Fenerbahçe CEO’su Hakkı Hasan Yılmaz istifa etti

Fenerbahçe CEO’su Hakkı Hasan Yılmaz en büyük hedefi olan kurumsal yapının oluşmaması nedeniyle görevini bıraktı. Yılmaz istifa mektubunda Başkan Aziz Yıldırım ve yönetimin müdahaleleri yüzünden ayrılık kararı aldığını bildirdi.

Yayınlanma: 30.09.2014 - 13:01
Abone Ol google-news


Fenerbahçe Kulübü CEO’su Hakkı Hasan Yılmaz’ın cuma günü yazılı olarak istifasını sunduğu ortaya çıktı. Yılmaz’ın istifası bugünkü yönetim kurulu toplantısında görüşülecek.

Başkan Aziz Yıldırım, sekreterine yazılı olarak verilen istifadan telefonla bilgi sahibi oldu. Büyük şaşkınlık yaşayan Yıldırım yönetimi olağanüstü toplama kararı aldı. Sürpriz istifa ile ilgili yönetim kurulunda yapılacak değerlendirmeden sonra Yılmaz’ı geri döndürmek için çaba sarfedilmsi bekleniyor.

Hasan Hakkı Yılmaz istifa mektubuna gerekçelerini de yazdı. Göreve geldiği günden bu yana tüm hedefin kulübü profesyonellere teslim edilmesi olduğunun altını çizen Yılmaz, yapılan tüzük değişikliği ve çalışmalara rağmen bunun uygulanmadığını ve dışarıdan yapılan müdahalelerin yapıya zarar verdiğini belirtti. Yılmaz, Başkan ve yönetimin artık işin dışında kalıp, denetleyen pozisyonda olması gerektiğini vurgulayarak bu sebeple kulüpteki görevinden ayrıldığını bildirdi.

Hasan Hakkı Yılmaz’ın istifasında iş yoğunluğu da etkili oldu. Gerek 1 milyon üye gerekse Passolig ile lgili konular sebebiyle kulüpte tüm gün mesai yapan CEO, geride kalan süreçte oldukça yoruldu. Prensip olarak daha önce de çalıştığı kurumlarda uzun süre kalmayan Yılmaz, yakın çevresine önceki görevlerine kıyasla Fenerbahçe’de çalışmanın çok daha zor olduğunu ifade ediyordu.

İstifa edeceğini zaman zaman esprili şekilde çevresi ile paylaşan Yılmaz, sezon başında görevi bırakan eski teknik direktör Ersun Yanal ile yaptığı bir görüşmede “Biraz daha bekleseydin beraber istifa ederdik” ifadelerini kullanmıştı.

İstifaya rağmen Başkan Aziz Yıldırım ve Hakkı Hasan Yılmaz arasında iyi bir ilişki vardı. Ancak Ylıdırım’ın kurumsal yapıya müdahalesi istifayı beraberinde getirdi.

Temmuz’da bırakmıştı

Hakkı Hasan Yılmaz, Temmuz ayında da görevinden istifa etme kararı almıştı. Başkan Aziz Yıldırım ve yönetimin müdahalesinden rahatsız olan Yılmaz ısrarla bu şekilde kurumsal bir yapıya ulaşmanın mümkün olmayacağını söylüyordu. Bu sürede ikna edilen ve kısa bir tatile çıkan Yılmaz ardından tekrar iş başı yapmıştı.(Milliyet)

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler