Cesare Prandelli: Zihinsel olarak hazır ve agresif olmalıyız

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 1 Ekim Çarşamba günü deplasmanda Arsenal ile yapacağı karşılaşmaya kilitlendi.

Yayınlanma: 29.09.2014 - 15:56
Abone Ol google-news


Sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Cesare Prandelli ile oyuncular Wesley Sneijder, Fernando Muslera, Aurelien Chedjou, Olcan Adın ve Tarık Çamdal, GS TV'de yayınlanan "Devler Arenası" programında açıklamalarda bulunarak, Arsenal maçını değerlendirdiler.

Prandelli, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal gibi önemli bir takıma karşı mücadele vereceklerini söyleyerek, "İstikrarlı bir takım ve yıllardır aynı teknik adamla çalışıyorlar. Zihinsel olarak hazır ve agresif olmalıyız. Biz, Türkiye ve Galatasaray'ı temsil ediyoruz. Nerede olursa olsun, taraftarımızın yanımızda olduğunu biliyoruz. Her zaman, her statta kendi oyunumuzu oynamalıyız ve oradan başımız dik ayrılmalıyız" diye konuştu.

Sneijder: "Galatasaray çok büyük bir kulüp"

Sarı-kırmızılı takımın yıldız ismi Wesley Sneijder, Şampiyonlar Ligi'nin her zaman çok zor olduğuna dikkati çekerek, "Eğer geçen sene gruptan çıkma şansımızın ne olduğunu sorsaydınız, yüzde 30-40 derdim. Ama biz çok iyi bir iş yaptık ve son 16'ya kalan taraf olduk. Bu sene de aynı ortam söz konusu. Grubumuz zor ama Galatasaray çok büyük bir kulüp. Şampiyonlar Ligi'nde yine ileriye doğru yürümek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Geride kalan sezon Juventus'la kar yağışı altıda ve iki günde oynadıkları maçı hatırlatan Sneijder, "Çılgın iki gündü adeta. Kar yağışı ve diğer faktörler vardı. Hayatımda hiç böyle bir an yaşamadım. Bir Şampiyonlar Ligi maçını iki günde oynamak çok çılgınca bir deneyimdi" derken, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gol atmamız gerektiğini biliyorduk. Hava şartlarının çok kötü olmasına rağmen iyi savaşmamız gerektiğini biliyorduk. İnanmaya devam ettik. Eğer inanırsanız her zaman bir şansınız vardır. Gol bulma şansınız vardır. Golü attığım dakikada oyuncular ve taraftarlar çılgınca sevindi, çok mutlu oldu. Benim için çok özel bir andı. Sadece benim için değil, herkes için çok özeldi. Bu tip mucizevi anlar içinizdeki umudu dışa yansıtma zamanıdır. Biz de bunu çok iyi başardık ve kenetlenerek bu sevinci yaşadık. Umuyorum bu sene de aynı başarıyı tekrarlarız. Takım ruhumuz çok iyi. Arsenal maçına odaklanmak ve iyi oynamak zorundayız."

Galatasaray'ın takım bütünlüğü yönünde zaafları bulunduğu şeklinde görüşler olduğunu aktaran Hollandalı oyuncu, "Özellikle yerli ve yabancı oyuncular arasında sıkıntılar olduğuna dair saçma iddialar ortaya atılıyor. İyi bir takım ruhuna sahip olduğumuzu düşünüyorum. Cuma günü aldığımız lig galibiyeti moral olarak çok önemliydi. İngiltere'ye daha keyifli gideceğiz. Kendimize güvenerek bu zorlu deplasmanın üstesinden geleceğimizi düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Muslera: "Çok zor bir maç olacak"

Galatasaray'ın file bekçisi Fernando Muslera, "Öyle hissediyorum ki çok zor bir maç olacak. Şampiyonlar Ligi tarihinde pek çok başarısı olan bir takımla karşılaşacağız. Deplasman takımı olarak maçın çok zorlu olacağını biliyoruz. Her zaman olduğu gibi elimizden geleni yapacağız. İyi bir neticeyle dönmek için tüm çabamızı sahaya yansıtacağız" ifadelerini kullandı.

"Devler Ligi"nde zorlu bir grupta olduklarını rakip olduğunu dile getiren Muslera, "Bu yıl Şampiyonlar Ligi grup etabı daha da zor. Hele ki çeyrek finale, yarı finale ve finale kalmak çok daha zor. Biz en iyi futbolumuzu sahaya yansıtmaya çalışacağız. Mümkün olduğunca fazla puan almalıyız. Özellikle evimizdeki iç saha maçlarında maksimum puan almak istiyoruz. Deplasman maçları ise belirleyici olacak" şeklinde konuştu.

Sarı-kırmızılı formayla Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk kez yer aldığı sezonda Real Madrid'e karşı çeyrek final oynadıklarını hatırlatan Uruguaylı file bekçisi, "Şampiyonlar Ligi'nde en önemli şey, hep daha iyisini yapabilmeye çalışmaktır. Mümkün olduğunca başarı çıtasını yükselterek kendimizi gururlandırmalıyız" ifadelerini kullandı.

Chedjou: "Juventus da favoriydi ama ..."

Sarı-kırmızılı takımın son dönemdeki en formda isimlerimden biri olan savunma oyuncusu Aurelien Chedjou, Arsenal'in gruptaki ilk maçını kaybetmesi nedeniyle kendi maçlarının daha da zorlu hale geldiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Zaten evlerinde de çok güçlü bir takım. Ama biz de ligde galip gelerek güvenimizi kazandık. Herkes birbiri için oynar ve takım olursak, Arsenal'in favori görünmesinin bir önemi olmaz. Geçen sene de Juventus favoriydi ama ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Anderlecht maçındaki performansımızın bir kıstas teşkil etmediğini ve takım arkadaşlarımın kafasında Londra'dan iyi bir sonuçla dönmek olduğunu hissedebiliyorum."

"Arsenal ile Borussia Dortmund'un favori olarak gösterildiğini hepimiz biliyoruz ama biz Türkiye'nin ve Avrupa'nın en iyi kulüpleri arasında yer alıyoruz. Oraya en iyi sonucu almaya ve şansımızı sonuna kadar zorlamaya gideceğiz. Sağlam bir ekibiz ve sürpriz yapabiliriz" görüşlerini paylaşan Chedjou, Anderlecht karşısındaki ilk maçta Burak Yılmaz'a verdiği gol pası için de şu ifadeleri kullandı:

"Şükürler olsun ki Burak'a o golü attırdım ve takımıma katkıda bulundum. Umuyorum ki bir daha böyle bir pozisyonda kalmayız ama eğer galibiyeti getiren bir pozisyon olursa çok iyi olur. Burak, Olcan, kim olursa olsun fark etmez, yeter ki kazanalım. Çok mutluyum çünkü soyunma odasında bana çok güzel lakaplar taktılar."

Olcan: "Elimizden gelenin en iyisini yapacağız"

Galatasaray'ın ligde Sivasspor ile yaptığı maçtaki performansıyla alkış alan Olcan Adın, Arsenal karşısında ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını vurguladı.

Arsenal ile güzel ve zevkli bir maç yapacaklarını kaydeden Olcan, "İngiltere'nin köklü kulüplerinden biri. Tabii ki zor olacak ama oraya çıkarak elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza inanıyorum. Şampiyonlar Ligi'nde oynamak benim için ayrı bir mutluluk ve gurur olacak. Daha önceki takımlarımda kadroda bulunmuştum ama oynama fırsatı bulamamıştım. İnşallah oynama fırsatı da bulurum ve elimden gelen mücadeleyi gösteririm" diye konuştu.

Olcan, son dönemde dışarıdan çok büyük baskılara maruz kaldıklarını söyleyerek, "Bize yansıtılmak istenen şeyler oluyor. Biz buradaki çalışanlarla, taraftarlarımızla büyük bir aileyiz. İstedikleri kadar bizi dışarıdan yıldırmaya çalışsınlar, eleştirsinler, önemli değil. Bu baskılar bizi daha da büyütüyor ve birbirimize kenetliyor" değerlendirmesinde bulunuyor.

Sarı-kırmızılı futbolcu Tarık Çamdal ise Anderlecht maçında berabere kalmalarının ardından Arsenal karşılaşmasının daha önemli hale geldiğini kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"Bizim için alacağımız her puan önemli. Hem Arsenal'i yenmek hem de bu gruptan çıkmak istiyoruz. Arsenal çok güçlü bir ekip. Çok yetenekli, kendini kanıtlamış oyuncuları var ama bizim takım da kendini ispatlamış büyük yeteneklerden oluşuyor. Oraya gidip kendi performansımızı ortaya koyacağız. Biz kendimize güveniyoruz. Şampiyonlar Ligi kulvarında her takımın kendisine güvenmesi gerekiyor. Galip gelirsek bizim için çok büyük bir adım olacak."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler