlerini 2017'de %23 artırdı ve toplam 242 milyon Avro'ya yükselterek Avrupa 7.'si oldu. İngiltere, 1.356 milyar Avro ile bu alanda da zirvede.

- 2017 yılı içerisinde Avrupa'da en çok zararı 239 milyon Avro'yla Süper Lig kulüpleri yaptı. Zarar sıralamasında Süper Lig'i 60 milyon Avro ile Ukrayna Ligi takip ediyor. 2017 yılında 549 milyon Avro kar eden İngiliz kulüpleri, İngiltere'yi Avrupa'nın en çok kar eden ülkesi yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler