İşte Hatayspor'un başarısının sırrı

Ziraat Türkiye Kupası'nda Başakşehir'i eleyerek büyük sükse yapan Hatayspor, ligde de çok iyi bir sezon geçiriyor.

Yayınlanma: 24.01.2019 - 15:56
İşte Hatayspor'un başarısının sırrı
Abone Ol google-news

Geçen sezon TFF 2.Lig Kırmızı Grup'ta şampiyon olarak PTT 1.Lig'de oynamayan hak kazanan Hatayspor'un yükselen grafiği devam ediyor. Son olarak Ziraat Türkiye Kupası'nda örnek bir mücadele göstererek Başakşehir'i kupanın dışına iten Bordo-Beyazlı ekip, imkansızlıklara rağmen PTT 1.Lig'de 3. sırada ve playoff'un en önemli adaylarından biri. Yolun sonu Süper Lig'e çıkar mı, bilinmez ancak Hatayspor'un şu ana kadar başardıkları takdiri fazlasıyla hak ediyor.

Kompakt bir savunma yapısıyla kontra atak futbolunu tercih eden Hatayspor, 18 maçta yediği 11 golle PTT 1.Lig'in en az gol yiyen takımı. Bugünkü maçta da takım savunmasını üst seviyede yaptıklarını gördük. Süper Lig lideri Başakşehir'i neredeyse pozisyon vermeden elemeyi başardılar. Selim Ilgaz ve Gökhan Karadeniz'in önderlik ettiği hücum hattında ise iyi bir santrfor eksikliğinden bahsedebiliriz. Düzenli forma şansı bulamayan Mirkan Aydın'ın Başakşehir karşısında bulduğu 2 golle kendine gelmesi takımın en önemli eksiğini kapatmasında yardımcı olabilir.

Maça gelirsek, Hatayspor'un Başakşehir'i adeta paramparça ettiğini gördük. Turuncu-Beyazlılar'ın bu sezon açık ara en zorlandığı maç oldu ki, skor da zaten bunu gösteriyor. Rakibine alan vermeme üzerine bir savunma yapısı kuran Hatay, bulduğu kontra atak şanslarını da çok organize gelerek iyi değerlendirdi ve 4-1'lik bir galibiyete ulaştı. Stadyumunda ışıklandırma bile olmayan bir takımın, devlet desteğiyle yıldızları kadrosuna katan bir ekibi elemesi de, çoğu sporseverin içini ısıtacak bir hikaye olarak hafızalarda yerini aldı.  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler