Aziz Yıldırım 5 başkan eskitti

Galatasaray'da Ünal Aysal yönetiminin seçim kararı almasının ardından iki ezeli rakip Fenerbahçe ve Galatasaray arasında başkanlık koltuğu ile ilgili dikkat çekici bir istatistik ortaya çıktı.

Yayınlanma: 25.09.2014 - 12:28
Abone Ol google-news

Spor gündemi Galatasaray'da yapılacak seçime kilitlenirken Ünal Aysal'ın başkanlığa aday olmayacağını açıklamasının ardından gözler sarı kırmızılı kulübün yeni liderinin kim olacağına çevrildi.

Galatasaray'da yapılacak seçim ilginç bir detayı da beraberinde getirdi. Sarı kırmızılı ekibin ezeli rakibi Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'ın başkanlık koltuğundaki 16 yıllık hakimiyeti dikkat çekerken Yıldırım başkanlık görevi boyunca rakip kulübün başkanlık koltuğunda tam 5 isim gördü.

1998 yılında yapılan seçimde Vefa Küçük'ü bir oy farklı devirerek başkan seçilen Aziz Yıldırım, 2014 yılına kadar, Faruk Süren, Mehmet Cansun, Özhan Canaydın, Adnan Polat ve Ünal Aysal dönemlerine şahit oldu.

Sarı Kırmızılı kulüpte şu an sadece Alp Yalman başkanlık koltuğu için adaylığını açıklarken Yalman'ın seçilmesi durumunda Aziz Yıldırım kendi dönemindeki 6. Galatasaray başkanı ile zirve için mücadele edecek.

14 TEKNİK DİREKTÖR

Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'deki başkanlık süreci içerisinde Galatasaray teknik direktörlük koltuğu ise 15 kez el değiştirdi.

Üç dönem Fatih Terim olmak üzere Galatasaray'da 16 sene içerisinde 13 teknik adam Fenerbahçe'ye karşı mücadele etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler