Batalla Bursa'dan ayrıldı!

Bursa'dan Batalla'nın menajeri aracılığıyla Kasımpaşa maçı öncesi kamp için takım akşam saatlerinde Özlüce Tesisleri'nde toplanırken Arjantinli yıldız tesislere gelmedi. Kulüp Başkanı Erkan Körüstan, telefonla ulaşılamayan Batalla'nın İstanbul Atatürk Havalimanı'nda olduğunu öğrendiklerini açıkladı.

Yayınlanma: 22.11.2013 - 17:35
Abone Ol google-news

Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan, Arjantinli Batalla konusunda açıklamada bulundu. Bursaspor'un hem kaptanı hem de uzun yıllar hizmet eden Batalla ayrılışının sebepleri hakkındra açıklamalarda bulunan Başkan Körüstan, şunları söyledi:

"Yeni bir durum değil. Batalla sezonun ilk maçında teknik direktörümüz Daum'a giderek onun sisteminde oynayamayacağını iletti. Sayın Daum da bunu kabul etmedi. (Bu takımın liderisin, ben sana uyarım) diyerek rahatlattı. Batalla'nın sezon başında menajerleri teklif olduğunu ve Bursaspor evet derse Batalla'nın gitmek istediği iletildi. Biz de satmak istemediğimizi söyledik ve görüşme taleplerini reddettik. Biz kabul etmedikten sonra menajerler, (Batalla'nın sözleşmesinde iyileştirme yapın) dediler. Rahmetli Başkan İbrahim Yazıcı sonrasında bir iyileştirme de biz yaptık. Düzeldi. Jübileni burada yap, dedik. Ama Sivasspor maçından sonra yaşanan olaylar bizi hayrete düşürdü. Batalla Sivasspor maçından sonra Daum'un kendisine saygısızlık ettiğini söylemiş. Babası ve menajerini Bursa'ya çağırmış. Menajerleri görüştükten sonra hakaret olmadığını yanlış anlaşılma olduğunu söylemiş. Tüm futbolcuların içinde gerçekleşiyor. Kesinlikle Daum'un saygısızlığı söz konusu değil. Böyle olsa tüm futbolcular tepki gösterir. Tercümanlar da böyle bir şey olmadığını söylüyor. Biz tüm futbolcuların parasını eksiksiz ödüyoruz. 1 milyon 100 bin Euro şimdiye kadar aldı. 740 bin Euro da bu hafta ödeme yaptık. Toplantıya geldiğinde, (Ben Daum'la çalışmak istemiyorum. Onun sistemine, sizin projelerinize dahil olmak istemiyorum) dedi. Bize bilgi vermeden, (Bursaspor'da yokum) diye basın mensuplarına mail atmış. Kimse bizim futbolcumuzu istemeden alamaz. Gereken yapılacaktır. Şu anda Kasımpaşa maçımız var. Teknik direktörümüz ve futbolcularımıza güveniyoruz."

"YAPTIĞI ÇOK YANLIŞ"

Batalla'nın kendilerine resmi bildirim yapmadığını belirten Başkan Körüstan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maalesef altında başka şeyler arıyoruz. Eski yöneticilerin haberi var, bizim haberimiz yok. Birileriz kafasını karıştırıyor. Psikolojik olarak iyi durumda değil. Zaman gösterecek. Cezasız kalmayacak. Geri dönüp, hocasından özür dilemeli. Yaptığı çok yanlış bir şey. Bu takımın lideri bunu yapamaz. Batalla'nın Bursa şehrine ve mesleğine yaptığı bir saygısızlıktır. Ben herşeyi zorlayarak yarım saat önce arattırdım. Psikolojin bozuksa izinli görelim maç önemli değil, dedik. Taraftarlar yönetim istifa diye bağırıyor ama yönetimin yapacak bir şeyi yok. Biz gerekeni yapıyoruz."

TARAFTAR TESİSE GELDİ

Öte yandan Batalla'nın ayrılma kararı camiada şok etkisi yaratırken, yeşil beyazlı taraftarlar da tesislere gitti. Uzun süre tesis önünde bekleyen taraftarlar Batalla için tezahüratta bulundu. Bu arada polisin de tesis önünde güvenlik önlemi aldı. Taraftarlar, bu arada, "Yönetim istifa" diye gösteri yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler