Rıdvan Dilmen: Alanyaspor 2 puan kaybetti

Rıdvan Dilmen, NTV'deki Yüzde Yüz Futbol programında Galatasaray-Alanyaspor maçını değerlendirdi.

Yayınlanma: 02.02.2019 - 21:43
Rıdvan Dilmen: Alanyaspor 2 puan kaybetti
Abone Ol google-news

Dilmen'in değerlendirmelerinden öne çıkanlar şöyle: 

"Mitroglou değil Malkoçoğlu olsa Galatasaray ilk yarı bir şey yapamazdı. Göztepe maçında da pozisyon verdi ama etkinliği vardı. Uzun zamandır Galatasaray'ın üçlü orta saha oyuncuları Belhanda, Ndiaye ve Fernando da bunlara katıldı. Bunların üçünün kötü oynadığı enderdir. Bu üçlü kötü olunca öndeki üçlü de bir şey yapma şansı kalmadı."

"Feghouli ve Onyekuru kovalayan bir oyuncu değil. Mariano sakatlandı çünkü Feghouli hiç geri gelmiyor. Alanya takımı da zaten 5 maçtır kaybetmiyormuş. Sergen Yalçın da neden farklı etki bırakıyor takımlarda. Rakip kim olursa olsun önde baskı yapmasını istiyor."

"Bir puan Galatasaray için iyidir, Alanyaspor'un ise 2 puan kaybettiğini düşünüyorum. Bence oyunun tamamında altın değerinde bir puan aldı Galatasaray. Yeni bir ikili ile oynadılar. Çok erken gördü Luyindama sarı kartı. Onan dolayı onun hakkında şu an bir şey diyemeyiz."

"Sergen Yalçın'ın oyuncu üzerinde korkunç bir ağırlığı var. Bir gün o Sergen Yalçın Beşiktaş'a gelecek. Şenol hocanın da seneye kalmasından mutlu olurum.  Alanyaspor takımı bugün çıkıyor Japon kale maç yapıyor. İlk yarıda 3-4 tane pozisyona giriyor kalesinde ise pozisyon vermiyor. Teknik direktör hafif olmayacak."

"Fernandes değişikliğini ben doğru bulmadım. Efecan yoruldu. Sol taraftandan El Saka ile birlikte Fernandes etkili geliyordu."

"Galatasaray maça 4-3-3 başladı. Alanyaspor o kadar iyi oynadı ki...Alanyaspor sahasında her takımı yenebilir. Sezona başlayan Alanyaspor alakası yok. Alanyaspor çok iyi bir taktik ve çok iyi bir hocayla müthiş iş yaptı bugün."

"Fatih Terim erken sakatlıktan sonra orta sahadaki yuncular çok pas hatası yapınca tek merkezden ikiye döndü. Alanyaspor'da yana oynamak zorunda kaldı. Bu zekanı bu yeteneğini bizlerden esirgeme Sergen Yalçın. Lütfen hedefini koy ve bu hedef doğrultusunda zaten takıma verdiği önemi biliyoruz. Oyunculuğundan daha fazla yapacak potansiyeli var. Sergen Yalçın futbolculuğundan da daha iyi olabilir teknik direktörlüğü."

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler