Fenerbahçe Zenit'e diş geçiremedi

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Fenerbahçe, 1-0 kazandığı maçın rövanşında deplasmanda Rus ekibi Zenit ile karşılaştı. Sarı-Lacivertliler 3-1 mağlup olarak Avrupa Ligi'ne veda etti.

Yayınlanma: 21.02.2019 - 19:37
Fenerbahçe Zenit'e diş geçiremedi
Abone Ol google-news

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda  Fenerbahçe, 1-0 kazandığı maçın rövanşında deplasmanda Rus ekibi Zenit ile karşılaştı. Sarı-Lacivertliler mücadeleden 3-1 mağlup oldu ve Avrupa Ligi'nde son 32 turunda veda etti.

Maçtan Dakikalar
4. dakikada sağ kanattan Driussi’nin ortasında Sadık’tan seken topu Azmoun göğsüyle Ozdoev’e indirdi. Ozdoev'in şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 1-0

37. dakikada Driussi’nin sol kanattan ortasında arka direkte topa iyi yükselen Azmoun kafayla topu ağlara gönderdi. 2-0

43. dakikada Alper’in pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Mehmet Topal’ın şık vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 2-1

49. dakikada Anyukov sağ kanattan son çizgiye indi, içeri çevirdiği top kaleci Harun'dan kornere gitti.

68. dakikada Andre Ayew'in savunma önünde kaybettiği topun ardından Mak sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vuruşunu Harun son anda kornere çeldi.

76. dakikada Moses'ın kaptırdığı topun ardından hızlı çıkan Rus ekibi, topu uzaklaştıramayan Mehmet Topal'ın ardından araya giren Azmoun ile golü buldu. 3-1

Maçtan Notlar


Topal 1078 gün sonra
Deplasmanda yaklaşık 25 metreden sağ çaprazdan sol ayağıyla uzak köşeye attığı şık golle Sarı-Lacivertlilerde farkı bire indiren Mehmet Topal, Avrupa kupalarında tam 1078 gün sonra golle tanıştı. Topal, bu golünden önceki golünü 10 Mart 2016'da oynanan Braga maçında atmıştı.

Rusya'da galibiyeti yok
Zenit maçıyla birlikte Rusya'da 5. maçına çıkan Fenerbahçe, Rusya'da oynadığı 5 karşılaşmayı da kazanamadı. Sarı-Lacivertliler, Krasnador ve Spartak Moskova'ya kaybederken, Lokomotif Moskova ile CSKA Moskova'yla ise berabere kalmıştı.

Penaltı itirazı
Sarı-Lacivertliler, mücadelenin 13. dakikasında ceza sahası içerisinde Eljif Elmas'ın Zenit'li 2 oyuncuyla birlikte topa yükseldiği pozisyonda Eljif'e olan müdahalede Sarı-Lacivertliler penaltı bekledi. Mücadelenin İngiliz hakemi Michael Oliver, penaltıyı vermedi.

Stad soğuk geçirmiyor
Rusya'nın en soğuk kentlerinden biri olan Saint Petersburg'daki Gazprom Arena, teknolojisi ile dışarıdaki soğuk havaya rağmen maç izlemeye gelenlere sıcak bir hava sunuyor. Karşılaşmanın başladığı saatlerde açık alandaki hava sıcaklığı eksi 8 derece civarında bir hava varken stadyum içerisindeki sıcaklık 16 dereceye kadar artırılabiliyor.

Yanal'dan 3 değişiklik
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, İstanbul Ülker Stadı'nda ki ilk karşılaşmaya göre kadroda 3 değişikliğe gitti. İlk maçta 11'de görev alan Isla, Valbuena ve Slimani'nin yerine Şener Özbayraklı, Alper Potuk ve Ayew deplasmanda ki mücadelede forma şansı buldu.

Zenit taraftarından kareografi
Zenitli taraftarlar, Fenerbahçe maçı öncesinde koreografi hazırladı.
Rus taraftarların hazırladığı koreografide üst tarafta çift başlı kafasında taç bulunan kartal, altında ise kafasında fes bulunan kanarya sergilendi.

Taraftarlar polis eşliğinde stada gitti
Takımlarını Rusya deplasmannın da yalnız bırakmayan Sarı-Lacivertli taraftarlar herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için Rus polisi yoğun güvenlik önlemleri alırken, Fenerbahçeli taraftarlar toplanma alanlarının ardından polis eşliğinde otobüslere bindirilerek stada götürüldü.

ZENİT: 3 FENERBAHÇE: 1
STAT: Saint Petersburg
HAKEMLER: Michael Oliver, Stuart Burt, Simon Bennett (İngiltere)
ZENİT: Lunev, Smolnikov, Ivanovic, Rakitskyi, Anyukov, Ozdoev, Barrios, Hernani (dk. 56 R. Mak), Driussi, Dzyuba (dk. 88 Musaev), Serdar Azmoun (dk. 80 Zabolotnyi)
FENERBAHÇE: Harun, Şener, Skrtel, Sadık, Hasan Ali (dk. 67 İ. Köybaşı), Topal, Jailson (dk. 80 Slimani), Alper ( dk. 46 T. Arslan), Eljif, Moses, Ayew
GOLLER: Dk. 4 M. Ozdoev, dk. 37 ve dk. 76 Serdar Azmoun (Zenit); dk. 43 Mehmet Topal
SARI KARTLAR: S. Azmoun, Hernani, Barrios (Zenit); Skrtel, A.Potuk, Tolgay Arslan, Ş. Özbayraklı, Eljif Elmas (Fenerbahçe)

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler