Fenerbahçe'de Büyük Buluşma: Bir maçtan daha fazlası

Kadıköy’de bugün çok farklı bir maç izleyeceğiz. Şükrü Saracoğlu’ndaki misafir Alex de Souza. Bakalım tribünler bu Brezilyalıyı eksiden olduğu gibi bağırlarına basacaklar mı? Alex, çubuklu formayı tam sekiz yıl üzerinde taşıdı. Kâh iyi oynadı kâh kötü... Gol attı, goller attırdı.

Yayınlanma: 15.02.2019 - 22:29
Abone Ol google-news


Aziz Yıldırım başkanlığında Daum, Zico, Aragones ve Aykut Kocaman’la çalıştı. Daum, Zico, Aragones dönemleri Alex için güzel geçti. Ne zaman Kocaman takımın başına geldi, sıkıntılar başladı.

Herkesin aklında kalan fotoğraf

Aykut Kocaman, Alex’in iyi futbolcu olduğunu biliyordu bilmesine fakat yeteri kadar koşmadığından şikâyetçiydi. Karşılıklı kaprisler, ego savaşları patlak verdi. Alex, Aykut Kocaman’a karşı umursamaz tavırlar sergiledi. Bunlar hiç gözden kaçmıyordu elbette. O meşhur Kasımpaşa maçı mesela... Deplasmanda oynanan Kasımpaşa mücadelesinde Aykut Kocaman, Alex’i oyundan çıkarıyor. Futbolcu, Aykut Hoca’nın yüzüne dahi bakmadan soluğu tribünde alıyor. Zaten Kasımpaşa galip ve oyun olarak üstün olan taraf. Alex’in tek başına tribünde oturduğu bu fotoğrafı tüm medya manşetlerine taşıyor. Çoğu Fenerbahçeli maçla ilgili bugün bir şey hatırlamıyor olsa da o fotoğraf eminim ki herkesin aklındadır. Sonrası malum... Alex bir daha kadroya giremiyor. Kimilerine göre futbolcu haklı. Aziz Yıldırım, Alex’i kulübe çağırıyor. Görüşme sırasında Brezilyalının, Yıldırım karşısında bacak bacak üstüne atması işin tuzu biberi oluyor. Bu hareket üzerine Yıldırım son noktayı koyuyor ve Alex’i takımdan gönderiyor. Kararın ardından Aziz Yıldırım basın mensuplarına, “Kimse Fenerbahçe’den büyük değildir” diyerek, fazla ayrıntıya girmiyor. Alex bir süre İstanbul’da kalıyor, daha sonra eşi ve çocuklarıyla birlikte Brezilya’ya döndü. O gün bugündür Brezilyalının yerini doldurabilecek kaliteli bir 10 numara geldi mi, hayır.

Ali Koç, Aykut Kocaman’ı istiyordu

Ali Koç, Fenerbahçe Başkanı olduktan sonra Aykut Kocaman için, “Ya yabancı olur, ya da Kocaman görevine devam eder” ifadesini kullanmıştı. Aykut Hoca’ya tepkiler nedense bir anda çığ gibi büyüdü.

Bir darbe de taraftardan geldi

Koç, Kocaman’la görüşürken bir taraftan da yabancı arayışlarına girdi. Comolli sportif direktör olarak geldi, o da 53 yaşındaki teknik adamla bire bir konuştu, kendisinden beklemesini istedi ama takım Cocu’ya emanet edildi. Phillip Cocu’da aşı tutmadı, yardımıcısı Koeman başa geçti. Her ne kadar Galatasaray deplasmanında ‘acaba’ dedirtse de o da olmadı. Yine yeniden Aykut Hoca’nın ismi gündeme geldi. Taraftar hep bir ağızdan Ersun Yanal’ı istiyordu. Koç, taraftarın istediğini yaptı, görevi Yanal’a teslim etti. Böylece Aykut Kocaman’a bir darbe de Ali Koç’tan sonra, taraftardan geldi. Bugün o iki teknik adam karşı karşıya. İkisi de birer kez Fenerbahçe’de şampiyonluk yaşadı. Bugün, psikolojik olarak da kolay olmayacak. Bir tarafta Ali Koç, Ersun Yanal, Alex de Souza, diğer tarafta Aykut Kocaman. Yani 3’e 1 durum var. Seyirciyi de katarsak Aykut Hoca için dezavantajlı ortam söz konusu. Bakalım neler yaşanacak?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler